Tiramisu

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 10/02/2007 07:37

galbenusurile raman crude in toata povestea asta? :?

cred ca le prefer preparate. sunt ipohondra. recunosc.


cat despre 'adevarata reteta tiramusu' ...hmm :?: e aceasta reteta originala pentru tiramisu?

BluezGirl
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 10/02/2007 06:48

Mesajde BluezGirl » 10/02/2007 07:49

Da si daca te uiti pe spatele piscoturilor vei vede ca si ei au aceeasi reteta. eu o am de la gheorg - avea emisiune cu teo si mircea la antena acu multi ani. si ouale da raman crude oricat de scarbos ar putea suna dar combinate sunt foarte bune si cafeaua cu care se insiropeaza piscotu si nesu pudrat ofera o reala aroma. Incearca si nu vei regreta :P iti garantez

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 10/02/2007 07:58

adevarul e ca si la o maioneza ouale(galbenusurile) sunt tot crude. chiar n-ar trebui sa-mi fac probleme. ma gandeam sa elimin galbenusurile din reteta. macar n-o sa-mi mai fac griji deloc.
in varinata pe care o faci tu prajitura sta tot asa mult la frigider? adica sunt necesare 6 ore de stat la frigider inainte de a o consuma?

la insiropare eu folosesc cappuccino indulcit. gustul e .....superb!!!!! :hug:

cu ness`ul nu pot sa ma combin ca nu-mi permite cardiologul :wink:

BluezGirl
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 10/02/2007 06:48

Mesajde BluezGirl » 10/02/2007 08:06

6 ore:O. Nu se tine foarte putin doar cat sa se raceasca ca sa devina racoritor.Presupun ca la celelalte retete postate se tinea atat de mult ca sa se intareasca, dar nu este necesar. Iar la faza cu nessu sa nu crezi ca se face in exces.Acum tu sti, asculta mai bine sfatul cardiologului. Se pudreaza cu cacao cat sa acopere si ai sa observi cum cacaoa va lua o culoare inchisa datorita contactului cu crema. nu trebuie sa faci abuz si sa simti cacao printre dinti :P. Si inca un pont crema e baza asa ca nu fiti chitroase in momentul ornarii chiar daca curge pe langa. Inca un secret sa nu uit piscoturile se umezesc pe jumatate ca altfel devin moi si crema va aluneca printre ele. Sa nu uit se umezesc cu cafeaua dupa ce aceasta sa racit.:D

BluezGirl
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 10/02/2007 06:48

Mesajde BluezGirl » 10/02/2007 08:19

Nu garantez ca va iesi fara galbenus. Fiecare ingrendient are rolul sau bine definit.

Terramia
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 13/03/2007 01:04
Localitate: Canada

Mesajde Terramia » 13/03/2007 01:13


O discutie care dureaza 2 ani...aoleu! :lol: Trebuie sa incerc si eu reteta, ca se pare ca e ceva special de nu se mai satura lumea de acelasi subiect. Eu prefer reteta cu rom, ca mi s-a si trimis din Rom. o sticla, pe aici nu am gasit decit ceva f. tare si cam oribil pt. prajituri.Daca o mai gasesc, poate o scriu: reteta de tort cu nuci, rom, cacao si ness, toata lumea maninca si ramine traznita. :P Dupa o felie nu-ti mai trebuie altceva. Pe bune, este cel mai bun tort si nu este parerea mea, cam toti care au gustat au spus la fel. Dar daca te abati de la gramaje sau pui un unt mai apos nu mai iese gustul care trebuie.Deci e un tort cam...sensibil. :)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori