Zacusca de hribe

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

Zacusca de hribe

Mesajde carla27carla » 06/11/2013 08:16

Ingrediente:
6 kg hribe(ciuperci de padure)
1 kg morcovi
1 kg ceapa alba
3 kg ardei kapia
2 kg gogosar
1 litru jumatate de ulei
sare mare neiodata
piper boabe
1 l bulion
Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se fierb.Ardeii kapia si gogosarii se coc pe plita si se curata de pielite.Ceapa si morcovul se curata si se fierbe.Toate se dau prin masina de tocat carne.
Intr-o cratita se pune 1 litru de ulei ,se adauga ceapa data prin masina de tocat carne,morcovul ,ardeii si gogosarii si hribele date si ele prin masina de tocat. Se amesteca si se lasa la fiert cand sunt aproape fierte adaugam si restul de ulei si bulionul si mai lasam sa fiarba inca 10 minute.Se adauga sarea si boabele de piper.Cand este gata se pune in borcane curate ,se capseaza si se dustuleste in aburi circa 40 de minute.Se lasa sa se raceasca in apa si apoi se scoate ,se sterg borcanele si se eticheteaza.
Fişiere ataşate
marcy9_005_resized.jpg
marcy9_005_resized.jpg (96.5 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_009_resized.jpg
marcy9_009_resized.jpg (110.89 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_014_resized.jpg
marcy9_014_resized.jpg (110.81 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_018_resized.jpg
marcy9_018_resized.jpg (97.98 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_019_resized.jpg
marcy9_019_resized.jpg (92.7 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_022_resized.jpg
marcy9_022_resized.jpg (75.29 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_064_resized.jpg
marcy9_064_resized.jpg (97.71 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy9_066_resized.jpg
marcy9_066_resized.jpg (102 KiB) Vizualizat de 3396 ori
marcy

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 06/11/2013 10:06

Trebuie sa fie foarte buna dar la cat costa hribi aici :buuun: devine mancare de lux


P.S. daca esti norocos gasesti hribi la 25 euro /kg

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 06/11/2013 10:16

Ai pregatit o multime de bunatati; imi plac toate pornind de la borsuletul de fasole si terminand cu un cornulet cu dulceata de gutui!
Zacusca de hribi nu am mai mancat de ani de zile!
...asa ca e buna si tocana!
Foarte bune toate! Felicitari!
:flower: :flower: :flower:
:hug: :pup:
MIKI

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

multumesc

Mesajde carla27carla » 06/11/2013 11:19

Va multumesc pentru aprecieri!Gabriela eu am luat hribele cu 10 lei kg. :hug:
marcy

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 06/11/2013 02:34

BUNA BUNA , nu am mancat de anul trecut cand am fost acasa :wink: felicitari super retete =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/11/2013 03:53

Carla, ai tot respectul meu si toata admiratia mea pentru bunatatile pe care le-ai pregatit. =D> =D> =D> Ai muncit mult dar uite ce rezultate frumoase raman in urma... Sa va bucurati de toate aceste bunatati in iarna ce se apropie si cand deschizi primul borcan, sa te gandesti si la noi. Felicitari! :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 06/11/2013 04:53

Cred ca este foarte buna :master: :master: :master: :master: :master: :master:
Felicitari =D> =D> =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/11/2013 05:31

Nici eu nu am mincat zacusca de hribi de mult,mult timp.. :cry: Inca o data,felicitari pentru tot ce ai pregatit!!! :flower: :flower: :flower:

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

multumesc

Mesajde carla27carla » 08/11/2013 05:43

Va multumesc pentru aprecieri!
marcy


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator