Tort "Lumanare"

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
veronica22
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 05/11/2011 10:51

Tort "Lumanare"

Mesajde veronica22 » 15/12/2015 07:36

Ingrediente:
Blat:

1 plic glazura neagra Dr.Oetker
250 g unt sau margarină,
300 g făină
4 linguri rase Praf de copt Dr. Oetker,
100 gr cacao Dr Oetker
250 gr zahar
1 plic zahar vanilinat Dr.Oetker
4 oua
125 ml lapte

Crema:
300 ml frisca lichida
300 gr merisoare(coacaze) congelate
200 gr zahar

Glazura:
3 albusuri
400 gr zahar
1/2 lamaie

Mod de preparare:
Blat:
Pentru prepararea aluatului, se topește glazura împreună cu untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecând continuu. Într-un vas se amestecă făina, praful de copt,cacaua, zahărul și zahărul vanilinat.Se adăuga ouăle, laptele și se amestecă energic cu mixerul, la început la viteză mică,apoi la viteză maximă. La final se încorporează untul și glazura topite.Eu am folosit o lingura la amestecarea ingredientelor.
Compozitia se intinde uniform in forma rotunda,tapetata cu hartie de copt.Se ntroduce la cuptor si se coace 60 min la foc mediu.Dupa coacere,blatul se lasa 10 min in forma sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un gratar,se desprinde hartia de copt si se rastoarna din nou.Cand este rece complet se taie pe doua locuri si vom avea trei foi. Blatul este foarte pufos is sfaramicios in egala masura,de aceea trebuie manevrat cu mare grija.Nu este nevoie sa-l insiropam.
Crema:
Merisoarele se pun intr-un vas cu zaharul si se fierb 12-15 min dupa care se lasa sa se raceasca.
Frisca batuta spuma se amesteca cu fructele fierte si racite. Cu acesta crema umplem tortul si il acoperim si deasupra.
Glazura:
Albusurile se bat spuma.Adaugam zahrul pudra si asezam vasul cu bezea pe baia de abur si batem bine pana cand vom obtine o spuma ferma si cu un aspect lucios.Adaugam la bezea zeama de lamaie dupa care putem trece la decorarea tortului dandu-i aspectul unei lumanari,pe margini imitam ceara topita care curge.
Eu am pus o lumanarica mica in mijloc inainte de decorare cu glazura.
Fişiere ataşate
dscn4399.jpg
dscn4399.jpg (61.61 KiB) Vizualizat de 2849 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 16/12/2015 10:33

Bine ai revenit! :hug: :flower: :flower: :flower:

Foarte frumos tortul pregatit! Imi place ca ti-a iesit asa inalt, nu mai zic de glazura foarte lucioasa! Ce dimensiune are forma ta de copt? Multumesc!
MIKI

Avatar utilizator
veronica22
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 05/11/2011 10:51

Mesajde veronica22 » 16/12/2015 10:41

mikirafaela scrie:Bine ai revenit! :hug: :flower: :flower: :flower:

Foarte frumos tortul pregatit! Imi place ca ti-a iesit asa inalt, nu mai zic de glazura foarte lucioasa! Ce dimensiune are forma ta de copt? Multumesc!



Buna ,ma bucur tare ca iti place tortul.Am copt blatul intr-o forma mica de silicon,cu diametrul de 20 cm.

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 17/12/2015 03:03

Multumesc pentru raspuns Vero! :hug: De fiecare data cand il privesc zic ca-i o bijuterie! :love: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 17/12/2015 10:48

Miki are dreptate! Chiar ca arata ca o bijuterie! Iar ideea cu luminarica aia "ascunsa" in glazura e geniala! Si-mi inchipui cit de minunat e si gustul...

=D> =D> =D> ptr postare

Avatar utilizator
veronica22
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 05/11/2011 10:51

Mesajde veronica22 » 03/01/2016 04:14

angela_de scrie:Miki are dreptate! Chiar ca arata ca o bijuterie! Iar ideea cu luminarica aia "ascunsa" in glazura e geniala! Si-mi inchipui cit de minunat e si gustul...

=D> =D> =D> ptr postare



:hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori