Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

laura_n
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 17/10/2015 10:55

Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola

Mesajde laura_n » 11/07/2019 06:29

aluat fraged:
220 gr faina de grau
1/2 lgta sare
100 gr unt rece
60 ml apa rece
umplutura:
un cub branza feta
cateva rosii cherry
cateva fasii de ton (din conserva)
o mana rucola
1 lg ulei de susan
seminte susan (optional)
Intr-un vas, se cerne faina, se adauga sarea si untul rece taiat cubulete. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta pana la omogenizarea aluatului.
Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.
Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.


Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru umplutura.
Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece. Branza feta se taie fasii/ cuburi.
Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul. Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare.
Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 - 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.
Este frageda, gustoasa si satioasa! O puteti savura alaturi de un pahar de iaurt sau de bere ;)
Sa va fie de folos!
Fişiere ataşate
tarta-cu-feta-rucola14.jpg
tarta-cu-feta-rucola14.jpg (598.39 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola13.jpg
tarta-cu-feta-rucola13.jpg (828.39 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola11.jpg
tarta-cu-feta-rucola11.jpg (560.17 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola10.jpg
tarta-cu-feta-rucola10.jpg (496.25 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola9.jpg
tarta-cu-feta-rucola9.jpg (574.83 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola8.jpg
tarta-cu-feta-rucola8.jpg (536.67 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola3.jpg
tarta-cu-feta-rucola3.jpg (726.5 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola2.jpg
tarta-cu-feta-rucola2.jpg (941.81 KiB) Vizualizat de 302 ori
tarta-cu-feta-rucola1.jpg
tarta-cu-feta-rucola1.jpg (837.52 KiB) Vizualizat de 302 ori

Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori