Tort cu capsuni si lichior de fructe de padure

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Tort cu capsuni si lichior de fructe de padure

Mesajde d_dana_a » 23/05/2010 09:03

Ingrediente blat:

250 gr zahar
250 gr unt
3 oua
10 linguri lichior de fructe de padure
350 gr faina
o lingurita praf de copt
un varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat

Ingrediente crema:

400 gr branza dulce
600 gr capsuni (400gr pentru interiorul tortului si 200 gr pentru decor)
400 ml frisca lichida(300ml pt crema , iar restul pt ornat)
120 gr zahar
3 pliculete zahar vanilat
2 oua
50 ml lichior fructe de padure
10 gr gelatina
Iar pentru insiropat un suc cu gust de fructe de padura.

Mod preparare blat:

Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema deschisa la culoare.Peste unt si zahar se pun galbenusurile separate de albusuri si lichiorul , amestecand bine pana se omogenizeaza.
Separat se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se amesteca cu compozitia facuta mai devreme , amestecand usor de jos in sus.La final se pune faina amestecata cu praful de copt(amestecand cu grija).
Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, avand diagonala de 22 cm .Blatul se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit.
Dupa ce se raceste blatul se scoate din forma rotunda si se taie in trei straturi egale.

Mod preparare crema:

Gelatina se dizolva in aproximativ 100ml apa rece si se amesteca cu lichiorul , urmand sa fie amestecata la randul ei .
Intr-o cratita se pune branza de vaci si se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat.Dupa omogenizare se pun galbenusurile si se amesteca continuu in cratita care va sta pe baie marina pana ce compozitia va fii legata bine.
Dupa ce s-a luat compozitia de pe baia marina se adauga gelatina cu lichior ,amestecand astfel pana la omogenizare si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma, ca pentru bezea, apoi se amesteca usor cu frisca (care a fost deja batuta).Cand prima compozitie s-a racit(cea cu gelatina) se amesteca cu frisca si albusurile.
Capsunile se taie feliute subtiri.
Dupa ce am taiat blatul , punem primul blat il insiropam cu suc de fructe de padure, punem jumatate din crema, capsunile taiate feliute, urmatorul blat insiropat, restul de crema si iarasi capsuni.In final se pune ultimul blat care se insiropeaza.
Tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni si frisca sau dupa gustul fiecaruia.
Dupa ce tortul este gata acesta trebuie sa stea la rece aproximativ 2-3 ore, dar recomandat este de pe o zi pe alta, pentru a se lega gelatina bine de blat.

Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
21.JPG
21.JPG (44.48 KiB) Vizualizat de 4879 ori
20.JPG
20.JPG (56.41 KiB) Vizualizat de 4879 ori
19.JPG
19.JPG (56.49 KiB) Vizualizat de 4879 ori
18.JPG
18.JPG (50.48 KiB) Vizualizat de 4879 ori
17.JPG
17.JPG (61.61 KiB) Vizualizat de 4879 ori
16.JPG
16.JPG (51.7 KiB) Vizualizat de 4879 ori
15.JPG
15.JPG (32.05 KiB) Vizualizat de 4879 ori
14.JPG
14.JPG (29.9 KiB) Vizualizat de 4879 ori
13.JPG
13.JPG (30.36 KiB) Vizualizat de 4879 ori
12.JPG
12.JPG (27.38 KiB) Vizualizat de 4879 ori
11.JPG
11.JPG (39.67 KiB) Vizualizat de 4879 ori
10.JPG
10.JPG (43.08 KiB) Vizualizat de 4879 ori
9.JPG
9.JPG (80.74 KiB) Vizualizat de 4879 ori
8.JPG
8.JPG (51.46 KiB) Vizualizat de 4879 ori
7.JPG
7.JPG (35.16 KiB) Vizualizat de 4879 ori
6.JPG
6.JPG (46.26 KiB) Vizualizat de 4879 ori
5.JPG
5.JPG (35.72 KiB) Vizualizat de 4879 ori
4.JPG
4.JPG (48.7 KiB) Vizualizat de 4879 ori
3.JPG
3.JPG (43.79 KiB) Vizualizat de 4879 ori
2.JPG
2.JPG (40.42 KiB) Vizualizat de 4879 ori
1.JPG
1.JPG (50.66 KiB) Vizualizat de 4879 ori
Ultima oară modificat 02/06/2010 11:55 de către d_dana_a, modificat de 3 ori în total.
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
heidi71
Incepator
Mesaje: 253
Membru din: 07/09/2009 03:07
Localitate: romania

Mesajde heidi71 » 23/05/2010 09:20

Bravoooooo....felicitari !
Bafta si tie !!!!!! :flower: :flower:

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 24/05/2010 01:10

Arata :buuun: .Multa bafta!!!

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 24/05/2010 06:15

sunt intr-o mare dilema .Din atatea retete minunate cu capsuni nu stiu la care sa ma opresc =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/05/2010 08:46

Dana, vii in forta :wink: ....imi place cake-ul asta....de sectiune ce sa spun, e dementiala, parca ii simt gustul :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/05/2010 10:49

D_dana_a,
Am citit ieri doar in fuga reteta postata de tine si nu am scris nici un comentariu ca nu prea am avut timp.
Azi cand am intrat pe site, prima data m-am oprit la tortul tau, deoarece am dorit sa recitesc cu atentie reteta !

Ce ai facut si prezentat aici este o minunatie de tort, ca aspect si gust !
=D> =D> =D>
Poate nu esti hotarata inca, dar te sfatuiesc sa te inscri cu el la concurs !
La cate retete bune ai postat, inclusiv acesta, ai mari sanse sa fii castigatoare.
:peace: :peace: :peace:
Mult, mult succes !!!
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 24/05/2010 05:02

Multumesc foarte mult :hug: :pup: :flower: Pupi :flower: Aquarius :flower: Pmk :flower: Heidi71 :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 24/05/2010 05:05

lucia_bp scrie:D_dana_a,
Am citit ieri doar in fuga reteta postata de tine si nu am scris nici un comentariu ca nu prea am avut timp.
Azi cand am intrat pe site, prima data m-am oprit la tortul tau, deoarece am dorit sa recitesc cu atentie reteta !

Ce ai facut si prezentat aici este o minunatie de tort, ca aspect si gust !
=D> =D> =D>
Poate nu esti hotarata inca, dar te sfatuiesc sa te inscri cu el la concurs !
La cate retete bune ai postat, inclusiv acesta, ai mari sanse sa fii castigatoare.
:peace: :peace: :peace:
Mult, mult succes !!!
:flower: :flower: :flower:

Multumesc foarte mult :hug: :pup: :flower: Lucia_bp, m-am inscris in concurs :wink:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 24/05/2010 07:17

Felicitari =D> =D> =D> =D>
Arata minunat tortul tau :flower: :flower: :flower:

Succes la concurs :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 25/05/2010 09:36

5august scrie:Felicitari =D> =D> =D> =D>
Arata minunat tortul tau :flower: :flower: :flower:

Succes la concurs :hug:

Multumesc foarte mult :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori