Supa de pastai galbene( fasole galbena untoasa)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Supa de pastai galbene( fasole galbena untoasa)

Mesajde pupi » 23/08/2011 07:27

Nu stiu cum simtiti voi cei de acasa, dar aici, departe de casa, de gradina bunicilor, de tot ce este bio sincer, atunci cand culeg cate ceva din gradina , simt o placere deosebita, o placere pe care nu o poate egala nimic.....gradina assta, micuta dar cu de toate in ea, este sufletul nostru, viata noastra, o iubim si o ingrijim cu o mare dragoste....poate de aia ne si da atatea bunatati :D ........azi am cules fasole, rosii, ardei, patrunjel ceapa si morcovi , in curand vine timpul pentru preparatele de tip gospodina, de pus la congelator.


500 gr fasole galbena untoasa
3 rosii
2 ardei grasi
3-4 cepe ( daca sant mai mari, doar 2)
6 fasii de bacon
sare, piper si boia dulce
un piculet de boia picanta( nu mult, doar cat iei pe varful unei scobitori)
patrunjel proaspat
2 morcovi
smantana pentru servit
2 linguri de ulei( eu am pus de coconut)



Fasolea se spala, se taie capetele dupa care se taie in bucatele micute ( 2 cm)
Ardeiul, rosiile , ceapa, se spala si se toaca marunt.Baconul se taie feliute si morcovii dupa ce au fost spalati si curatati de coaja, se dau pe razatoarea de mere.
Intr-o oala de supa, se pune uleiul si baconul feliute si se lasa la prajit. Cand s-a topit destul si slaninuta a prins culoare se adauga ceapa si se mai prajeste pana devine sticloasa. Apoi se adauga morcovii rasi si se mai tine pe foc un minut.
Dupa aceia se adauga fasolea, ardeiul si rosia , apa( supa de pui, vita) si se lasa la fiert.
Inainte de a se termina fiertul, se incearca fasolea cat este de moale, se drege de sare , piper si boia, se mai lasa la fiert putintel. Se stinge focul, se ia cratita jos. Se spala si se toaca patrunjelul si se adauga la supa.
Placerea noastra cea mai mare este sa mancam supa asta cu smantana si NEAPARAT in blide/strachini....... parca are un gust mai deosebit, mai buna. Daca mai ai si un darab de pita calda langa supa, este un deliciu, tot ai manca si nu te-ai mai opriiiiiiiiii
Fişiere ataşate
011 supa de pastai galbene.jpg
011 supa de pastai galbene.jpg (66.29 KiB) Vizualizat de 4595 ori
010 supa de pastai galbene.jpg
010 supa de pastai galbene.jpg (79.49 KiB) Vizualizat de 4595 ori
009 supa de pastai galbene.jpg
009 supa de pastai galbene.jpg (93.93 KiB) Vizualizat de 4595 ori
008 supa de pastai galbene.jpg
008 supa de pastai galbene.jpg (73.04 KiB) Vizualizat de 4595 ori
007 supa de pastai galbene.jpg
007 supa de pastai galbene.jpg (77.7 KiB) Vizualizat de 4595 ori
006 supa de pastai galbene.jpg
006 supa de pastai galbene.jpg (49.99 KiB) Vizualizat de 4595 ori
005 supa de pastai galbene.jpg
005 supa de pastai galbene.jpg (88.63 KiB) Vizualizat de 4595 ori
004 supa de pastai galbene.jpg
004 supa de pastai galbene.jpg (51.81 KiB) Vizualizat de 4595 ori
003 supa de pastai galbene.jpg
003 supa de pastai galbene.jpg (90.17 KiB) Vizualizat de 4595 ori
002 supa de pastai galbene.jpg
002 supa de pastai galbene.jpg (89.89 KiB) Vizualizat de 4595 ori
010 supa de pastai galbene.jpg
010 supa de pastai galbene.jpg (79.49 KiB) Vizualizat de 4595 ori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/08/2011 09:55

nu am fasole in gradina ...
ieri am luat pastai din piata ! exact asta fac si eu astazi, dupa ce venim de la Strand, se anunta o canicula astazi.... Yuppiiiii
:party:
supica ta e buna buna :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 23/08/2011 10:52

Pupi, ce minunatii ai tu in gradina :love:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 23/08/2011 11:20

pastai!!! le mananc oricand si oricum pregatite,las carnea pentru ele,pentru mine sant minunate,o supa rece de pastai pe caldura asta o accept sigur,o zi minunata

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/08/2011 04:12

este pe foc :D ... eu am pus un piept de pui , taiat bucatele :)

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 23/08/2011 05:08

thea daca mai pui si tu poza chiar ca ma duc sa caut pastai.... :love:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/08/2011 05:37

deja am mancat !!! cam multa portia mea, aproape dublu :x
hai ca fac o poza
:pup: :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 23/08/2011 05:48

poze :P
Fişiere ataşate
DSC_2064.jpg
DSC_2064.jpg (61.89 KiB) Vizualizat de 4467 ori
DSC_2060.jpg
DSC_2060.jpg (51.41 KiB) Vizualizat de 4467 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/08/2011 06:26

Pupi,Thea,... :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 23/08/2011 10:35

nu ai facut numai o poza,ai facut doua ca sa-mi faci pofta dubla..... :pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori