Tosca

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Tosca

Mesajde thea » 28/11/2010 06:01

Am vazut aceasta prajitura , fina si eleganta cu trei spatamani in urma...gandul mi-a ramas la ea :love: ieri am avut timp sa o prepar... dar cu Andrei langa mine am avut parte de cele mai ciudate aventuri... :clipocit: :clipocit: :clipocit:


Blat:
8 oua
200g zahar pentru blat
8 linguri zahar pentru crema(eu doar 6 am pus)
50g nuca de cocos
100g mac
4 linguri faina
1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon( eu am pus amidon)
300g unt cu 80 % sau 82 % grasime
250g ciocolata
Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr
cat sa acopere tava in care se face blatul(la mine a venit Andrei si a mancat biscutii..nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti ,cremosi, f buni... vedeti poza....)
300 ml lapte
1 praf de copt

Blatul
se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar.
Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie .
Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min .
Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm


Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine( le-a frecat Sonia draguta mea :love: )
Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao ... asa am obtinut 2 prajituri :party:

Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul , eu nu am mai avut de acelasi fel...

Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.
lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine , este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (45.5 KiB) Vizualizat de 13538 ori
2.jpg
2.jpg (36.11 KiB) Vizualizat de 13538 ori
3.jpg
3.jpg (40.58 KiB) Vizualizat de 13538 ori
4.jpg
4.jpg (25.77 KiB) Vizualizat de 13538 ori
5.jpg
5.jpg (43.47 KiB) Vizualizat de 13538 ori
6.jpg
6.jpg (22.03 KiB) Vizualizat de 13538 ori
7.jpg
7.jpg (44.01 KiB) Vizualizat de 13538 ori
8.jpg
8.jpg (39.56 KiB) Vizualizat de 13538 ori
9.jpg
9.jpg (48.39 KiB) Vizualizat de 13538 ori
10.jpg
10.jpg (35.08 KiB) Vizualizat de 13538 ori
11.jpg
11.jpg (35.66 KiB) Vizualizat de 13538 ori
12.jpg
12.jpg (53.86 KiB) Vizualizat de 13538 ori
13.jpg
13.jpg (25.44 KiB) Vizualizat de 13538 ori
14.jpg
14.jpg (25.01 KiB) Vizualizat de 13538 ori
15.jpg
15.jpg (49.21 KiB) Vizualizat de 13538 ori
16.jpg
16.jpg (29.77 KiB) Vizualizat de 13538 ori
17.jpg
17.jpg (46.16 KiB) Vizualizat de 13538 ori

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 28/11/2010 07:22

Prima data am mancat la viitoarea mea soacra (intelegi voi) ...si e tare buna. A ta, thea, arata excelent !!!

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 28/11/2010 09:43

=D> =D> =D> Thea,foarte buna prajitura asta.Am facut-o de indata ce am primit reteta prin email ,dar fiind grabita(asteptam musafiri),am uitat de stratul de biscuiti :x :x :x .Nimeni nu a sesizat ca lipseste vreo "componenta".A doua zi n-a mai ramas nicio firimitura. :wink: :flower: :flower:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 29/11/2010 09:06

Ce buna este prajitura asta :roll:
...cocos...ciocolata... un deliciu :buuun:

De peripetiile din culise... ce sa zic - or sa ramana placute amintiri :vis:
Mie mi-este dor sa mai gatesc cu copiii :clipocit:
Adica ei sa fie micutzi si bineinteles eu-tanara :P
Povestile tale imi amintesc de degetelele bagate pe furis in crema... de obrajorii plini de faina... :vis: :vis: :vis:
sau de primul pandispan pe care l-au facut singuri - dupa caietul meu de retete. :)
Ce-a mai trecut vremea :vis: :vis: :vis: :vis: :vis:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 29/11/2010 09:59

Vai ce pofta mi-ai facut cu prajitura asta....cat de bine arata....negresit am sa o fac si eu :buuun: :buuun: :buuun: :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 29/11/2010 10:13

fetelor , multumesc pt aprecieri :hug: chiar este delicioasa prajitura mai ales din cauza macului ce lasa in gura o aroma speciala :vis:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 29/11/2010 02:44

Thea, prajitura asta cred ca este delicioasa, trebuie sa o incerc si eu.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 29/11/2010 04:32

Ce bine arata =D> , ti-a mai ramas o firimitura? :buuun: , nu stiu cat de curand o pot incerca pt ca aici nu gasesc mac :vis: .

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 29/11/2010 06:52

Acum am vazut si eu ca ai pus poze, na tare buna trebuie sa fie....sa o punem pe lista, uf, greu cu atatea dulciuri.... Nu deschidem iar topic pt Sarbatori? :D parca nu-mi vine sa cred ca iar vine Craciunul.... :?

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/11/2010 07:06

Si eu o fac !!!
Mai spun o data ca sa nu aveti dubii- si eu o fac de sarbatori !!!
Tare mult imi place cum arata...adoram macul...totul este grozav la ea !!!

Thea, draga mea, multumesc pentru reteta !
:master: :master: :master:

:buuun: :buuun: :buuun: un deliciu !
Daca ai sti cat ma bucur de reteta !

Multumesc inca o data !!!

:hug: :hug: :hug:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 22 vizitatori