Veloute de champagne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Veloute de champagne

Mesajde yafa » 02/01/2013 03:44

Este un antreu cald foarte fin, poate una din cele mai bune supe pe care le-am gustat vreodata, parole de gurmanda! :)

Ingrediente

400g de pastarnac
1 salota
40g de unt
500ml de supa de legume
400ml de champagne (alba)
350ml de smantana lichida
sare, piper

150g de somon afumat
100ml de champagne

Prepararea

Pastarnacul se curata, se spala si se taie in cuburi. Salota o taiem foarte fin.

Intr-o olita tragem in unt salota si pastarnacul.

Varsam deasupra supa calda de legume si sampania. Lasam sa fiarba cam 20-30 de minute sau pana cand legumele sunt moi.

Mixam totul cu ajutorul unui mixer plonjor. Adaugam smantana. Asezam iar pe foc.

Mai lasam cateva minute, supa trebuie sa fie fierbinte.

Inainte de a pune in farfurii adaugam ultimii 100ml de champagnie.

Servim in farfurii adanci in care am depus cu grija somonul.

Pofta buna!

Vin recomandat: champagne sau spumos de calitate.
Fişiere ataşate
P1000920C.jpg
P1000920C.jpg (98.83 KiB) Vizualizat de 2264 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 02/01/2013 04:47

Exact pe gustul meu! :roll:

:master: =D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/01/2013 12:24

Interesanta, inedita si buna combinatia :!: :peace: :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 02/01/2013 01:45

Mdaaaaaaaaa....Sa zic, sa nu zic?
Nu zic! Daca deschid gura tasneste saliva, deci n-o deschid :x

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 02/01/2013 03:25

ce delicatese,bravo,vii numai cu idei de nota zece :master: :master: :master: :master:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 03:49

Danieluta scrie:Exact pe gustul meu! :roll:

:master: =D> :hug: :pup: :flower:


Dani, multumesc mult, ar fi fain sa o incerci.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 03:51

lucia_bp scrie:Interesanta, inedita si buna combinatia :!: :peace: :!:

:hug: :hug: :hug:


Lucia, multumesc, sa stii ca e surprinzatoare, un adevarat preparat pentru o sarbatoare.

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 03:56

iuliajewel scrie:Mdaaaaaaaaa....Sa zic, sa nu zic?
Nu zic! Daca deschid gura tasneste saliva, deci n-o deschid :x

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>


Iulia, tare mi-as fi dorit sa te am la masa mea. Sunt sigura ca ai fi apreciat supica asta.
Gustul e fin si delicat. Multumesc mult pentru apreciere.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 02/01/2013 03:58

yaya6 scrie:ce delicatese,bravo,vii numai cu idei de nota zece :master: :master: :master: :master:


Yaya, multumesc mult draga mea.

Va doresc un an nou bun cu sanatate si toate dorintele sa vi se indeplineasca. La multi ani!
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/01/2013 06:53

De cate ori am incercat vreo reteta cu sampanie nici odata nu am fost dezamagita. Supa asta nu am incercat-o, nu am auzit de ea dar sant comvinsa ca este una dintre cele mai bune, mai elegante si mai de efect supe desert la o masa simandicoasa.Imi place la nebunie....o pun pe lista mea cu preparate pentru petreceri...multumesc draga mea :master: :master: :master: :hug: :hug: :pup: :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori