sport?!

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

themaster
Incepator
Mesaje: 40
Membru din: 29/01/2009 03:03

Mesajde themaster » 16/02/2009 11:24

alyina08 are dreptate, conteaza f mult mediul insa tot asa nu putem analiza chiar tot, pornim de la faza cum ca e real ce se vinde si atat, ca asa devenim deja paranoici si ne ducem in alta extrema dupa aia.
Ne putem gandi logic ca cei cu bani au posibilitatea sa analizeze oricand la un laborator ce cumpara si atunci tot lantul de magazine ar da faliment, fapt care in alte tari ar fi un dezastru, nu si-ar permite nici o firma serioasa sa puna falsuri ptr ca precis se gaseste un "nebun" cu bani care sa analizeze un produs.

Zona muntoasa poate fi si sub 600 m deci nu te va mustrului nimeni :).
Pot sa inteleg Cara ca totul la tine se invarte in jurul intolerantei la Lactoza, oricum nu prea "e voie" sa faci intoleranta la Fructoza intrucat nu prea s-ar pupa deloc cu ce mananci acum. Oricum e cam naspa ca te simti rau si mai trebuie sa ai si regim strict caci majoritatea produselor care tu nu ai voie au Lactoza. Te-ai cam refugiat in sport, este bine pe deoparte daca-ti place dar pe de alta poate consumi mai multa energie fatza de cat bagi, de aia si ai greutatea mica si o aveai si mai mica. Este si normal ca-ti tonifici musculatura, este clar ca sportul este foarte bun insa nu exagerat.
Un 64 Kg daca ai avea la inaltimea ta ar fi mai bine, 61 este cam putin asa cum ai zis.

Faza cu insulina ce sa spun, uite de ex eu te admir pe tine ca poti tine asa regim, eu unul nu as putea, fara gluma, nu mi-e rusine sa recunosc.
Sunt cam gurmand din fire, mancarea pentru mine fiind una dintre multitudinile placeri principale ale vietii.
Sa arunc cozonacul pe geam ? Doamne fereste, atunci de ce mama dracului m-am mai nascut ? Sa-l manance altii ? Fac eu haz de necaz dar asa este, daca bunul Dumnezeu a lasat asa bunatati pe lume, sau a dat minte omului ca sa le faca, inseamna ca sunt lasate sa fie mancate, nu doar unora. Mai ales daca tot EL a lasat oameni pofticiosi asa ca mine, inseamna ca i-a lasat ca sa devoreze lucruri delicioase (mai in gluma mai in serios spun asta). Altfel lasa oameni ca mama sau altii care saliveaza cand vad muraturi, daca le lasi prajituri pe masa, se strica chiar daca ar muri de foame, nu simt ei nevoia de asa ceva nu ca se abtin.
Eu de ex daca as sta cu pivnita plina de vinuri sau alte bauturi, bere dar si cu tigari ori cafea, nu simt nici o atractie fatza de ele, ptr mine e ceva ce nu-mi place.
Asa si este normal sa fie, sa nu simt natural nevoia, altfel rabdatul devine un chin si m-as fi trezit poate dupa aia la colegii psihiatrii :)))))))))))))))))))))))).
Ma abtin si eu insa nu total, nu am mancat zilnic asa cozonac, insa nu deloc asa cum zic toti ca ar trebui.
Unii oameni care poftesc, daca se abtin la infinit pot sa se deregleze psihic si tot la boala se ajunge.
De aia am si facut faza cu insulina desi puteam sa n-o fac ptr ca oricum foc n-ar fi fost deoarece pancreasul putea procesa ala chiar daca mai greu, insa am vrut sa vad cum reactioneaza insulina rapida in combinatie cu insulina endogena la asa o bunatate de cozonac pe o foame nebuna. O sa fac teste si in laborator sa vad cata insulina endogena se secreta pe langa aia pe care o bag, intrucat trebuie vazut si pancreasul daca proceseaza exact cat s-a calculat ca proceseaza.
Asa ca se masoara insulinemia si Peptidul C care nu apare la insulina din afara ci doar la aia din interior, asa cumva le potrivesc eu sa iasa.
Nu de alta insa nu doresc in viitor sa ma trezesc probabil (sau nu) nevoit sa tin regim, trebuie sa fiu pregatit ca in caz de ceva, sa am solutia ptr mese normale in pofida unui eventual diabet.
Sincer sa fiu asa se spune ca e sau nu e bine, insa eu inca nu sunt asa sigur ce se intampla in combinatie insulina endogena + insulina exogena (adica aia din afara).
Exista f multi culturisti care sanatosi tun fiind, isi administreaza insulina ptr ca ea este cel mai bun hormon anabolizant, apoi ingereaza baietii glucoza si apoi sa vezi dezvoltare musculara, desi se spune peste tot ca exista riscul de deces prin hipoglicemie sau diabet, inca eu nu sunt lamurit, mai ales ca multi nici nu s-au obosit sa abordeze f mult acest lucru, ca doar asta la ce duce ? La un ajutor ptr diabeticii de tip 2 care vor sa evite regimul.
Mai am un coleg care e deacord cu metoda asta, chiar se mira ca ce are, de ce sa nu mearga, restul de 95 % sunt total impotriva insa nu prea au argumente.
O sa vedem, devine deja f interesant.
Tatal meu vitreg de ex are diabet, are 190 pe nemancate :(, trebuie sa aiba sub 100. Noroc ca e vitreg, ca altfeeel intram in panica.
Medicii germani l-au lasat asa, acum vor sa-i dea regim drastic si medicatie orala care o avea si pana acum insa nu ii ajuta la nimic, el e innebunit de suparare, la vara cand vine, va trebui sa vad cum il rezolv.
Omul nu vrea sa faca abuz de alimente interzise, insa nu vrea sa depinda de insulina intrucat se inteapa si nu vrea, dar i-am explicat ca risca crize de hipoglicemie care sunt groaznice, insa nici nu vreau sa-l vad tremurand cand vede valori mari pe glucometru intrucat glicemii peste 100 a la long ataca organele incet dar sigur.
Medicii aia sunt inconstienti, clar si punct. A mancat clatite cu scortisoara cum ca el NU a pus dulce pe ele, habar n-are ca, clatita contine faina care are 75 % glucide ea insasi. I s-au interzis dulciurile insa nu si cartofii care e acelas lucru de fapt, o nebunie. Iar ca medicament i-au dat Metformin care efectiv nu are treaba cu ce trebuia, el nu are rezistenta la insulina ci hiposecretie de insulina.
Asa ca va fi o decizie dificila de luat, ori o sa ia stimulatoare scretie insulina care poate duce la epuizarea pancreasului intr-un an cam si apoi va trece definitiv pe insulina.
Ori....aplic metoda asta care se mai aplica si in alte parti clar, si anume ii dau insulina de acum, riscam un pic insa nu prea mai avem ce ca si asa pancreasul lui e cam dus la valorile alea pe nemancate dar incercam totusi sa protejam un pancreas obosit dar inca un pic functional timp de 1 an, el secretand lejer cat poate, noi bagandu-i de la noi restul, omul mananca cat de cat echilibrat insa si ce-i place, asa ca poate reusim sa-l trecem pe medicatie orala apoi deci poate boala se diminueaza in acest fel si nu invers.
La noi te baga pe insulina in faza terminala, cand deja pancreasul s-a tocit deja.

Asa cum ptr tine nu trebuie sa apara (din punct de vedere al sortii ma refer) intoleranta la Fructoza ptr ca atunci chiar ca nu stiu ce ai mai putea face, asa nici eu nu prea am voie sa am vreo boala care sa imi impuna un regim indiferent de care este el caci n-as suporta.

Desigur glumind acum, ar cam fi una care mi s-ar potrivi si anume Insulinom pancreatic. :).
Cei cu Insulinom sunt inversul diabeticilor, ei avand o tumoare de celule beta secretoare de insulina, pot manca cate glucide poftesc ei, partea buna este ca la abuz de glucide nu urca glicemia deloc peste normal, partea proasta este ca oricum apoi scade sub normal cu mult, daca nu mananca glucide e nenorocire, ajunge si la 25.
Astia au voie sa manance tot ce contine f putine grasimi intrucat nu poti da de ex 600 g glucide unui pancreas capabil sa le proceseze fiind anormal si 500 g grasimi unui ficat sanatos (de ex Nutella, ca aia are cam 50-50 grasimi-glucide).
Asa ca oamenii daca nu se opereaza (asta daca nu cumva e tumoare canceroasa si e neopreabila), le vine rau, vai de mama lor, poate intra si in coma daca nu urca de urgenta glicemia cu ceva paiine, cartofi, orez, paste fainoase, zahar cu apa, glucoza cu apa (astea-s glucide cu f putine grasimi). Solutia e sa se opereze sa scape de tumoare.
Alt inconvenient este ca devine obez intrucat multa glucoza din produse este procesata si trebuie sa faca asa de multa miscare incat nu i-ar ajunge ziua, apoi poate apare si rezistenta la insulina si este dezastru.

5August

Mierea de flori este deja invertita deci poti folosi direct, nu mai trebuie sa invertesti zaharul alb. Insa efectele hiperglicemice le are, plus cele supraponderale :((.
Fereste-te de siropul de zahar invertit de astia care-l baga in dulciuri in comert, este intr-adevar bun ca nu consuma calciul insa are un indice glicemic mai mare ca zharul deci iti rupe mai repde pancreasul, IG-ul e aproape de cel al glucozei. Deci nu e bun.

Avatar utilizator
alyina09
Incepator
Mesaje: 222
Membru din: 14/02/2009 03:50
Localitate: Toronto

Mesajde alyina09 » 17/02/2009 06:52

"alyina08 are dreptate, conteaza f mult mediul insa tot asa nu putem analiza chiar tot, pornim de la faza cum ca e real ce se vinde si atat, ca asa devenim deja paranoici si ne ducem in alta extrema dupa aia."

Themaster, nu stiu ce ai vrut sa spui cu partea despre paranoici, dar ceea ce voiam sa subliniez este faptul ca acelasi produs (ma refer la brand si reteta de preparare) are gust diferit in functie de tara care il produce. De ex Nutella si Fanta de portocale facute in Ro, Rusia, Olanda si Canada ... au gusturi extrem de diferite. Sunt sigura ca retata s-a respectat .. dar faptul ca gustul este diferit ma duce cu gandul ca mediul a avut impact major in gustul final al produsului. Pot sa merg mai departe cu gustul unor fructe si legume .. acelasi soi... proveninete diferite (Romania, Italia, Spania, Chile, Florida..) gustul diferite. Iar astea nu sunt decat cateva exemple.
Si toate astea nu au fost parte dintr-un experiment anume... ci observatii proprii si discutii cu persoane care au observat acelasi lucru.

Vis-a-vis de sport .... parerea multor experti este ca daca nu esti o persoana activa si vrei sa devii una... trebuiie sa incepi incet.. si un inceput ar fi sa urci pe scari in loc sa iei liftul (nu este cazul in care trebuie sa urci si sa cobori 10 etaje .. dar un etaj sau doua poti) , poti sa cobori din metrou sau autobuz cu o statie mai devreme si sa mergi pe jos pana la destinatie... daca trebuie sa faci niste cumparaturi de la magazinul din colt..nu lua masina... du te pe jos...
Toate astea iti vor da o rezitenta fizica, dupa care poti sa faci alte exercitii mai complicate. Dar ceea ce am descris mai sus sunt lucruri usor de facut si la indemana oricui, nu te costa nimic si e o schimbare in modul de viata care se va observa.

themaster
Incepator
Mesaje: 40
Membru din: 29/01/2009 03:03

Mesajde themaster » 17/02/2009 11:57

Am vrut sa spun ca tocmai, pentru ca produse fabricate in diverse tari au gusturi diferite probabil datorita solului si mediului, ce rost are sa ne mai facem probleme ? Ca si asa tot acolo ajungem.
Deci nu mai are sens sa ne intrebam "daca e asa?!" "dacaaaa nu este", "Daca...", totul este sa fie bio toate deci macar daca au gusturi diferite, sa fie naturale in asa fel incat sa nu atace organismul.
Sigur ca conteaza si gustul insa cum tot nu putem schimba nimic, nu ne mai facem probleme nici daca-s bio ptr ca macar asta am certitudine, asta cam conteaza de fapt, iar daca stam sa analizam, pana la urma nu mai mancam nimic.
La dulciuri gusturile sunt buuune la toate :), nu ma plang, fiecare in felul lui dar sunt bune. Si Nutella Bio din Austria si aia din Olanda sunt f bune desi ambele au gusturi diferite, una are cacao (cea din Austria), cea din Olanda avand praf de Roscove.
La legume insa nu, chiar nu prea au gust, cel putin cele bio ce le-am luat eu din Ro (varza, morcovi, cartofi).

Pentru dulciuri (gem, miere, crema de ciocolata, cozonac, prajituri), orez alb sau brun, paiine, cartofi, spaghete, lapte soia cu ciocolata deci tot ce contine glucide mai multe si are un indice glicemic ridicat fie zaharoze (dulciuri cu zahar brun) fie amidon (legumele de mai sus si paiinea), se poate testa macar indicele glicemic care este extrem de important, prin masurarea glicemiei cu un glucometru. Sigur mai multe nu prea putem face, insa macar atat tinand cont de faptul ca ceva chimicale toxice sau lipide hidrogenate (grasmi f periculoase care de obicei nu prea le gasesti in alimente Bio) pot deregla glicemia de nu se poate.
Ce sa mai spun ca orezul brun cel mai laudat ca are un indice glicemic mai mic ca cel alb, s-a dovedit a fi pe dos si asa mai departe, asta ca paranteza.
Eu nu prea ma iau dupa ce scrie ci dupa ce testez, iar daca glicemiile sunt in regula, macar 35 % din probleme le-am eliminat.
Un IG mare impreuna cu o cantitate de glucide multe la un aliment sau combinatie, asigura ingrasare + eventual diabet, un IG mic asigura mentinerea siluetei dar evita si instalarea unui diabet. Asta la persoanele care n-au antecedente in familie de diabet si care oricum il fac.
Am testat si ciocolata Milka Diat ptr diabetici, ce-i drept am pus pe paiine dupa ce am incalzit-o un pic, mi-a dat un IG f ridicat, sa fi fost paiinea, nu stiu, cert este ca nu mi-a placut rezultatul testului deloc.
Peste ceva timp am sa fac test paiine neagra cu paiine alba sa vedem care pe care, o sa fac un tabel cu produse si cu IG-ul lor, cel putin ptr corpul meu si orietnativ ptr ceilalti.
IG-ul este viteza cu care glicemia atinge varful hiperglicemic, ideal este ca acest varf sa fie cat mai mic si sa fie atins f lent, nu la 30-60 minute si f sus.
Deci macar asta sa fie ok la cele Bio si tot este bine.
De ex la testul cu 300 g cartofi prajiti, mi-a placut ce am vazut.
Ca si mierea, de ex miere miere dar cum e ca indulcitor ?
Pe ea nu scrie nimic, toate-s bune, naturale, una din flori de Tei, alta de Salcam, alta de Rapitza.
E f buna ca nu consuma calciul cand intra in corp, este f bine asimilata de organism, nu e toxica ca zaharul alb, are f multe vitamine si minerale fatza de zaharul alb care nu are, nu are chimicale, dar IG-ul este diferit.
Aia de Rapitza are procent de glucoza mai mare decat cel de Fructoza, asa ca te trezesti ca urca glicemia fulgerator sus pe timp f scurt, ceea ce este durere, ingrasare + diabet este posibil.
Aia de Salcam este pe dos, procentul de Fructoza este mai mare si atunci IG este mai mic, intra mai lent deci pericol mai mic, f putini se gandesc la asta cand folosesc miere.
Testele am sa le fac, inca nu le-am facut, din informatii stiu asta.
Iar ca indulcitor ptr prajituri e simplu, fie bag in siropul care se mai raceste, fie fac placintele fara indulcitor, apoi cand mananc pun ceva miere pe ea si gata, am rezolvat-o, nu o pot pune in aluat cand se coace intrucat la 70 grade devine toxica mierea.

Cu sportul ai dreptate, trebuie inceput treptat, eu asa am si inceput acum 2 ani usor usor, acum fac sala pentru mentinere de 4 ori pe saptamana. Mai ales ca mai si mananc ce-mi place, trebuie neaparat.

Avatar utilizator
alyina09
Incepator
Mesaje: 222
Membru din: 14/02/2009 03:50
Localitate: Toronto

Mesajde alyina09 » 18/02/2009 12:38

Am un exemplu personal de activitate fizica ...
ieri am iesit la o plimbare ... era soare, placut... ce-i drept -6 sau -7 grade.. am zis ca facem cativa pasi sa ne bucuram de razele soarelui. Ne am imbracat corespunzator si ... am mers pana la prima intersectie... apoi pana la urmatoarea .. si tot asa am ajuns sa facem o plimbare pe jos de 8 km pe care nici nu i-am simtit. Am vizitat o parte a orasului pe care o vazusem doar partial si am facut niste poze superbe. La intoarcere am luat metroul. Am mers pe jos vreo 3 ore dar s-a meritat.
Noi nu mergem la sala, in schimb avem cateva aparate de fitness care le folosim ... Vara alergam, mergem cu bicicleta, inotam; iar iarna incercam sa facem activitati specifice iernii, cum ar fi patinaj pe gheata.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/02/2009 08:42

:? trei ore plimbare la -6°C.. cam crunt :? pentru cei cu probleme.
alina, voi aveti noroc ca sunteti sanatosi si rezistati bine la temperaturi de genul asta. se zice ca plimbarile prin ger sunt foarte bune.
eu am incercat la -1°C o plimbare (cu bataie lunga) cu gand sa ma intorc tot cu s-bahn (un fel de tren-metrou) si la numai 1 km parcurs (pe jos) am facut cale-intoarsa.

nu vreau sa creez false impresii. nu sunt sport addicted. adica... de cand a dat gerul- din noiembrie anul trecut- si pana in prezent (azi de exemplu avem -5°C) am facut o singura incursiune cu bicicleta si cam atat. in rest, foarte scurte plimbari prin ger). pentru miscari in aer liber am nevoie de temperaturi pozitive (macar un grad cu plus).
bine, ca sa fiu sincera pana la capat- mi-am petrecut sfarsitul lui noiembrie si toata luna decembrie in cuba si in romania- in cuba m-am plimbat la temperaturi de 30°C nshpe km, iar in ro am fost in bucovina, maramures, dobrogea- drum cu masina si pe jos- deci ceva miscare am facut
:wink: :?

cu rosiile si celelalte leguminoase raman destul de nelamurita. procesand ce scriati voi mi-am dat seama ca eu umblu mai mult dupa gust, decat dupa bio :P =)) ca daca ce e bio, n-are gust- imaginati-va ca nu ma intereseaza:)
nu-s gurmanda ca tine, the m., dar macar o rosie sa mananc ca lumea :wink:
Ultima oară modificat 18/02/2009 12:52 de către cara, modificat 1 dată în total.

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/02/2009 11:56

Bun am inceput sa citesc si m-am plictisit, Themaster are dreptate......scrie mult, cateodata pierdem firul. Eu sunt tare pitica probabil fata de domeniul lui de cunostinta, lucreaza in domeniul medical probabil, am lucrat si eu, dar totodata sunt mamica si stiu cat de mult avem fetelor pentru tot ce ne implica acest rol.
Cateva sfaturi, nu stiu daca le pot denumi asa, vedeti voi:

1.uitati ascensorul, urcati pe scari pana acasuta,
2. coborati din tramvai, bus cu o statie inaintea statiei voastre
3. mancati din tot echilibrat, sa nu va lipseasca niciodata legumele
4. preferati pastele, o lingura de sos e prea mare pentru farfuria voastra, faceti in cantitate pentru toti si amestecati in asa fel pastele sa nu pluteasca in sos( 4 linguri cam pentru 6 persoane)
5.mancati mult peste
6. nu credeti in produsele light( vezi fi mirate de numarul de glucide pana la urma)
Fiti frumoase, zambiti si fiti tolerante!
O zi buna tuturor
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alyina09
Incepator
Mesaje: 222
Membru din: 14/02/2009 03:50
Localitate: Toronto

Mesajde alyina09 » 18/02/2009 07:09

Cara,
De asta am inceput cu " un exemplu personal" ... stiu ca e mult 3 ore...noi nu ne am propus sa mergem atat de mult.. am zis ca mergem cat putem .. si ne intoarcem cu metroul..
dar intr-adevar nu recomand asta la toata lumea... nu stiu daca ai citit ce am scris intr-o postare anterioara ca daca nu esti o persona activa trebuie sa incepi usor...noi am mai facut asta si vara si toamna...( niste cunostinte au zis ca nu e plimbare ci parada =)) )
eu am incercat sa alerg la -10 grade si nu am putut decat cateva minute ...
Pt noi functioneaza plimbarile astea ...si repet e un exemplu personal.

Despre gustul fructelor si legumelor... de asta am spus ca depinde de solul in care au fost cultivate... etc...eu am patit la fel cu portocalele, cumparate din diverse magazine , alta marca, etc.. si am dat de o marca care mi-a placut.. si de atunci cumpar numai din alea...:)

themaster
Incepator
Mesaje: 40
Membru din: 29/01/2009 03:03

Mesajde themaster » 19/02/2009 01:48

Nici eu nu pot merge pe ger, efectiv mai ales acum fiind slab, abia mai vorbesc daca merg 2 Km la -7 grade de ex.
Imi este incomod, frig la fatza cel putin, deci nu merge.
Trebuie ca si Cara sa am temperaturi pozitive ca sa fie lejera plimbarea.
Insa este f bine pentru cine poate, eu fac deocamdata sala si plimbari in aer liber daca am temperaturi pozitive dar si alea dulci.

Cara, cu legumele ai dreptate, si eu imi doresc gust insa deja nu mai sper :(, am prins o varza alba chiar in piata f dulce si buna dupa ce am gatit-o ca mancare, s-a nimerit, asa varza n-am mai mancat de 15 ani. Macar iau ce a ramas, sa fie natural daca se poate decat si fara gust si chimic.

Cu ce spune Yaffa sunt perfect deacord, toate punctele alea trebuiesc respectate, punctul 6 cu bauturile light mda, insa glucidele ce mai sunt sunt rele ptr diabetici intrucat si aromele si colorantii au glucide dar nesemnificative ptr cei sanatosi la un pahar sau o cutie.
Si ptr omul sanatos sunt daunatoare dar nu din cauza glucidelor ci din cauza chimicalelor ce le contine, pentru indulcitorii sintetici care sunt cancerigeni (aspartam, zaharina+ciclamat, Acesulfam-K si asa mai departe).

De scris am scris intrucat fara amanunte nu stii ce si cum.
Am crezut ca se doreste asta.
Insa nu mai scriu daca nu mai este cazul.
Tot ce mai spun este ca degeaba mananci echilibrat daca nu stii ce este in acel asa zis echilibrul care poate fi otrava cu mutra de echilibru.
In incheiere Yaffa, vrei sa-ti arat eu cum de la un speudoechilibru din asta ai putea avea (sau poate nu) glicemie de peste 155 la 2 ore de la o masa (cand normal trebuie sa fie sub 140), chiar cu tenta de urcare la 3 ore ?! Si uiti si de ascensor, cobori cu 2 statii inainte nu cu una de destinatie, zambesti mereu, nu e nici o problema, nu bei nici sucuri light, imparti si linguritza de sos in 7, nici asta nu e o problema. Dar nu e cazul, ca dupa aia sa vezi cum iti trece plictiseala rapid.

Cara, acum a venit randul meu sa aflu ceva de la voi intrucat si asa alte discutii nu mai duc pe tema sanatate si alimentatie daca lumea se plictiseste, m-ar tenta si pe mine o fuga in Cuba si vroiam sa-mi spui daca exista cazare la particulari, ce preturi sunt si asa mai departe.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 19/02/2009 08:23

yafa, in principiu tot ceea ce spui se potriveste oamenilor cu sanatate buna si relativ buna. Sfaturile tale sunt foarte bune in spatiu romanesc si nu numai (stiu asta, pentru ca am trait acolo multi ani).

Aici, in Germania, nu se potriveste in toate cazurile povestea cu coboratul cu o statie inainte. Eu de exemplu, am ca alternativa la s-bahn (metrou-tren) doar masina proprie. Daca fac eroarea sa cobor din s-bahn cu o statie inainte, cobor la distanta de 6 km de casa si trebuie sa trec niste campuri si sa si urc cateva pante serioase ca sa ajung acasa. Daca stateam in alt oras (cum e de exemplu Frankfurt, in care am locuit o vreme), distantele dintre statii erau foarte mici sau mici- acolo s-bahnul opreste dupa alte criterii.
Daca e sa combin busuri- trebuie sa combin trei- pana la job si , crede-ma prefer 30 minute de s-bahn, decat o ora si 30 minute cu bus- care nici nu ma lasa aproape de destinatie.
In ce priveste liftul- :? in imobilele din zona in care stau sunt doar scari---e drept sunt maxim doua - etaje inaltute pus mansarda- deci vreau nu vreau- urc pe scari. Au fost momente in care mi-am dorit lift- cand am carat masina de spalat, sau frigiderul, sau altele..Dar asta e.

Cu pestele ma impac foarte bine, dar nu il pot manca foarte des, mai ales ca ce gasesc eu aici e incomparabil cu ce gaseam la mal de mare :( Nu vreau relatez iarasi cat de nemultumita sunt de pestele congelat- de cele mai multe ori fad, si de gama foarte restransa de peste proaspat din Germania:( Nu e posibil sa fiu nevoita sa merg la Strasbourg ca sa iau peste (pret de 235 km- numai dus).Cam asta e cu pestii ..
Ultima oară modificat 19/02/2009 08:56 de către cara, modificat de 2 ori în total.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 19/02/2009 08:27

alyna09, (imi cer scuze ca in mesajele anterioare am scris 08- n-am facut-o special- efectiv n-am vazut bine- deh, varsta :wink: )am inteles ca e un exemplu personal. eu admir mult pe cei care pot sa faca si astfel de plimbari, ii admir si pe cei cu sporturile extreme. nici macar nu imi pare rau ca ei pot si eu nu. singurul lucru de care imi pare rau e ca nu am avut destula grija de mine ca sa fiu in forma sa urc pe himalaya de exemplu :(
asta e. poate next time, next life :wink: glumeeeeeeeesc :peace: dar in tibet tot vroiam sa ajung.. si nu-s lifturi pana acolo :P =))


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator