Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Supa crema cu chimen si galusti pufoase cu spanac si morcov

Mesajde anisoara67 » 22/03/2019 04:39

pentru supa:
2 cartofi mari
1 ceapa rosie
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
o bucatica telina
2 galbenusuri
2 linguri de iaurt
1/2 lingurita chimen
sare
piper
ulei de masline
o lingurita de legume deshidratate fara sare
galusti spanac;un albus
un praf de sare
3 bilute de spanac tocat (congelat)
1 lingura cu varf de faina
galusti morcovi:
Morcovul fiert din supa
1 albus de ou
un praf de sarea
2 linguri cu varf de faina
Se curata zarzavatul, se taie marunt si se pune la fiert, acoperit de apa cu un praf de sare, lingurita de amestec de legume si un strop de ulei de masline. Cand zarzavatul se fierbe bine, se presara cateva seminte de chimen si oprim focul. Strecuram zarzavatul de supa, alegem tot morcovul si il dam departe, restul zarzavatului se da la blender si se dilueaza cu supa oprita pana obtinem consistenta dorita.
Preparam galustile de spanac astfel: mixam bine albusul cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Spanacul se stoarce bine de zeama si se presara in albus, adaugam si faina si dam deoparte.
Preparam galustile din morcov astfel: mixam albusul cu un praf de sare pana se intareste, apoi adaugam morcovul blenduit si amestecam usor. Se adauga si faina in ploaie.
Se pune apa cu sare si cateva seminte de chimen sa fiarba si cu ajutorul unei lingurite punem galustile, adaugate in momentul cand clocoteste apa. Le lasam 5 minute sa fiarba, apoi le intoarcem si mai lasam iarasi 5 minute si pe partea nefiarta, le scoatem cu o spumiera pe un platou.
Supa data la blender si lasata sa se racoreasca se drege cu cele 2 galbenusuri batute cu iaurtul. Supa se serveste cu galustile de zarzavat deasupra.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc00280.jpg
dsc00280.jpg (845.59 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00276.jpg
dsc00276.jpg (888.83 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00175.jpg
dsc00175.jpg (1.13 MiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00177.jpg
dsc00177.jpg (696.27 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00173.jpg
dsc00173.jpg (848.7 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00170.jpg
dsc00170.jpg (877.2 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00155.jpg
dsc00155.jpg (743.49 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00152.jpg
dsc00152.jpg (810.46 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00147.jpg
dsc00147.jpg (1.02 MiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00146.jpg
dsc00146.jpg (861.91 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00262.jpg
dsc00262.jpg (904.2 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00255.jpg
dsc00255.jpg (906.72 KiB) Vizualizat de 130 ori
dsc00235.jpg
dsc00235.jpg (886.34 KiB) Vizualizat de 130 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori