Accept sugestii din experiente culinare asemanatoare cu scopul de a imbunatati reteta pe care o utilizez.
Pentru pregatire am utilizat:
- 3 oua
- un pahar zahar
- un pahar lapte
- 2x10 gr plicuri gelatina Dr. Oetker
- 2x400 ml smintina de separator
- 3 bucati kiwi
- o banana
- cirese confiate (dupa preferinta)
- 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
- 10 piscoturi de sampanie
Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul.
Se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, devenind spumoase.
Se adauga si laptele amestecindu-se pentru omogenizare.
Se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pina ce compozitia se leaga si se ingroasa putin (capata aspectul de ciulama dar nu foarte groasa).
Gelatina se pune intr-un bol adaugindu-se apa rece: la 10 gr gelatina granulata aproximativ 50 ml apa. Se lasa pina se umfla putin inmuindu-se, apoi se pune vasul pe un alt vas in care fierbe apa (bain-marie). Se lasa doar cit se incalzeste amestecul si se topeste gelatina devnind lichida.
Atentie! Nu trebuie sa fiarba, la 60 de grade caracteristicile gelatinei se distrug.
Cind gelatina a devenit lichida se incorporeaza in crema de ou si lapte.
Se bat frisca 400 ml de smintina cu un plic de zahar pudra vanilat.
Albusurile se mixeaza pina devin spuma tare dupa care se incorporeaza in frisca cu miscari delicate pentru a nu se pierde volumul. Apoi se adauga si crema cite putin continuind amestecarea usoara.
Se pregateste o forma pe care o tapetam cu folie alimentara lasind marginile in afara. Apoi decoram cu felii de fructe fundul formei avind in vedere ca partea aceea va fi suprafata superioara a prajiturii. Asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, nici nu se mai orneaza tortul cu frisca, pastrind aspectul rezultat direct dupa intarirea compozitiei.
Taiem in bucati potrivite fructele cu care vom umple prajitura.
Se rastoarna jumatate din crema in forma apoi se presara bucatile de fructe, completindu-se cu restul de crema. Se inchide prajitura cu piscoturi de sampanie. Apoi se acopera cu folia alimentara si se introduce la frigider pentru cel putin sase ore. Eu l-am lasat de pe o zi pe alta.
Cind se scoate de la frigider pentru finalizarea tortului, se indeparteaza folia de deasupra si se intoarce forma pe un platou. Se scoate cu grija si restul de folie, apoi, se procedeaza la decorare. Se pregateste din restul de smintina si zahar pudra vanilat o noua cantitate de frisca. Decoram cum ne place cu ajutorul unui posh si, daca vrem, cu felii de fructe. Eu am folosit kiwi, pentru ca imi plac mult.
Tort Diplomat in imagini
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
- misflorentina
- Incepator
- Mesaje: 4
- Membru din: 24/01/2012 05:49
Tort Diplomat in imagini
- Fişiere ataşate
-
- Diplomat
- 0 (2).JPG (137.62 KiB) Vizualizat de 12314 ori
-
- Diplomat
- 0 (3).JPG (66.21 KiB) Vizualizat de 12314 ori
-
- Diplomat
- 0 (1).JPG (100.79 KiB) Vizualizat de 12314 ori
-
- Diplomat
- 0.JPG (129.42 KiB) Vizualizat de 12314 ori
-
- Diplomat
- 0 (4).JPG (63.8 KiB) Vizualizat de 12314 ori
Ultima oară modificat 29/03/2012 07:13 de către misflorentina, modificat 1 dată în total.
Buna si bine ai venit la noi!
Arata foarte frumos diplomatul tau, dar pentru sugestii si pentru a imbuntati o reteta dupa mine ar trebui sa ne spui deja cum faci tu aceasta prajitura minunata.

Arata foarte frumos diplomatul tau, dar pentru sugestii si pentru a imbuntati o reteta dupa mine ar trebui sa ne spui deja cum faci tu aceasta prajitura minunata.


Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
- misflorentina
- Incepator
- Mesaje: 4
- Membru din: 24/01/2012 05:49
Tocmai pentru ca este o prima postare, mi-am inchipuit ca e suficienta inregistrarea retetei in cartea de bucate pentru a fi vizualizata.
Cu timpul, voi capata experienta si voi proceda ca atare, publicind imagini cu etapele realizarii retetelor.
Cu timpul, voi capata experienta si voi proceda ca atare, publicind imagini cu etapele realizarii retetelor.
yafa scrie:Buna si bine ai venit la noi!
Arata foarte frumos diplomatul tau, dar pentru sugestii si pentru a imbuntati o reteta dupa mine ar trebui sa ne spui deja cum faci tu aceasta prajitura minunata.
![]()
Bine ai venit Florentina!
Sper sa iti placa pe la noi
Am doar o rugaminte pentru postarile viitoare. Conform regulamentului, nu sunt permise imagini ce au inscrise adrese web ale altor site-uri. Poti in schimbi sa adaugi peste imaginile tale un titlu / identificator gen titlul blogului "Ce si cum gatim" etc. preferabil mai discret.
Blogul il poti promova in semnatura ta sau in sectiunea de Bloguri de pe site
Daca ai intrebari, iti stam la dispozitie




Am doar o rugaminte pentru postarile viitoare. Conform regulamentului, nu sunt permise imagini ce au inscrise adrese web ale altor site-uri. Poti in schimbi sa adaugi peste imaginile tale un titlu / identificator gen titlul blogului "Ce si cum gatim" etc. preferabil mai discret.
Blogul il poti promova in semnatura ta sau in sectiunea de Bloguri de pe site


Daca ai intrebari, iti stam la dispozitie



misflorentina scrie:Tocmai pentru ca este o prima postare, mi-am inchipuit ca e suficienta inregistrarea retetei in cartea de bucate pentru a fi vizualizata.
Cu timpul, voi capata experienta si voi proceda ca atare, publicind imagini cu etapele realizarii retetelor.yafa scrie:Buna si bine ai venit la noi!
Arata foarte frumos diplomatul tau, dar pentru sugestii si pentru a imbuntati o reteta dupa mine ar trebui sa ne spui deja cum faci tu aceasta prajitura minunata.
![]()
scuze cred ca m-ai inteles gresit , prin a spune cum ai pregatit aceasta prajitura doream sa spun ca ar trebui sa scrii reteta, cu ingredinte si preparare, precum cred ca ai vazut pe cam toate forumurile de bucatarie nu sa pui neaparat pozele din timpul prepararii care sunt binevenite clar, dar nu neaparat obligatorii mai ales ca esti aici la inceput.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Re: Tort Diplomat in imagini
misflorentina scrie:Accept sugestii din experiente culinare asemanatoare cu scopul de a imbunatati reteta pe care o utilizez.
Acest tort diplomat este tentant, desi suntem in postul Pastelui.
- misflorentina
- Incepator
- Mesaje: 4
- Membru din: 24/01/2012 05:49
Imi cer scuze pt faptul ca nu am postat cum trebuie. Am inscris reteta in Cartea de retete dar nu a fost afisata inca de moderator. Pe viitor voi fi mai atenta. Multumesc pentru intelegere si aprecieri.
Leila scrie:Pare a fi delicios tortuletul , asteptam si reteta![]()
Bine ai venit , Florentina !
Cred ca ii sta mai bine la aceasta sectiune decat la mancaruri
Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori