Tocanita cu Oua fierte

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Tocanita cu Oua fierte

Mesajde Leila » 14/04/2009 03:01

Ingrediente:

4-5 oua fierte
1 ceapa mijlocie
1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita)
3 linguri pasta de ardei (sau 1 ardei gras rosu taiat cubulete si 1-2 rosii decojite si taiate felii)
5-6 carnaciori de vere (puteti folosi si crenvusti sau alt tip de carnaciori ,eu din acestia am avut )
cateva felii de carnat afumat de casa ( daca aveti )
conserva de fasole boabe ( am avut o jumate de cutie inceputa si i-am gasit intrebuintare...)
sare, piper macinat dupa gust
1 pachet cus -cus (la repezeala am luat un alt pachet din camara de aceea in poza apare un alt tip de pasta :)) )
ulei

Preparare:

Ceapa o curatam , spalam si o taiem cubulete marunte(putem sa o si razuim ). O punem impreuna cu pasta de ardei la calit (daca folositi ardei proaspat il taiati cubulete si rosia o decojiti si o taiati felii , in acest caz caliti ceapa cu ardeiul apoi dupa ce a-ti calit si carnaciorii adaugati rosiile feliate) la care adaugam carnaciorii de bere si cel de casa taiat felii . Lasam sa se prajeasca un pic , adaugam lingura de pasta de gulyas ( sau 1 lingurita de boia dulce), sare, piper si stingem totul cu circa 300 ml apa . Lasam sa fiarba pana scade aproximativ la jumate ,adaugam si fasolea boabe din conserva si lasam cateva minute sa fiarba impreuna . Ouale fierte ,se curata si se taie felii apoi adaugam si pe acestea la restul de gulyas . Dupa ce am adaugat feliile de oua nu mai amestecam cu lingura in mancare , scuturam doar cratita. Lasam pe foc circa 2 minute.
Se serveste alaturi de cus- cus.
Fişiere ataşate
100_9963.JPG
100_9963.JPG (80.65 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9951.JPG
100_9951.JPG (70.82 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9950.JPG
100_9950.JPG (72.27 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9949.JPG
100_9949.JPG (65.58 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9948.JPG
100_9948.JPG (67.52 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9947.JPG
100_9947.JPG (57.7 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9946.JPG
100_9946.JPG (97.34 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9945.JPG
100_9945.JPG (93.2 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9944.JPG
100_9944.JPG (82.27 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9942.JPG
100_9942.JPG (59.07 KiB) Vizualizat de 3761 ori
100_9940.JPG
100_9940.JPG (79.65 KiB) Vizualizat de 3761 ori

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

interesant

Mesajde carla27carla » 14/04/2009 05:48

interesanta reteta .arata bine cred ca o sa incerc si eu .felicitari :flower: :flower: :master:
marcy

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 14/04/2009 09:25

Chiar asa,interesanta combinatie !
Dupa ingrediente,este foarte buna ! :roll: :roll: :roll:
=D> =D> =D> :hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Re: interesant

Mesajde Leila » 15/04/2009 02:25

carla27carla scrie:interesanta reteta .arata bine cred ca o sa incerc si eu .felicitari :flower: :flower: :master:


Incercarea moarte n-are ! :wink:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 15/04/2009 02:26

lucia_bp scrie:Chiar asa,interesanta combinatie !
Dupa ingrediente,este foarte buna ! :roll: :roll: :roll:
=D> =D> =D> :hug: :love: :flower:


Lucia poti lasa deoparte restul de ingrediente, ma refer la fasole si carnaciori si poti prepara doar cu oua gulyasul :wink:

:flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 15/04/2009 04:28

e adevarat e interesanta combinatia, dar ce poate sa nu fie bun la cate ai adunat in ea?! :flower: . O nelamurire am, cus-cus-ul la voi e o pasta?( ca paste fainoase), caci aici nu arata deloc asa.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/04/2009 08:46

Leila,
Nu renunt la nici un ingredient!
Si mai ales la carnat- :roll: :roll: :roll: si fasole- :roll: :roll: :roll:
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 15/04/2009 09:10

:buuun: :buuun: :buuun: o combinatie pe care n-am folosit-o niciodata... arata foarte bine =D> =D> =D>

:hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
Sidonia
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/04/2006 12:27
Localitate: Oradea

Mesajde Sidonia » 16/04/2009 06:43

Mamaaaaaaaaaaa ....da'fain arata !
Imi lasa gura apa... :o :roll:
Am sa o incerc si eu dupa ce se termina postul !!! :peace:
Cus-cus-ul sunt paste fainoase miculute, rotunde ,care se...calesc putin in ulei apoi se pune apa pe ele sa fiarba..
Felicitari draga mea ! =D> :master: =D> :flower:
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 17/04/2009 07:43

Multumesc Sidy :pup: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 41 vizitatori