



Blat:
8 oua
200g zahar pentru blat
8 linguri zahar pentru crema(eu doar 6 am pus)
50g nuca de cocos
100g mac
4 linguri faina
1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon( eu am pus amidon)
300g unt cu 80 % sau 82 % grasime
250g ciocolata
Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr
cat sa acopere tava in care se face blatul(la mine a venit Andrei si a mancat biscutii..nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti ,cremosi, f buni... vedeti poza....)
300 ml lapte
1 praf de copt
Blatul
se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar.
Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie .
Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min .
Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm
Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine( le-a frecat Sonia draguta mea

Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao ... asa am obtinut 2 prajituri

Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul , eu nu am mai avut de acelasi fel...
Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.
lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine , este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.