Tort cu crema de trufe

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Tort cu crema de trufe

Mesajde LORY » 30/11/2010 12:28

In data de 26 noiembrie fiica mea a implinit 15 ani .Tortul acesta ciocolatos a fost pregatit pentru ea.

Ingrediente
Blat

8 oua
6 lg faina
8 lg zahar
2 lg cacao
50 gr ciocolata rasa
esenta de rom

Crema 1
200 ml frisca
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata cu lapte
esenta rom

Crema 2
200 ml frisca
200 gr ciocolata alba
esenta vanilie

Sirop
6 lg miere de albime
400 ml apa
1 lg ness
50 ml whiskey

Glazura
100 gr ciocolata alba
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca
50 gr unt

Decor
frunze de ciocolata
bomboane trufe
ghinde din martipan

Mod de preparare

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului.Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.

Crema 2

Procedam la fel ca la crema 1...numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.
Sirop
Mierea amestecata cu apa se fierbe .Adaugam nessul dupa care dam la rece .Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.

Glazura
Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida.
Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.

Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni,dupa care intindem crema de ciocolata alba.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata.Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate,se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Fişiere ataşate
s.JPG
s.JPG (77.88 KiB) Vizualizat de 13702 ori
r.JPG
r.JPG (67.34 KiB) Vizualizat de 13702 ori
p.JPG
p.JPG (63.51 KiB) Vizualizat de 13702 ori
n.JPG
n.JPG (85.61 KiB) Vizualizat de 13702 ori
m.JPG
m.JPG (87.06 KiB) Vizualizat de 13702 ori
k.JPG
k.JPG (80.21 KiB) Vizualizat de 13702 ori
h.JPG
h.JPG (78.94 KiB) Vizualizat de 13702 ori
e.JPG
e.JPG (38.5 KiB) Vizualizat de 13702 ori
c.JPG
c.JPG (55.56 KiB) Vizualizat de 13702 ori
b.JPG
b.JPG (98.62 KiB) Vizualizat de 13702 ori
a1.JPG
a1.JPG (36.83 KiB) Vizualizat de 13702 ori
a.JPG
Ingrediente crema 1+2
a.JPG (80.07 KiB) Vizualizat de 13702 ori
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 30/11/2010 09:39

jos palaria, tre inscrisa concurs!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 30/11/2010 10:07

Arata senzational, felicitari! da, la concurs cu el, neaparat! =D>
P.S. Am vazut ca are si alcool, nu au fost afectati copiii? :?
Ultima oară modificat 30/11/2010 08:41 de către elena.elena, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 30/11/2010 11:09

Elena ,Alina multumesc mult :hug: :pup: ...l-am inscris si la concurs :blushing:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/11/2010 11:21

Lory....superb tortul.....la multi ani fetei, fericire si bucurii, realizari pe toate planurile :master: :master: :master: :master: :hug: pune reteta la concurs..... :hug: :pup: :party: :party: :party:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 30/11/2010 03:26

Lory :master: :master: :master: :master:
Minunat tort,atat de ciocolatos!!!!! =D> =D> =D> =D>
Demn de o adevarata cofetareasa :flower: :flower:

La Multi Ani, printesei tale :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/11/2010 05:39

LA MULTI ANI !!! fetei tale, o adevarata domnisoara.

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Si eu in locul ei as fi fost mandra cu un asa tort grozav si cu o asa mamica talentata !!!

:master: :master: :master:

Jos palaria !!!

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 30/11/2010 07:17

Bravo Lory!Senzational!In rest s-a cam spus tot. :master: =D> :flower:

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 30/11/2010 08:27

Felicitari, tortul arata delicios. =D> Vreau sa incerc si eu reteta, sa il ofer cadou surorii mele sambata de ziua ei. In compozitia blatului nu pui deloc praf de copt?

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 30/11/2010 08:35

Un tort deosebit :master: :master: :master:

Sa-ti traiasca fata si sa te bucuri de ea! :hug: :flower:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori