Tarta de Capsuni cu crema de Patiserie si Bezea

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Tarta de Capsuni cu crema de Patiserie si Bezea

Mesajde roxy14 » 22/05/2010 06:56

Ingrediente:
Ptr baza de pandispan eu nu am avut nevoie de ingrediente,de data asta l_am cumparat :lol:

Si aparte de urm ingrediente avem nevoie de o cutie de capsuni .

Ptr crema de patiserie :
1L de lapte
200gr zahar
100 gr faina de porumb(Maizena-este f fina si alba)
6 galbenusuri
70gr unt
o rama de scortisoara
zahar vanilat
vainilie in rama sau esenta de vanilie
coaja de lamaie
Ptr bezea
cele 6 albusuri restante
400 gr zahar
esenta de vanilie
Ptr sirop
1 ceasca de apa si una de zahar
esenta de vanilie

Ptr confitarea capsunilor:
500 ml de apa
300 ml de zahar
3 cl de otet balsamic

Montajul tartei:
Luam prima parte de pandispan si ii punem un start de crema de patiserie(bine racita) apoi asezam o alta parte de padispan si apoi una de frisca si apoi una de capsuni confiatate.
Apoi asezam ultima parte ,ii punem bezeaua,o asezam bine peste tot si incepem sa i punem cateva capsuni neconfiatte de decor (cum doriti)
Crema de Patiserie:
Dintr_:un litru de lapte luam 3/4 si il punem la foc lent cu coaja de lamaie ,rama de scoartisoara,zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Lasam sa dea intr_un clocot si apoi scoatem lamaia si rama de scoartisoara.
Cu celalat sfert de lapte ramas,il punem intr_o craticioara si ii adaugam faina de porumb ,mestecand continuu,zaharul,si apoi galbenusurile de ou, fara sa ne oprim de mestecat.
Cand sunt bine amestecate laum si le punem peste laptele ce a fost pe fic mai inite,dar mai intai tre sa steptam ca acetsa sa fie f fierbinte , ca oualele sa nu se coajeze.
Amestecam continuu la foc lent timp de 10-15 min
pana reusim sa obtinem consistenta dorita de crema.

Bezea:
6 albusuri
400gr zahar glacĂŠ
il obtinem prin baterea albusurilor pana ajungem in "puntul de nieve" si apoi ii adaugam zaharul si mai batem putin.(mie de data asta mi_a iesit un pic cam moale.... tre sa mi verific masurile :!: )
Fişiere ataşate
IMG_7567.jpg
o cutie de capsuni proaspete
IMG_7567.jpg (33.33 KiB) Vizualizat de 4602 ori
IMG_7603.jpg
IMG_7603.jpg (19.41 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7595.jpg
IMG_7595.jpg (22.67 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7594.jpg
IMG_7594.jpg (14.38 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7587.jpg
IMG_7587.jpg (23.69 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7577.jpg
capsunile confitate
IMG_7577.jpg (24.37 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7575.jpg
IMG_7575.jpg (25.91 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7573.jpg
adaugam otetul balsamic...
IMG_7573.jpg (20.34 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7571.jpg
IMG_7571.jpg (29.54 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7568.jpg
capsuinile spalate si taiate pe jumatate
IMG_7568.jpg (25.26 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7562.jpg
insiropam pandispanul
IMG_7562.jpg (16.36 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7560.jpg
crema de patiserie ,lasata sa se raceasca la temp ambientala
IMG_7560.jpg (10.08 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7550.jpg
introducem si scoatem dupa fierberea laptelui...coaja de lamaie,rama de scortisoara
IMG_7550.jpg (13.37 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7539.jpg
zahar vanilat si esenta de vanilie
IMG_7539.jpg (18.62 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7538.jpg
IMG_7538.jpg (15.39 KiB) Vizualizat de 4606 ori
IMG_7535.jpg
ingredientele necesare
IMG_7535.jpg (23.07 KiB) Vizualizat de 4606 ori

Avatar utilizator
heidi71
Incepator
Mesaje: 253
Membru din: 07/09/2009 03:07
Localitate: romania

Mesajde heidi71 » 22/05/2010 07:41

Bravooooo....Felicitari ......imi place !!!!!!! :flower:
E foarte frumos ....sper sa -mi adun si eu curajul sa particip la concurs....sunt printre voi de atata timp si va urmaresc ce lucruri minunate va ies ,incat nici nu am indraznit sa urc pana acum vreo reteta ........
Bafta Valentina ........!!!!!!!!!!!! :flower: :love:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/05/2010 07:58

Curaj Heidi71 !
Ai vazut ce retete grozave si bune posteaza Roxy14 !
=D> =D> =D>
Sper ca participi la concurs cu o asa minunatie de prajitura !
Bafta !
:peace: :peace: :peace:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 22/05/2010 10:00

lucia_bp scrie:Curaj Heidi71 !
Ai vazut ce retete grozave si bune posteaza Roxy14 !
=D> =D> =D>
Sper ca participi la concurs cu o asa minunatie de prajitura !
Bafta !
:peace: :peace: :peace:
:flower: :flower: :flower:

Desigur ,ca particip..tocmai de aia ma pregatit-o :lol: !!!
Jejeje,ms :hug: :flower:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 22/05/2010 10:01

heidi71 scrie:Bravooooo....Felicitari ......imi place !!!!!!! :flower:
E foarte frumos ....sper sa -mi adun si eu curajul sa particip la concurs....sunt printre voi de atata timp si va urmaresc ce lucruri minunate va ies ,incat nici nu am indraznit sa urc pana acum vreo reteta ........
Bafta Valentina ........!!!!!!!!!!!! :flower: :love:

Cred ca e timpul ,sa ne arati ce buna bucatareasa esti :lol: !!!
Curaj,vorba Luciei!!!
:hug: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/05/2010 11:13

Tort rapid si apetisant ...capsunile imi plac mult . :roll: Interesant ...capsunile fierte cu otet balsamic . :peace: :flower: :hug:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 23/05/2010 02:55

nicoleta64 scrie:Tort rapid si apetisant ...capsunile imi plac mult . :roll: Interesant ...capsunile fierte cu otet balsamic . :peace: :flower: :hug:

Ies foarte bune,asemanator cu un compot...un deliciu :buuun: :buuun: :buuun:
:hug: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 23/05/2010 04:35

Mmmm :buuun: cat de bine arata :shock: , mi s-a facut o pofta de capsuni cand am vazut atatea pe site :P
Bafta la concurs :party:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 23/05/2010 05:38

d_dana_a scrie:Mmmm :buuun: cat de bine arata :shock: , mi s-a facut o pofta de capsuni cand am vazut atatea pe site :P
Bafta la concurs :party:

Ms frumos Dana :hug: :flower:

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 24/05/2010 06:12

Bafta la concurs :!: :hug: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 38 vizitatori