Blat
2 oua
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
1 cana zahar
1 si 1/2 cana faina
1 plic amoniac stins
Sirop
10 linguri apa
5 linguri ahar
2-3 linguri cacao
100 gr unt
nuca macinata 100 gr
<br/><br/> Se bat ouale cu zaharul, pana se topeste zaharul. Se adauga laptele, uleiul si amoniacul stins. Se incorporeaza faina mestecand usor cu o paleta. Se pune in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor pentru 25-30 minute la 170 grade.
Intre timp pana se coace blatul pregatim siropul, se pun apa, zaharul si cacao la foc pana da in clocot si se leaga. Se da de pe foc si se adauga untul.
Cand blatul este gata se scoate din cuptor, se taie in forma dorita si se toarna cu lingura sirop pe fiecare bucata in parte. Se presara nuca macinata (dupa preferinte se poate orna cu nuca cocos, alune macinate, bomboane, ciocolata, etc.) <br/><br/> Se lasa la racit 1 ora.
Se serveste alaturi de o cafea!
Pofta buna!
Tavalita cu nuca
Moderatori: Nally, adi, kia, adinush
-
- Incepator
- Mesaje: 5
- Membru din: 21/02/2016 12:25
Tavalita cu nuca
- Fişiere ataşate
-
- 0_4415.jpg (85.82 KiB) Vizualizat de 18676 ori
-
- 1_5793.jpg (89.29 KiB) Vizualizat de 18676 ori
-
- 3_6466.jpg (67.48 KiB) Vizualizat de 18676 ori
- mikirafaela
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2795
- Membru din: 19/01/2013 05:58
- nicoleta64
- Bucatar de talie internationala
- Mesaje: 5421
- Membru din: 31/10/2006 07:16
- Localitate: Italia
- Contact:
Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori