Stiati ca...?

In aceasta zona sunt publicate articole realizate de catre membrii clubului editorial, si reprezinta si o modalitate de a sugera teme idei pentru newsletter.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, Moderatori

Avatar utilizator
Sidonia
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/04/2006 12:27
Localitate: Oradea

Stiati ca...?

Mesajde Sidonia » 27/01/2009 07:12

CODEX ALIMENTARIUS: o adevĂŁratĂŁ batjocurĂŁ adusĂŁ terapiilor naturaleLa baza Codex-ului Alimentarius stã istoria prea putin cunoscutã a înfiintãrii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice. Ati auzit vreodatã de CODEX ALIMENTARIUS ? Dacã nu, sã nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pãstrate „secrete deschise" ale guvernantilor din umbrã. Este planificat sã intre în vigoare la 31 decembrie 2009 si s-ar putea sã fie cel mai mare dezastru pentru sãnãtatea noastrã, asa cum lumea nu a mai vãzut. Codex Alimentarius va seta standardele de sigurantã alimentarã, regulile si reglementãrile în vigoare în peste 160 de tãri, adicã 97% din populatia lumii. Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latinã si se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comert Codex Alimentarius este acum finantatã si condusã de Organizatia Mondialã a Sãnãtãtii (OMS, ce apartine Natiunilor Unite), ONU si FAO (Organizatia pentru Alimente si Agriculturã a SUA). Codex Alimentarius este o colectie de standarde alimentare adoptate la nivel international, ce au ca scop declarat protectia sãnãtãtii consumatorilor si asigurarea practicilor corecte în comertul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele (preparate, semi-preparate sau crude) si pentru distributia cãtre consumator, prevederi în ceea ce priveste igiena alimentarã, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analizã si prelevare. În realitate insa, Codex Alimentarius intentioneazã sã punã în afara legii orice metodã alternativã în domeniul sãnãtãtii cum ar fi terapiile naturale, folosirea suplimentelor alimentare, vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

ORGINILE CHIMIEI FARMACEUTICE

În jurul anului 1860, „bãtrânul Bill" Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea în farmaceuticã, vindea tãranilor naivi flacoane cu petrol brut, fãcându-i sã creadã cã era un leac eficient în tratarea cancerului. El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brut ambalat în flacoane) Nujol (New Oil - un nou tip de ulei). Afacerea sa era prosperã, cumpãra o fiolã de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un pret de 21 centi si o vindea pentru 2 dolari. Fãrã prea multã culturã, fãrã scrupule, fãrã cunostinte sau studii în domeniul medical, cu putine notiuni de contabilitate si de o aviditate feroce, Rockefeller a reusit sã se impunã. Produsului Nujol i s-a atribuit „meritul" de „curã împotriva constipatiei" fiind foarte comercializat la acea vreme. Între timp, medicii au descoperit cã Nujol era nociv si cã ducea în timp la maladii grave, eliminând vitaminele liposolubile din corp. Standard Oil s-a luptat sã evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni din aceastã cauzã si a adãugat rapid petrolului brut caroten pentru a elimina aceste carente. Senatorul Rozal S. Coperland era plãtit 75.000 dolari pe an pentru promovarea acestui produs. Imperiul Rockefeller a fost construit gratie acestei formidabile smecherii care consta în a convinge oamenrii sã ingereze un derivat de petrol brut îmbogãtit cu caroten. Asa s-au pus bazele viitoare industrii a chimiei farmaceutice. Deci suntem inca foarte departe de fundamentele medicinii chineze, tibetane, vedice sau persane, care erau în mod traditional bazate pe cunostinte extrem de precise legate de corpul uman si centrate (ca preocupare) pe binele si sãnãtatea fiintelor umane. Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea productiei chimiei farmaceutice si atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare.

În 1948 cifra de afaceri anualã a lui Rockefeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol încã mai poate fi gãsit sub formã de ulei de parafinã purã, clasificat drept laxativ usor si recomandat împotriva constipatiei cronice rebele în terapiile igieno-dietetice obisnuite. Acum este fabricat de laboratorul Fumouze Rockefeller si I.G. Farben. Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoastem a fost conceput de cãtre o asociatie condusã de Rockefeller si I.G. Farben din Germania nazistã. Compania Standard Oil, apartinând asadar lui John D. Rockefeller, detinea în 1939 15% din acest nou trust germano-american. Obiectivele industriale ale I.G. Farben din Germania nu au fost bombardate în timpul rãzboiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller.

Încã din 1932, industria chimiei farmaceutice I.G. Farben îl finanta pe Adolf Hitler cu pânã la 400.000 de mãrci germane. Fãrã acest sprijin, asa cum afirma tribunalul de la Nurenberg: „cel de al doilea rãzboi mondial nu ar fi avut loc…". În 1941 I.G. Farben construieste cea mai mare industrie chimicã din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagãrul de concentrare pentru fabricarea gazului ZyklonB. In procesul de la Nurenberg au fost declarati vinovati de genocid, sclavie, furt si alte crime, 24 de responsabili ai Companiei I.G. Farben. Tribunalul de la Nurenberg a divizat Compania I.G. Farben în BASF, BAYER si HOECHST. Toti acesti responsabili au fost însã eliberati în 1952, la numai un an dupã ce fuseserã condamnati, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupând functia de Ministru al Afacerilor Externe al SUA. Odatã eliberati, cei care se aflaserã în conducerea Companiei I.G. Farben s-au infiltrat în economia germanã, ocupând functii foarte importante. Pânã în anii 1970 consiliul director pentru societãtile BASF, BAYER si HOECHST era constituit din membrii ai partidului nazist. Începând cu 1959 acestia îl finantau pe tânãrul Helmuth Kohl. Prin sustinerea politicã a acestuia din urmã, cele trei filiale rezultate din I.G. Farben erau la data aceea de 20 de ori mai puternice decât societatea mamã înfiintatã în 1941. Organizatia nazistã de mondializare, asociatã lui Rockefeller, a constituit o reusitã totalã si deja de multã vreme piata chimiei farmaceutice a planetei a fost si este controlatã, organizatã si administratã pentru a asigura expansiunea industrialã mondialã a chimiei farmaceutice.


I.G. FARBEN si CODEX

„Traditia" cartelului de la I.G. Farben a continuat sub un alt nume: „Asociatia pentru Industria Chimicã". În 1955, industria chimicã farmaceuticã mondialã a fost regrupatã sub auspiciile Camerei de Comert International a Natiunilor Unite si ale Guvernului German. Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod CODEX ALIMENTARIUS. Un mare numãr de partide politice europene asa-zise de stânga si de dreapta au fost finantate de aceastã industrie pentru a se asigura o legislatie favorabilã industriei farmaceutice.Obiectivul Codex-ului

Codex Alimentarius intentioneazã sã punã în afara legii orice metodã alternativã în domeniul sãnãtãtii cum ar fi terapiile naturale, precum folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si a tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru viitorul industriei chimiei farmaceutice. Starea de spirit care predominã în cazul mondializãrii chimiei farmaceutice explicã în mare parte desfiintarea sistematicã a inovatorilor stiintifici independenti din ultimii 50 de ani. Aceastã industrie foloseste orice mijloc pentru a-si pãstra locul pe piatã în ceea ce priveste tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibilã tratarea si vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturale alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în fortã pentru a se ascunde publicului aceste adevãruri. Scoaterea în afara legii a oricãrei informatii referitoare la medicina alternativã va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri si mai mari acestei industrii mondiale care trateazã doar simptomele bolilor, fãrã a se îngriji de cauze. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturale în cazul multor boli grave, descrie aceastã situatie astfel: „Adevãratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câstiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Industria farmaceuticã are interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Din acest motiv medicamentele sunt fãcute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevãratele cauze ale bolilor... Trusturile farmaceutice sunt responsabile de genocid permanent intretinut si rãspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni..."


Codex-ul pus sub acuzare

O adevãratã ,,legiune" de indivizi care sã facã lobby pentru industria farmaceuticã a fost angajatã pentru a influenta legislatorii, pentru a controla organismele de reglementare, pentru manipularea cercetãrii În domeniul medical si educational. Numai În 1961 trusturile farmaceutice au fãcut donatii pentru marile universitãti din SUA În valoare de: Harvard - 8 milioane de dolari, Yale - 8 milioane de dolari, John Hopkins - 10 milioane de dolari, Stanford - 1 milion de dolari, Columbia din New York - 1,7 milioane de dolari etc. Informarea medicilor este integral finantatã de cãtre trusturi, care ascund cu grijã un mare numãr de efecte secundare periculoase si chiar mortale ale medicamentelor, negându-le public. Dupã ce a stabilit clar originea acestor crime si a dovedit responsabilitatea industriei farmaceutice În ceea ce priveste instalarea unei politici mondiale de genocid extins, doctorul Matthias Rath a Înmânat În data de 14 iunie 2003 Curtii Internationale de Justitie de la Haga (Olanda) un act de acuzare pentru crime Împotriva umanitãtii.


438 milioane de petitii cĂŁtre Parlamentul European

La data de 13 martie 2002 euro-parlamentarii au adoptat legi în favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispozitii ale Codex-ului Alimentarius si care vizau elaborarea unei reglementãri constrângãtoare pentru toate terapiile naturale si suplimentele alimentare - o manierã mai indirectã de a desfiinta concurentii care ar putea sã ocupe un anumit loc pe piatã, pentru cã sãnãtatea se vinde si se cumpãrã. Un val de petitii din partea populatiei a inundat mesageria euro-parlamentarilor, într-o asemenea mãsurã încât comunicatiile interne au fost blocate. În ciuda a o jumãtate de miliard de petitii, directivele Codex-ului Alimentar au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabilã denigrare a democratiei, prevestind si alte viitoarele dificultãti în respectarea acesteia.


Aplicatii ale directivelor Codex Alimentarius

Începând cu iulie 2005, directivele Codex-ului Alimentarius enuntate de cãtre Directiva Europeanã în ceea ce priveste suplimentele alimentare trebuie aplicate sub amenintarea sanctiunilor financiare. Iatã în ce constau acestea:

1) Este vorba de a elimina orice supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite de 28 de produsi de sintezã farmaceuticã (asadar toxici), care vor fi dozati si vor fi disponibili numai în farmacii, pe bazã de prescriptie medicalã. Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai în doze care NU au impact asupra nimãnui. Magazinele noastre de produse naturale si suplimente alimentare vor rãmâne pe raft numai cu 18 produse, atâtea câte sunt pe lista Codex-ului. Tot ceea ce NU este pe listã, de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc., vor fi ilegale si asta nu înseamnã ca vor fi numai cu prescriptie, ci vor fi ILEGALE adicã, „foloseste-le si te duci la închisoare".
2) Medicina naturalĂŁ cum ar fi acupunctura, medicina energeticĂŁ, ayurvedicĂŁ, tibetanĂŁ etc., va fi progresiv interzisĂŁ.
3) Agricultura si alimentatia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicând din principiu asa numita agriculturã bio. Aceasta implicã, de exemplu, ca fiecare vacã de lapte de pe planetã sã fie tratatã cu hormonul de crestere bovin recombinat genetic produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planetã folosit În scopuri de hranã TREBUIE tratat cu antibiotice si cu hormoni de crestere. Regulile Codexului permit ca produsele ce contin organisme modificate genetic (OMG) sã nu mai fie etichetate corespunzãtor. Mai mult, În 2001, 12 substante chimice despre care se stie cã sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise În mod unanim de 176 de tãri, inclusiv de SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce Înapoi 7 dintre aceste substante interzise, precum hexachlorobenzene, dieldrin, aldrin etc, care vor putea fi folosite la liber din nou.
4) Alimentatia umanã certificatã legal va trebui sã fie iradiatã cu Cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Si nivelurile de radiatie vor fi mult mai mari decât cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminati esentiali, asupra vitaminelor si mineralelor. Extinderea controalelor va actiona progresiv eliminând orice medicinã alternativã naturalã ancestralã.


Este vremea solidaritĂŁtii

NU-ul masiv fatã de Constitutia Europeanã Înseamnã totodatã un NU fatã de Codex Alimentarius, organ de propagandã al industriei chimiei farmaceutice, care vizeazã obtinerea unui monopol mondial de un despotism nemaiÎntâlnit pânã acum. A nu lua În considerare opinia a sute de milioane de cetãteni este o gravã lipsã de respect din partea oamenilor politici. Sute de milioane de cetãteni din Întreaga lume nu vor sã permitã ca medicina naturalã milenarã sã fie interzisã pentru ca pseudo-stiinta chimicei farmaceutice sã Îsi pãstreze si sã Îsi Întãreascã pozitia pe piatã.


Pericolele chimiei farmaceutice

În fiecare an, 800.000 persoane mor în America de Nord în urma prescriptiilor medicale alopate. Astfel chimia farmaceuticã mai mult ucide decât vindecã. Un raport al ONU mentioneazã cã numai 26 din cele 205.000 de medicamente ale acestei industrii sunt indispensabile. Dintre cele 26, numai nouã ar trebui sã beneficieze de prioritate absolutã. Dar dacã se recurge la medicina chinezã, persanã sau indianã, acele nouã componente chimice nu mai au aproape nici o utilitate! Altfel spus, fãrã chimia farmaceuticã lumea ar fi mai sãnãtoasã.


RezistentĂŁ InternationalĂŁ fatĂŁ de Codex Alimentarius

- AFRICA DE SUD a afirmat cĂŁ nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius. Ministrul SĂŁnĂŁtĂŁtii Manto Tshabalala-Msimang a declarat ca tara sa este ĂŽn dezacord cu aceastĂŁ dicotomie ĂŽntre medicina naturalĂŁ si medicina alopatĂŁ. Conform concluziilor sale, aceste dispozitii vizeazĂŁ doar obtinerea banilor de pe urma remediilor brevetate si de aceea urmĂŁresc sĂŁ discrediteze folosirea produselor naturale.
- INDIA nu se va conforma directivelor Codex-ului Alimentarius pentru cã acest Codex a promovat formule ce contin ingrediente chimice care cauzeazã inflamatii extrem de distructive la nivelul creierului copiilor. Delegatul indian Însãrcinat pentru a pleda Împotriva Codex-ului a fost ignorat, iar când acesta a insistat pentru o dezbatere, a fost dar afarã din camerã.
- ASOCIATIA MEDICILOR SI CHIRURGILOR AMERICANI si-a exprimat opozitia fatĂŁ de Codex Alimentarius, pentru a putea continua sĂŁ se foloseascĂŁ de remediile naturale, alĂŁturi de cele medicamentoase.
- În MAREA BRITANIE, practicantii medicinii naturale, sustinuti de membrii Camerei Lorzilor s-au opus ferm politicii pro-Codex a lui Tony Blair. Acesta a fost taxat pentru ipocrizie, întrucât a afirmat public cã familia lui foloseste remedii naturale, suplimente alimentare si produse homeopatice.


DouĂŁ ideologii diferite

Avem de a face cu o luptĂŁ ĂŽntre douĂŁ conceptii antagoniste. Pe de o parte ideologia francmasonicĂŁ a lui Rockefeller, ĂŽn care unicul obiectiv este de a vinde fĂŁrĂŁ scrupule, de a instaura hegemonia si o unicĂŁ putere mondialĂŁ. A reface totul ĂŽn molecule sintetice, a nega orice altĂŁ medicinĂŁ diferitĂŁ de cea alopatĂŁ, este ideea de progres sustinutĂŁ de cĂŁtre toate trusturile farmaceutice. AceastĂŁ politicĂŁ nu are nimic democratic si vizeazĂŁ modelarea maselor dupĂŁ voia ei si ĂŽn functie de propriile necesitĂŁti (fundatii, educatie, false norme stiintifice, propagandĂŁ, desfiintarea diferitelor forme de medicinĂŁ naturalĂŁ ancestralĂŁ). Elita francmasonicĂŁ crede cĂŁ poate nega opinia populatiei, deoarece crede cĂŁ poate modela masele dupĂŁ vointa ei.

În 1962 francmasonii au afirmat cã: „Cel care controleazã hrana, controleazã lumea. Vom pune bazele unui proiect de implementare, la nivel global, a unui Codex Alimentar pânã pe 31 decembrie 2009."

Erau un fel de linii directoare. Comisia Codexului Alimentarius e administratĂŁ de Organizatia MondialĂŁ a SĂŁnĂŁtĂŁtii si de Organizatia pentru AgriculturĂŁ si HranĂŁ. Aceste douĂŁ organizatii finanteazĂŁ Codexul si ĂŽl pun ĂŽn aplicare la cererea Natiunilor Unite.

În 1994 Codexul a declarat nutrientii a fi toxine. Incredibil ce-i drept, dar perfect adevãrat. Sunt otrãvuri. Pânã aici a mers alienarea celor care promoveazã aceste mãsuri aberante. Pe de altã parte existã adevãratii biologi, medici autentici, adevãrati terapeuti sau cercetãtori, adesea violentati de aroganta cartelului chimiei farmaceutice. Acestia au stabilit conceptul de bio-individualitate fondat pe libertatea pacientului de a-si alege singur terapia. Acest concept trezeste în pacient spiritul de cercetare, îi oferã alternative în maniera de a se vindeca. Aceastã abordare se adapteazã mai degrabã individualitãtii specifice a fiecãrui pacient, decât impunerea unui protocol terapeutic de masã neindividualizat. Maladia are o conotatie specificã în viata fiecãrui individ; fãrã sã se tinã cont de acest lucru, fiinta umanã este adusã la rangul de masinã fizico-chimicã. Ori fiinta umanã este mult mai mult decât asta... Dincolo de aceste consideratii, ne aflãm în fata a douã conceptii umane, pe de o parte a omului-robot, parte integrantã a unui sistem, iar pe de altã parte a fiintei holistice, reflexie fidela microcosmicã a întregului univers.

Gandhi spunea despre occidentali: „omul alb (un occidental) nu trãieste, ci functioneazã." Astãzi ni se dã sansa de a trãi în loc de a functiona... Pentru mai multe detalii, consultati si:


http://www.healthfr eedomusa. org/index. php?page_ id=169
http://lacurieusehi stoiredumonde. .centerblog. net/6016548- CODEX-%E2% 80%93-ALIMENTARI US-danger- sur-la-bio- et-les-medecines -douces-
http://www4. dr-rath-foundati on.org/

Aici puteti semna o petitie impotriva Codex Alimentarius si a tot ce inseamna aceasta:
http://www.eliant. eu/new/lang/ en/?p=4
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 18/01/2013 11:37

Interesant articol, mai ales ca ,acum, la cativa ani de la publicare se vorbeste tot mai mult despre acest Codex Alimentarius.
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Articole Club Editorial”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori