Tiramisu

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 23/05/2006 07:11

:hug: ce buuuuuuuuuuuuuuuun! pacat ca nu e poza mai mare :(

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 07:13

am zis eu ca esti pofticioasa!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 23/05/2006 09:00

m-da....greu cu voi la dieta... :hug: Merci foarte mult pentru explicatii !!!(ele erau de fapt shi pentru mine)...De unde or fi piscoturile astea...dar imi fac din ochi rĂĄu...apropo...eu am cumparat din Italia ceva asemanator...adica forma exact a piscoturilor din pozele voastre, dar deloc dense....(precum ale voastre din poze)...cu zahar pe deasupra...mie nu mi-a placut ce am mincat...nu shtiu de ce dar sunt sigura ca nu vorbim despre aceleshi piscoturi...de aia am shi adresat intrebarea...nu aveau gust si mai erau shi exagerat de tari...

Cara...vreau sa te rog mult sa ma ajuti cu o reteta de Spargel....ishi iese din minti nemtii dupa ele...eu insa habar n-am cum se gatesc...bitte!!! :master:
liliana

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 24/05/2006 06:52

lili,ce ai mancat tu nu sant piscoturi ,sant niste dulciuri cam fara gust (dar nu se stie de ce plac mult copiilor) f. friabile!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 24/05/2006 10:12

eram sigura...merci Angelique!!!
liliana

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 21/01/2007 11:16

shtie cineva cum se face blatul pentru tiramisu....tot ce am vazut aici e facut cu piscoturi....vreau sa-l fac cu blatul lui sa vad cum iese... :clipocit:
liliana

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 22/01/2007 09:57

tiramisu stiam ca se face numai cu biscuiti-piscoturi, nu stiam ca se face si cu un blat. Oricum in reteta de la mama lui ( din Italia) - este cu piscoturi
nadia

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 22/01/2007 10:05

s-ar putea sa ai dreptate Beiush :blushing: ...dar eu am mincat Tiramisu cu blat shi de aia ma gindeam ca poate ar avea retela lui proprie de blat... :hug:
liliana

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 22/01/2007 02:45

[quote="lili777"]shtie cineva cum se face blatul pentru tiramisu....tot ce am vazut aici e facut cu piscoturi....vreau sa-l fac cu blatul lui sa vad cum iese... :clipocit:[/quote

poti sa faci cu un blat subtire de pansispan . dar sa fie subtire

BluezGirl
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 10/02/2007 06:48

Mesajde BluezGirl » 10/02/2007 07:14

Fetelor de ce va complicati ?

500g Mascarpone
160 g zahar
400 g piscoturi savoiardi
3 oua
200 ml cafea
150 ml coniac sau rom

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma intr-un vas, in care se adauga zaharul si se continua baterea, pana se topesc cristalele de zahar. Este important ca zaharul batut spuma sa fie f tare, in asa fel incat daca am rasturna vasul sa nu cada pt ca altfel ne va rezulta o crema f moale si va curge. Separat, galbenusurile se amesteca bune cu Mascarpone si se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor ca crema rezultata sa nu devina moale. Se prepara o cafea foarte concentrata, in care se adauga coniac sau esenta de rom.
Piscoturile se impart in doua, se umezesc in compozitia de cafea si se asaza unul langa altul. Se intinde deasupra un strat de crema cu grosimea de circa 1 cm, se asaza inca un strat de piscoturi umezite in cafea si se mai intinde un strat de crema.
Se pudreaza cu cacao dar nu in exces cum am vazut in pozele postate de voi altfel veti avea parte de un tiramisu amar, eu mai pudrez si cu ness.
De fiecare data am avut succes cu Tiramisu la diferite sarbatori. Sper sa va placa si voua, eu il fac de 2 ani incoace
Ultima oară modificat 13/02/2008 08:54 de către BluezGirl, modificat de 2 ori în total.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori