Tort Primavara

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Tort Primavara

Mesajde madi_marin » 10/03/2019 07:59

Blat de cacao:
3 ouă
120 g zahăr
90 g făină
2 linguri cu cacao neagră
3 linguri cu ulei
1 fiolă esenţă de rom
Blat de cocos:
1 ou
30 g făină
2 linguri fulgi de nucă de cocos
1 fiolă esenţă de vanilie
3 picături esenţă de cocos
2 linguri cu ulei
Crema ganache:
350 ml frişcă lichidă
250 g ciocolată amăruie
3 linguri cu fulgi de nucă de cocos
Sirop:
500 ml apă
200 g zahăr
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 fiolă esenţă de vanilie

Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaoa cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20-25 de minute la 180 grade. Se lasă la răcit şi se taie în două felii.

La fel procedăm şi cu blatul de cocos, doar că acela va ieşi subţire şi nu îl vom mai tăia în două.

Pentru cremă: se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele,nuca de cocos şi cacaoa. Se amestecă bine cu un tel până obţinem o cremă omogenă. Se dă la răcorit, apoi la congelator până capătă consistenţă ( cca. 1 oră), după care se spumează cu mixerul.

Pentru sirop se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă, se adaugă şi zeama de lămâie şi se lasă la foc mic pâne se dizolvă tot zahărul şi scade puţin. După ce se dă deoparte de pe foc se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească.

Asamblare: tapetăm cu folie de plastic tava detaşabilă în care am copt blaturile. Se pune un blat negru însiropat, 3 linguri de cremă care se nivelează bine, apoi blatul de nucă de cocos însiropat şi el, alte 3 linguri de cremă şi celălalt blat negru însiropat. Crema rămasă o păstram pentru îmbrăcat tortul. Se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu crema rămasă, fulgi de cocos prăjiţi şi….floricele de zahăr :).
Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru
 Poftă bună!


Fişiere ataşate
tp22.jpg
tp22.jpg (107.43 KiB) Vizualizat de 126 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator