Tort de ciocolata `Ora 12`

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Tort de ciocolata `Ora 12`

Mesajde anisoara67 » 30/12/2009 10:12

Tort de ciocolata ,,Ora 12"

Ingrediente;

blat;7oua,7linguri de zahar,7linguri de faina,esenta,

crema;200ml frisca lichida,100g ciocolata menaj

sirop;3cani de apa,2cani de zahar,1fiola de esenta de rom
Glazura;100 g ciocolata de menaj,2 linguri frisca lichida
Ornat;Ciocolata alba de menaj

Preparare;

Se bat albusurile cu cele 8 linguri de zahar pina se face o bezea consistenta,apoi se adauga in ea galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca cu telul, de jos in sus,pana la omogenizarea aluatului.Se unge cu putin ulei, o forma de tort si se da la copt cca 20-25 min la foc potrivit.

Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si dupa ce oprim focul adaugam esenta.Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca pana se ingroasa bine, apoi se incorporeaza ciocolata de menaj,topita la bain marin
Blatul rece se taie pe orizontala in trei bucati egale.Fiecare parte se insiropeaza cu sirop rece,apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata si se monteaza parte peste parte,pe un platou.Eu peste crema de ciocolata ,am mai presarat fulgi de ciocolata(am dat ciocolata prin razatoarea mare.
Se topeste ciocolata data prin razatoare cu 2 linguri de frisca lichida,apoi glazura se toarna peste tortul montat.Se orneaza cu ciocolata alba,topita sub forma de banuti care i-am asezat pe tort ca orele unui ceas si inimioare.Se da la rece cel putin o ora inainte de a-l taia
Pofta buna!
Fişiere ataşate
DSCF2725.jpg
DSCF2725.jpg (59.65 KiB) Vizualizat de 12825 ori
DSCF2679.jpg
DSCF2679.jpg (27 KiB) Vizualizat de 12825 ori
DSCF2683.jpg
DSCF2683.jpg (52.23 KiB) Vizualizat de 12825 ori
DSCF2688.jpg
DSCF2688.jpg (34.79 KiB) Vizualizat de 12825 ori
DSCF2710.jpg
DSCF2710.jpg (48.38 KiB) Vizualizat de 12825 ori
anisoara

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 30/12/2009 10:16

Si o feliuta cu mare dragoste, pentru toata lumea de pe acest forum :love: ,cu un sincer LA MULTI ANI,cu un AN NOU plin de realizari si cu multa,multa sanatate! :love:
Fişiere ataşate
DSCF2801.jpg
DSCF2801.jpg (54.9 KiB) Vizualizat de 12822 ori
anisoara

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 30/12/2009 11:25

multumim frumos pt invitatie,dar si pentru ideile pe care ni le impartasesti.
daca am timp voi pune fotografiile cu rulade sa vezi daca am priceput ceva
daca nu am timp le voi pune ........la anul! :P
DIN PARTEA MEA VA DORESC TUTUROR ,,LA MULTI ANI!'',UN AN NOU IMBELSUGAT,PLIN DE SURPRIZE PLACUTE MULTA SANATATE SI FERICIRE.

Avatar utilizator
elenaddd
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 22/02/2009 12:20
Localitate: Stanesti

salut

Mesajde elenaddd » 31/12/2009 12:11

sper sa fiti indulgente cu incepatorii :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:
Fişiere ataşate
DSC00353.jpg
DSC00353.jpg (38.44 KiB) Vizualizat de 12734 ori
DSC00352.jpg
DSC00352.jpg (37.3 KiB) Vizualizat de 12734 ori
DSC00351.jpg
DSC00351.jpg (35.21 KiB) Vizualizat de 12734 ori
DSC00350.jpg
DSC00350.jpg (32.85 KiB) Vizualizat de 12734 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 31/12/2009 09:58

Tortul arata foarte bine si se potriveste cu revelionul perfect
Felicitari de idee =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Re: salut

Mesajde d_dana_a » 31/12/2009 09:59

elenaddd scrie:sper sa fiti indulgente cu incepatorii :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:

Felicitari arata bine =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 31/12/2009 10:52

Foarte,foarte reusite ,ruladele,bravo Elena :clipocit: :hug:
anisoara

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 31/12/2009 04:24

Anisoara tortul e fff. frumos, petrecere frumoasa si La multi ani :hug: :hug: :hug: :party:

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Re: salut

Mesajde dana67 » 31/12/2009 04:26

elenaddd scrie:sper sa fiti indulgente cu incepatorii :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:





=D> =D> =D> Arata f. bine rulada, La multi ani si petrecere frumoasa

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/01/2010 12:05

Anisoara,
Iti doresc ca " ora 12" sa bata si sa fie cu mult, mult noroc, fericire si sanatate pentru tine si familia ta !
LA MULTI ANI !!!
:party: :party: :party: :party: :party:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori