Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

Mesajde pampkin » 20/04/2017 03:51

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
1 praf de sare
4 linguri ulei de floarea soarelui
4 linguri pline cu faina
1 lingura praf de copt
100 gr ciocolata cu 40% cacao
Pentru crema:
400 ml smatana pentru frisca
250 gr ciocolata cu 40% cacao
1 plic gelatin granule
50 ml apa rece
2 linguri esenta de portocale
Pentru decor:
Bombonele
Petale de ciocolata cu aroma de portocale
Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare pentru 1 minut. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin spumoase si se aseamana cu o crema.

Ciocolata se topete pe baie de aburi.

Faina se amesteca cu praful de copt. Peste ouale mixate, se adauga in fir subtire, uleiul in timp ce continuam mixarea. Se adauga ciocolata topita, se mixeaza pana la incorporare, dar atentie, nu in exces, sa scoatem cat mai putin aer din oua. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu un tel tip para, cu miscari usoare de jos in sus.

Se pune aluatul de blat intr-o forma rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm, imbracata forma in hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 165 grade C, pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, de preferat pana a doua zi, se taie blatul in trei felii.

Pentru crema: ciocolata taiata bucati se pune intr-o craticioara, impreuna cu smanatana pentru frisca. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste. Se da la frigider pentru 1 ora. Se mixeaza bine amestecul pana devine spumos, dar nu foarte tare. Se pune gelatina la inmuiat in apa rece si se topeste la flacara foarte mica. Se adauga gelatina diluata peste mousse-ul de ciocolata impreuna cu esenta de portocale. Se mixeaza usor pana la incorporare. Amestecul va fi cremos dar usor moale, nu se tine de paletele mixerului. Se da bolul la frigider pentru 20 minute. Dupa ce crema a stat la frigider, a inceput sa se intareasca. O mixam din nou, usor, pana amestecul devine uniform si cremos. In acest moment incepem asamblarea tortului.


In forma in care am copt blatul, punem bucati mari de folie alimentara. Punem prima bucata de blat, o parte din crema, la mijloc punem partea de deasupra tortului (cea cu tugui), presam putin peste crema, punem o alta parte de crema si ultima bucata de blat. Presam putin si punem crema si peste ultimul blat. Trebuie sa ne ramana aproximativ 3 linguri crema. Imbracam tortul cu marginile foliei alimentare si-l dam la frigider pentru 1 ora. Scoatem tortul din folie, il asezam pe un platou, nivelam tortul cu o spatula, ulterior imbracam totul cu un strat subtire din crema ramasa. Crema trebuie sa fie usor moale pentru a o putea intinde cu usurinta. Dam tortul la frigider pentru inca 15 minute, apoi il decoram dupa preferinte. Eu am ales bombonele si petale de ciocolata cu aroma de portocale.
Fişiere ataşate
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415501.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415501.jpg (177.2 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415500.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415500.jpg (195.13 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415498.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415498.jpg (239.92 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415497.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415497.jpg (202.86 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415499.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415499.jpg (297.37 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415496.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415496.jpg (319.27 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415495.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415495.jpg (277.22 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415494.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415494.jpg (241.91 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415493.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415493.jpg (249.95 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415492.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415492.jpg (214.04 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415506.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415506.jpg (301 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415505.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415505.jpg (319.79 KiB) Vizualizat de 165 ori
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415504.jpg
tort-cu-mousse-de-ciocolata-si-aroma-de-portocale-415504.jpg (206.21 KiB) Vizualizat de 165 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori