sport?!

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
christeli
Bucatar in devenire
Mesaje: 678
Membru din: 23/04/2008 09:11
Localitate: Elvetia

Mesajde christeli » 04/02/2009 04:02

Sid, :flower: :hug: ! O scumpa si bine informata, ca de obicei! :hug:
Christeli

themaster
Incepator
Mesaje: 40
Membru din: 29/01/2009 03:03

Mesajde themaster » 09/02/2009 12:45

Am 31 ani si ma ocup eu cu altceva asa ca am timp liber berechet mai ales sa ma duc la sala care este rupta din rai, alergare, efort muscular pe grupe de muschi, abdomene, dat la sac cu pumnii cam 1 ora de-ti ies ochii, asta consum de energie nu alta, cam 2,5 ore de 4 ori pe saptamana e super de super, mentine o silueta buna, fibreaza corpul si-ti permite sa mai mananci si cam ce doresti.
Eu am incercat cu Herbalife in Martie si am luat 2 Kg intr-o luna desi faceam sala de nu se putea, am renuntat imediat le ele, am mancat sanatos ce am dorit si am inceput imediat sa o iau in jos asa cum era si normal. Acum 50 ani bunica manca paiine cu zahar pe ea sau cu marmelada zilnic pe saturate si nu mai avea nici un diabet dar nici nu se ingrasa, facea miscare asta este adevarat. Nu exista herbalife si altele.
Mai ales ca eu mananc produse Bio, nu mananc produse toxice care sunt in magazine, deci nu am alimentatie deficitara.
Dimineata mananc cam 100 g paiine Bio neagra cu branza cam 75 g din aia de se pune pe paiine tot bio, un ou, 200-250 g varza, 55-60 g morcov, o cana de ceai, toate bio dar si 40 g proteine luate din piept pui fript la gratar cam 160 g.
Dupa 1 ora 45 ma duc la sala, bag tare, vin de la sala, la o ora de la antrenament bag 78 g paine neagra bio ptr cei 40 g carbohidrati necesari refacerii musculare, inca 160 g piept pui fript ptr cele 40 g proteine necesare, apoi mai bag 20 g grasimi din ulei extravirgin de Masline bio sau branza 100 g ce o pun pe paiine ca tot 20 g lipide are.
Mai in colo trag un Grapefuit bio bun ptr vitamine
Dupa un timp mai bag 600 ml lapte de 1,5 % grasime bio
Pana aici am acoperit vitamine si minerale, proteine.
Apoi vine scadenta, vine timpul sa ma satur si eu ca omul ce trebuie sa se simta bine si anume trag un 200 -300 g paiine bio cu 150-200 g Nutella bio si cu asta am terminat.

Reteta pot da, de ex, le-am modificat un pic marind cantitatile insa proportional, dar am inlocuit secara si glutenul cu tarate intrucat secare are si aia un IG cam ridicat si nu prea-mi convine.

PĂŽine Montignac:

Făină integrală – 250 g
Tărîţe de grîu – 200 g
Gluten – 50 g (dacă nu există Gluten, se pun 250 g tărîţe)
Drojdie proaspătă – 6,25 g la 100 g amestec făini
Apă plată – 625 ml (125 ml per 100 g amestec de faini), desigur se dizolva drojdia in putina apa incalzita din cele 625 ml.

Se lasa la crescut 35 minute intr-un vas acoperit intr-o camera calda, apoi se baga la cuptor cam 40-45 minute, apoi se scoate si se infoliaza cu folie alimentara ca sa devine aluatul mai moale, altfel devine tare la suprafata.

Plăcintă cu brÎnză Montignac:

Aluat:

Făină integrală – 300 g
Tărîţe de grîu – 300 g
Ou - 2
Drojdie proaspătă – 50 g
Apă plata - 750 ml
Iaurt – 200 g dacă se mai doreşte, face coca pufoasă desi eu nu prea am observat

Umplutură:

Brînză de vaci cu 0 % grăsime sau slaba cu 1 % grasime si 100 g calorii/100 g – 1500 g
Ouă – 3
Scorţişoară – 2 g (2 linguriţe)
Fructoză – 314 g (18 linguri)

Se frămÎntă aluatul, apoi se lasă 30-35 minute la crescut, se pune apoi 60 % din el pe fundul tăvii, restul deasupra.
Se bagă la cuptor 40-45 minute la foc mediu.

La paiine:

Am pus jumate tarate intrucat au un IG de 15 si deci scad indicele glicemic al paiinii negre care are IG de 45 insa nu destul de mic ca sa-mi convina mie, de aia am eliminat secara, oricum gustul este bunicel sa stiti dar e sanatos chiar daca nu se compara cu paiinea alba.

La placinta:

Am marit cantitatile intrucat eu mananc bariu tare, nu-mi ajunge o tavutza mica, de ex bag cam 1 Kg de placinta din aia deci in 3 zile se duce, voi puteti f bine sa reduceti cantitatile dar proportional si e tot aia.
Fructoza am bagat-o intrucat are indice glicemic mic si nu urca glicemia rapid, asta inseamna ca secretia insulina e mica, nu se blocheaza arderea grasimilor (insulina e un hormon care asta face printre altele), nu mai arunce rapid glucoza in celule, celulele nu mai fac rezistenta la insulina deci nu se duce glucoza in tesutul adipos sub forma de grasime, deci nu se mai depune, desigur trebuie miscare ca sa se dea jos ce s-a mancat, intrucat cantitatea de energie introdusa e tot aia si trebuie consumata.

Din pacate consumul de Fructoza nu este permis peste 25 g /zi insa eu am mancat si 125 ca aia e, nu ma satur din 3 lulele, ideea este ca Fructoza nu necesita insulina ptr metabolizare dar saracul ficat trebuie a se ocupe de asta si intrucat el are si altele de facut, nu poate procesa cat ii bagi peste limita si depune restul sub forma de trigliceride si e nenorocire deci....vax albina Fructoza daca mananci pe saturate produse cu ea.
Pancreasul e capabil sa proceseze 125 g glucide mult mai bine decat ficatul 125 g Fructoza, desigur la un pancreas sanatos intrucat el doar atat face, nu are si de procesat si alte lucruri in acelas timp, insa ptr diabetici asta e.
Indulcitori de sinteza nu recomanda ca-s cancerigeni, este adevarat nu suprasolicita nici ficat nici pancreas.
Insa daca faci placinta cu zaharina ai sa vezi ca mananci in gol ptr ca in afara de aluat NU exista energie si nu tine de foame.

De ex placinta care am facut-o eu (am folosit 800 g amestec faini, 1 L apa si nu 600 g faini, restul am pus proportional):

Cantitate iesita - 4121 g
Valori nutritive/100 g:
Proteine - 7,67 g
Lipide - 1,29 g
Glucide - 26,7 g (Glucide din Fructoza total 400 g, glucide din amidonul din aluat 700 g)
Kcalorii - 151,1

Nu mare mi-a fost supriza sa constat ca aluatul ala creste glicemia de nu se poate intr-o ora sau 30 min, poate trebuia mai putin strat (avea 1 cm sus, 1 cm jos), deci pe dracu IG mic, cel putin la aluatul consistent care l-am facut eu din cantitatile alea, dar nici cu Fructoza nu ne laudam intrucat distrugi ficatul de nu se poate.
Iar daca ma gandesc f bine.....ce rost mai are daca mananc si din asta putina, mai bine mananc putina dar cu zahar brun si e mult mai sanatos ca nu se intampla nimic, eu am facut-o in ideea ca as putea manca pe saturate si sa nu afectez glicemia, insa tzeapa.

Asa ca vedeti si voi ce retete aplicati din astea doua, oricum placinta sa stii ca este buna, chair acceptabila, insa mai bine nu pui Fructoza in ea ci zahar brun sau hai...merge o zaharina desi apoi nu te saturi de ea nici dac amananci o tava.
Oricum faza cu Indice glicemici mic e un pic vrajitorie caci e una ce se zice, alta ce se intampla. Nu ma iau dupa vorbe ci ma iau dupa masuratori glicemice.
De ex orez brun, toata lumea spune ca e ffff bun, e santos, nu ridica glicemia ptr ca are un IG de 45 fata de 85 cel alb, deci baga glucidele lent in sange.
Zis si facut...

Am facut teste pe 500 g orez alb fiert, valori glicemice:

Glicemia inainte de masa: - 71 (deci f buna)
La 30 min de la orez - 126
La 1 ora - 129 (varf destul de ridicat)
La 1 ora jumate - 107
La 2 ore 96 (a revenit la normal)
Apoi tot a scazut. Dupa cum se vede orezul fie el si alb baga socuri pancreasului.


Test cu orez brun tot 500 g fiert:

Glicemie inainte de masa - 65
La 30 min de la orez - 149 (f mare, alarmant)
La 1 ora - 129 (a scazut-o dar vai cum a reusit)
La 1 ora jumate - 142 (a urcat iar, pericol ca la 2 ore sa nu scada sub 140 care e limita de fapt)
La 2 ore - 119 (cu chiu cu vai a adus-o la valori normale, insa intamplator
Dupa aia a scazut.

Test cu prajituri 775 g bazate pe blat insiropat (nu sa iti vina sa crezi ca am obtinut valori mai bune ca la orezul brun desi a fost mai putin:

Glicemie inainte de prajituri - 86 (buna, cam ca pe nemancate)
La 30 min de la ele - 132 (nu 149 ca la orez)
La 1 ora - 145 (varf)
La 1 ore jumate - 125 (sanse bune sa fie buna la 2 ore)
La 2 ore - 116 (nu 119 ca la orez)

Ce-i drept scaderea dupa a fost mai lenta insa socurile de inceput au fost mai mici.
Deci iata orezul cel mai laudat si de specialisti si de toti ce face ! Testul am facut si pe alta persoana si a dat mai bunicel insa tot pe acolo.
Urmeaza testul Paiine neagra versus paiine alba ! Tineti-va BINE ca va veni si acesta.[/list]

Avatar utilizator
antonella
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 23/09/2008 05:14
Localitate: Praga, Firenze

Mesajde antonella » 09/02/2009 11:25

themaster scrie:Am 31 ani si ma ocup eu cu altceva asa ca am timp liber berechet mai ales sa ma duc la sala care este rupta din rai, alergare, efort muscular pe grupe de muschi, abdomene, dat la sac cu pumnii cam 1 ora de-ti ies ochii, asta consum de energie nu alta, cam 2,5 ore de 4 ori pe saptamana e super de super, mentine o silueta buna, fibreaza corpul si-ti permite sa mai mananci si cam ce doresti.
Eu am incercat cu Herbalife in Martie si am luat 2 Kg intr-o luna desi faceam sala de nu se putea, am renuntat imediat le ele, am mancat sanatos ce am dorit si am inceput imediat sa o iau in jos asa cum era si normal. Acum 50 ani bunica manca paiine cu zahar pe ea sau cu marmelada zilnic pe saturate si nu mai avea nici un diabet dar nici nu se ingrasa, facea miscare asta este adevarat. Nu exista herbalife si altele.
Mai ales ca eu mananc produse Bio, nu mananc produse toxice care sunt in magazine, deci nu am alimentatie deficitara.
Dimineata mananc cam 100 g paiine Bio neagra cu branza cam 75 g din aia de se pune pe paiine tot bio, un ou, 200-250 g varza, 55-60 g morcov, o cana de ceai, toate bio dar si 40 g proteine luate din piept pui fript la gratar cam 160 g.
Dupa 1 ora 45 ma duc la sala, bag tare, vin de la sala, la o ora de la antrenament bag 78 g paine neagra bio ptr cei 40 g carbohidrati necesari refacerii musculare, inca 160 g piept pui fript ptr cele 40 g proteine necesare, apoi mai bag 20 g grasimi din ulei extravirgin de Masline bio sau branza 100 g ce o pun pe paiine ca tot 20 g lipide are.
Mai in colo trag un Grapefuit bio bun ptr vitamine
Dupa un timp mai bag 600 ml lapte de 1,5 % grasime bio
Pana aici am acoperit vitamine si minerale, proteine.
Apoi vine scadenta, vine timpul sa ma satur si eu ca omul ce trebuie sa se simta bine si anume trag un 200 -300 g paiine bio cu 150-200 g Nutella bio si cu asta am terminat.

Reteta pot da, de ex, le-am modificat un pic marind cantitatile insa proportional, dar am inlocuit secara si glutenul cu tarate intrucat secare are si aia un IG cam ridicat si nu prea-mi convine.

PĂŽine Montignac:

Făină integrală – 250 g
Tărîţe de grîu – 200 g
Gluten – 50 g (dacă nu există Gluten, se pun 250 g tărîţe)
Drojdie proaspătă – 6,25 g la 100 g amestec făini
Apă plată – 625 ml (125 ml per 100 g amestec de faini), desigur se dizolva drojdia in putina apa incalzita din cele 625 ml.

Se lasa la crescut 35 minute intr-un vas acoperit intr-o camera calda, apoi se baga la cuptor cam 40-45 minute, apoi se scoate si se infoliaza cu folie alimentara ca sa devine aluatul mai moale, altfel devine tare la suprafata.

Plăcintă cu brÎnză Montignac:

Aluat:

Făină integrală – 300 g
Tărîţe de grîu – 300 g
Ou - 2
Drojdie proaspătă – 50 g
Apă plata - 750 ml
Iaurt – 200 g dacă se mai doreşte, face coca pufoasă desi eu nu prea am observat

Umplutură:

Brînză de vaci cu 0 % grăsime sau slaba cu 1 % grasime si 100 g calorii/100 g – 1500 g
Ouă – 3
Scorţişoară – 2 g (2 linguriţe)
Fructoză – 314 g (18 linguri)

Se frămÎntă aluatul, apoi se lasă 30-35 minute la crescut, se pune apoi 60 % din el pe fundul tăvii, restul deasupra.
Se bagă la cuptor 40-45 minute la foc mediu.

La paiine:

Am pus jumate tarate intrucat au un IG de 15 si deci scad indicele glicemic al paiinii negre care are IG de 45 insa nu destul de mic ca sa-mi convina mie, de aia am eliminat secara, oricum gustul este bunicel sa stiti dar e sanatos chiar daca nu se compara cu paiinea alba.

La placinta:

Am marit cantitatile intrucat eu mananc bariu tare, nu-mi ajunge o tavutza mica, de ex bag cam 1 Kg de placinta din aia deci in 3 zile se duce, voi puteti f bine sa reduceti cantitatile dar proportional si e tot aia.
Fructoza am bagat-o intrucat are indice glicemic mic si nu urca glicemia rapid, asta inseamna ca secretia insulina e mica, nu se blocheaza arderea grasimilor (insulina e un hormon care asta face printre altele), nu mai arunce rapid glucoza in celule, celulele nu mai fac rezistenta la insulina deci nu se duce glucoza in tesutul adipos sub forma de grasime, deci nu se mai depune, desigur trebuie miscare ca sa se dea jos ce s-a mancat, intrucat cantitatea de energie introdusa e tot aia si trebuie consumata.

Din pacate consumul de Fructoza nu este permis peste 25 g /zi insa eu am mancat si 125 ca aia e, nu ma satur din 3 lulele, ideea este ca Fructoza nu necesita insulina ptr metabolizare dar saracul ficat trebuie a se ocupe de asta si intrucat el are si altele de facut, nu poate procesa cat ii bagi peste limita si depune restul sub forma de trigliceride si e nenorocire deci....vax albina Fructoza daca mananci pe saturate produse cu ea.
Pancreasul e capabil sa proceseze 125 g glucide mult mai bine decat ficatul 125 g Fructoza, desigur la un pancreas sanatos intrucat el doar atat face, nu are si de procesat si alte lucruri in acelas timp, insa ptr diabetici asta e.
Indulcitori de sinteza nu recomanda ca-s cancerigeni, este adevarat nu suprasolicita nici ficat nici pancreas.
Insa daca faci placinta cu zaharina ai sa vezi ca mananci in gol ptr ca in afara de aluat NU exista energie si nu tine de foame.

De ex placinta care am facut-o eu (am folosit 800 g amestec faini, 1 L apa si nu 600 g faini, restul am pus proportional):

Cantitate iesita - 4121 g
Valori nutritive/100 g:
Proteine - 7,67 g
Lipide - 1,29 g
Glucide - 26,7 g (Glucide din Fructoza total 400 g, glucide din amidonul din aluat 700 g)
Kcalorii - 151,1

Nu mare mi-a fost supriza sa constat ca aluatul ala creste glicemia de nu se poate intr-o ora sau 30 min, poate trebuia mai putin strat (avea 1 cm sus, 1 cm jos), deci pe dracu IG mic, cel putin la aluatul consistent care l-am facut eu din cantitatile alea, dar nici cu Fructoza nu ne laudam intrucat distrugi ficatul de nu se poate.
Iar daca ma gandesc f bine.....ce rost mai are daca mananc si din asta putina, mai bine mananc putina dar cu zahar brun si e mult mai sanatos ca nu se intampla nimic, eu am facut-o in ideea ca as putea manca pe saturate si sa nu afectez glicemia, insa tzeapa.

Asa ca vedeti si voi ce retete aplicati din astea doua, oricum placinta sa stii ca este buna, chair acceptabila, insa mai bine nu pui Fructoza in ea ci zahar brun sau hai...merge o zaharina desi apoi nu te saturi de ea nici dac amananci o tava.
Oricum faza cu Indice glicemici mic e un pic vrajitorie caci e una ce se zice, alta ce se intampla. Nu ma iau dupa vorbe ci ma iau dupa masuratori glicemice.
De ex orez brun, toata lumea spune ca e ffff bun, e santos, nu ridica glicemia ptr ca are un IG de 45 fata de 85 cel alb, deci baga glucidele lent in sange.
Zis si facut...

Am facut teste pe 500 g orez alb fiert, valori glicemice:

Glicemia inainte de masa: - 71 (deci f buna)
La 30 min de la orez - 126
La 1 ora - 129 (varf destul de ridicat)
La 1 ora jumate - 107
La 2 ore 96 (a revenit la normal)
Apoi tot a scazut. Dupa cum se vede orezul fie el si alb baga socuri pancreasului.


Test cu orez brun tot 500 g fiert:

Glicemie inainte de masa - 65
La 30 min de la orez - 149 (f mare, alarmant)
La 1 ora - 129 (a scazut-o dar vai cum a reusit)
La 1 ora jumate - 142 (a urcat iar, pericol ca la 2 ore sa nu scada sub 140 care e limita de fapt)
La 2 ore - 119 (cu chiu cu vai a adus-o la valori normale, insa intamplator
Dupa aia a scazut.

Test cu prajituri 775 g bazate pe blat insiropat (nu sa iti vina sa crezi ca am obtinut valori mai bune ca la orezul brun desi a fost mai putin:

Glicemie inainte de prajituri - 86 (buna, cam ca pe nemancate)
La 30 min de la ele - 132 (nu 149 ca la orez)
La 1 ora - 145 (varf)
La 1 ore jumate - 125 (sanse bune sa fie buna la 2 ore)
La 2 ore - 116 (nu 119 ca la orez)

Ce-i drept scaderea dupa a fost mai lenta insa socurile de inceput au fost mai mici.
Deci iata orezul cel mai laudat si de specialisti si de toti ce face ! Testul am facut si pe alta persoana si a dat mai bunicel insa tot pe acolo.
Urmeaza testul Paiine neagra versus paiine alba ! Tineti-va BINE ca va veni si acesta.[/list]

Uauuu! Asta da perfectiune in alimentatie! Totul in viata ta este asa de bine calculat?! Am o intrebare pt tine, ai copii si sot?! Scuza-mi indiscretia, dar nu cred ca alaturi de familie poti tine acest ritm de viata! Multumesc!
Daca da, atunci felicitari!
Habana

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 09/02/2009 02:26

8) Am incercat sa imi concetrez atentia asupra a ce scrieti. N-am reusit. Tema in dezbatere e "Sport?". Vad ca se discuta deja de diete si se propun si retete. Sunt de parere ca nu e rau sa discutam de sport si de diete simultan (nu merg mereu mana-n mana, dar deseori sunt asociate).

Nu ma indoiesc ca unele diete functioneaza. Ceea ce vreau eu sa va spun e ca inainte de a incepe o dieta- oricat de inofensiva si naturista ne pare- trebuie sa mergem la doctor generalist, internist si/sau specialist, dupa caz, ca sa vedem daca starea sanatatii ne permite urmarea unei diete sau supunerea la efort. orice dieta trebuie stabilita impreuna cu un nutritionist- nu ne alegem diete de capul nostru...
E bine sa nu decretam ca dieta x e panaceu universal, pentru ca s-ar putea ca unii sa ne asculte si, urmand dieta, sa isi faca mai mult rau decat bine.
In ce priveste sportul, da, trebuie facut- cu masura, treptat si tot in fuctie de organismul fiecaruia si de sfatul medicului. Un cardiac cu insuficienta mitrala grad 2, de exemplu, trebuie sa se abtina sa faca 52 km de bicicleta traseu montan combinat cu citadin pentru ca o sa se simta rau dupa :? (proprie experienta)..

Suntem individualitati, avem organisme structural similare dar fundamental unele mai putin functionale ca altele. Iar asta e un fapt de care trebuie sa tinem cont (daca vrem sa fim sanatosi).



themaster, ar trebui sa urmez si eu exemplul tau- ma refer la o analiza amanuntita a alimentelor pe care le ingerez. desi nu e treaba mea, sper sa nu ai problema cu glicemia, diabet, - iar daca, Doamne fereste, ai, e laudabil ca gestionezi asa bine situatia. Am vazut ca inlocuiesti zaharul alb cu cel brun, nerafinat- e o miscare buna- protejezi ficatul, pancreasul. Cred ca il poti inlocui si cu miere. Dar evita inlocuirea cu zaharina (inteleg ca nu e tocmai buna). In caz ca ai totusi diabet, ignora sfaturile finale.

multa sanatate tuturor!

Avatar utilizator
antonella
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 23/09/2008 05:14
Localitate: Praga, Firenze

pt "The master!

Mesajde antonella » 09/02/2009 04:43

Scuza-ma Viorel, nu am controlat prima data profilul tau. :wink: Daca stiam ca esti un barbat nu mai comentam. Nu sunt demult prin Forum si datorita faptului ca scriu cand pot, fac mici gafe.
Inca o data bafta in viata! Acest sfat pe care l-ai dat, sa inteleg ca se adreseaza baietilor si in nici un caz unor mamici! E prea "dur"!
O zi placuta!
Habana

themaster
Incepator
Mesaje: 40
Membru din: 29/01/2009 03:03

Mesajde themaster » 10/02/2009 11:19

Nu sunt insurat, nu am copii, sunt de capul meu si e mai bine asa pana una alta.
Asta ca raspuns la primele intrebari.

Problema cu individualizarea este corecta, de aia si incerc cat se poate sa tin un echilibru si cat pot eu de fapt, de aia am si cumparat cantar de laborator electronic.
Una este corpul meu, alta e corpul altuia. Cu sportul da, trebuie mers la doctor pentru a nu avea probleme cu tensiunea, inima, in rest poate fi facut atat timp cat se consuma calorii cam cat se introduce.
Dietele extreme sunt o tampenie, nu trebuie sa mergi la doctor decat daca vrei sa tii asa o dieta care este nerecomandata, dietele ptr slabit si mentinere sunt cele bazate pe alimente cu indice glicemic mic, pentru astea nu ai ce sa cauti la doctor ca nu fac nimic rau.
Adevarul este ca eu fac si excese, de ex mananc de 2 ori pe saptamana dulciuri pe saturate gen paiine Bio cu Nutella Bio ce-i drept pentru ca zaharul alb este nociv din cauza ca este albit cu dioxid de sulf, iar prin rafinare isi pierde si nutrientii cei putini ce-i are gen magneziu si altele.
Pe de alta parte....zaharul tos alb trebuie invertit cand intra in corp asa ca se consuma mare cantitate de calciu ptr asta din oase, dinti.
Deci ? Solutia ?! Simplu, invertim zaharul inainte sa-l bagam in corp ptr a scurtcircuita actiunea de consum calciu, exista reteta de invertire a zaharului ca apai sa-l folosim in prajituri. Dupa invertire iese un fel de miere pe care o punem la ce prajituri vrem noi sau ceai ori alte produse la care trebuie sa folosim zaharul alb.
Zaharul brun nu stiu sincer daca consuma si el calciu cand intra, dar cel alb rafinat stiu ca asta face.
Desigur ca si invertit si neinvertit, el tot ingrasa si tot urca glicemia, asta nu are nici o treaba cu calciu.
Concluzia este sa NU mai mancati dulciuri din comert bazate pe zahar alb dar mai ales pe sirop de glucoza !!!
Veti ramane fara dinti in timp din cauza cariilor cauzate de asta si nu de contactul dulciurilor cu dantura asa cum se spune peste tot.
Unde vedeti Glucose Syrup, aruncati la gunoi de urgenta, nu dati la copii asa ceva mai ales Nesquik cu lapte, ala are 80 % zaharoza, din care nu stiu cat zahar si nu stiu mai cat glucoza.
Glucoza are un indice glicemic mai mare ca zaharul, urca glicemia fulgerator deci, rupe pancreasul in doua, ingrasa f rapid, dulciurile din comert au conservanti si multe arome chimice care ataca organele in mod direct si poate duce la diabet sau alte boli.
Nu zic ca o alimentatie sanatoasa dar bogata in glucide poate duce la diabet intrucat se stie ca neamurile naostre mancau multa paiine cu marmelada zilnic si nu aveau nici pe dracu`, insa chimicalele sunt problema.
Nu cumparati mezeluri de tot felul, ele contin nitrati si nitriti ca si conservanti (scrie si pe ele, pe unele), fac parte din nitrozamine care ataca in mod direct celulele Beta-pancreatice secretoare de insulina si va puteti (sau nu) trezi cu un diabet de nu va vedeti dupa un timp. Si multi au zis "io n-am papat dulciuri, doar mancare".
Eu folosesc doar bio tot aproape.

Fac sacrificiul asta (este un sacrificiul financiar) intrucat stiu ca ptr sanatatea mea este mai bine asa, chiar daca nu am tot bio si am inceput totul cam tarziu, nu am carne, nu am legume f multe decat morcov si cartofi, orez, bulion, incerc sa ma limitez la astea. Branza, nutella, paiine, lapte de soia cu cacao (f bun ca si Nesquik cu lapte insa 100 % sanatos). Sanatatea nu o cumpar cu nimic dupa aia.
Produsele dietetice nu-s bune intrucat contin zaharina care este cancerigena chair daca nu ingrasa si nu urca glicemia.
In dietele cu IG (indice glicemic mic) se foloseste ca indulcitor natural Fructoza la dulce, se poate vedea ca si pe ciocolata Milka Diet este Fructoza ca indulcitor intrucat e ptr diabetici. Asta nu urca glicemia (e inversul glucozei) repede ptr ca nu e metabolizata de pancreas ci de ficat...insa prea multa = ca ficatul depune restul sub forma de trigliceride deci e un fel de n-ar mai fi, nu te poti satura cu asa ceva, se face colesterol, trigliceride, tensiune, mai mult de 25 g/zi nu e voie, iar atunci de ce sa mai faci cu asa ceva daca nu e voie sa te saturi, e o prostie dupa mine. O fi de 1,5 ori mai dulce ca zaharul deci ar echivala la 40 g zahar insa eu in loc sa mananc 25 g/z fructoza, mai bine mananc de 2 ori pe saptamana cate 100 g zahar brun (in 2 ciocolate bio de 100 g una) si e mult mai bine. 100 g zahar = 400 kcalorii, le dau jos in 25 minute de alergare la sala deci nu ma ingras si nici nu atac ficatul deloc.
Dat fiind asta, Fructoza ingrasa de 2 ori mai mult decat zaharul deci cucu, singura faza e ca avand IG mic, nu se secreta multa insulina, nu se blocheaza arderea grasimilor si te lasa sa dai jos prin alte metode.
Insa sportul este cheia, degeaba tineti regimuri stricte fara sport ca dupa ce nu mai tineti puneti mai rau la loc intrucat corpul se zgarceste sa mai consume energie cand faceti dieta, dupa aia e obisnuit asa si pac, puneti de 2 ori mai repede apoi.
Au fost cazuri de cetoacidoza in dietele stricte intrucat nemancand deloc alimente cu glucide cum trebuie...corpul a descompus grasimile ptr a face glucoza, grasimile se descompun incomplet fara glucoza si deci rezulta corpii cetonici in sange care = durere mare, coma diabetica desi nu aveau diabet deloc. Un om sanatos trebuie sa aiba un 150-200 g glucide zilnic luate fie si din legume, fructe, lactate. Eu de aia am cantar ptr alimente, sa vad ce bag in mine.
Regimul ala de vi l-am dat este f echilibrat in proteine, lipide, glucide, nu e unul strict si periculos ! Deci este perfect ptr un om care se plimba 30-60 minute mers alert pe zi. Are cam 200 g glucide, 83 g lipide si 118 g proteine, calorii cam 1800. De ex azi am mancat taitei lati cu branza, smantana si oua la cuptor (toate bio), am mancat la ora 20 cam mult, am si baut lapte de soia cu ciocolata in el (are 11,2 % zahar brun in el), stiu cat am bagat datorita cantarului si a valorilor nutritive al fiecarui aliment, stiu cate zile trebuie deficit de calorii si asa se evita ingrasarea.

Cu individualizarea, se vor evita alimentele cu IG mare ! Cum fiecare corp reactioneaza diferit, de aia eu zic ca e bine ca fiecare sa-si faca un tabel cu glicemii de la 30 minute la 4 ore din 30 in 30 min deci la fiecare aliment sau combinatie de alimente cu glucide (paiine, cartofi, spaghete, orez, dulciuri, paiine cu branza, paiine cu nutella, dulceata, gem, clatite cu branza, nutella, gem), asa vedeti care e cel mai nociv si care nu e.
Si dupa cum vedeti ca ce se scrie este relativ, ati vazut ce face orezul brun. Voi veni alta data si cu testul paiine alba, paiine neagra, voi face un tabel ptr mine cu toate aceste combinatii ca nu-s multe, maxim 6-7 si dupa aia stiu ce si cum, nu ma iau dupa ce se scrie.
Nu se iau glicemii dupa legume, dupa branzeturi fara paiine, dupa apa plata, carne, astea nu prea au glucide de bagat in seama.
Cafeaua desi nu e dulce in absenta zaharului, stimuleaza secretia de insulina.
Secretie mare insulina = ingrasare
Secretie asa si asa = mentinere
Secretie mica = slabire
Plus ca daca mancati multe alimente cu IG mare si des...puteti avea un pancreas sanatos, el da insulina, va si ingrasati dar mai ales celulele incep sa dezvolte rezistenta la insulina si deci se poate da in diabet cu o secretie chiar mare de insulina. De aia cei grasi au hiperinsulinism majoritatea desi au diabet :).
In regimul ala cu 5 mese/zi asta se si face, in acelas timp se mentine echilibrul nutritiv deci nu (nu mananc domne deloc paiine), in acelas timp se evita si socurile glicemice care provoaca secretie mare de insulina, se evita deci ingrasare, se evita rez la insulina, desigur se evita si multe grasimi directe care nu au leg cu glucidele si cu insulina.

Asa ca daca mai aveti intrebari puneti, concluzia este ca un regim echilibrat impreuna cu miscare cat de cat va va ajuta sa slabiti si sa va mentineti.
Voi femeile aveti o problema cu dietele stricte, nu pricep ce e in capul vostru ?! In sensul ca majoritatea asta fac, tin diete stricte, dezechilibrate nutritiv.

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 12/02/2009 06:04

themaster scrie:Nu sunt insurat, nu am copii, sunt de capul meu si e mai bine asa pana una alta.
Asta ca raspuns la primele intrebari.

Eu folosesc doar bio tot aproape.

Asa ca daca mai aveti intrebari puneti, concluzia este ca un regim echilibrat impreuna cu miscare cat de cat va va ajuta sa slabiti si sa va mentineti.
Voi femeile aveti o problema cu dietele stricte, nu pricep ce e in capul vostru ?! In sensul ca majoritatea asta fac, tin diete stricte, dezechilibrate nutritiv.


Cred ca am intrat pe un teren minat dar nu pot sa tac :)
pentru ca nu inteleg de ce jignesti cu atata nonsalanta sub un aer oarecum binevoitor :?:

Vad ca esti foarte interesat de felul in care arati si de sanatatea ta - fizica :wink: Intrebari de pus avem milioane, dar nu tie, care nu esti de meserie esti doar narcisist :(
Noi, ne mai gandim si la altii: avem familii, copiii suntem implicate in viata de familie si nu avem timp sa ne ingrijim doar pe noi :wink: Este usor sa arunci cu vorbe in stanga si-n dreapta si mai greu sa cresti un copil, deci eforturile tale disperate de a arata bine mi se par totalmente inutile. Esti fericit? Perfect! Dar cand vei ajunge la varsta senectutii si nu va avea cine sa-ti deschida usa... nu stiu la ce bun toate eforturile tale de a arata bine :paguba:

Ps - nu vreau sa cobesc dar sa stii ca exista oameni care au boli grave - chiar daca toata viata au avut grija la alimentatie si au facut sport... Pana la urma fondul genetic este cel care hotaraste, iar pe asta nu il poti schimba :wink:

Pps - daca nu-i cu suparare, de unde procuri toate alimentele "bio"???

Cu deosebit respect, Alina.
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/02/2009 07:39

8) eu cred ca themaster e totusi "de meserie":)adica medic :cafea: hai sa vedem daca gresesc ...
***dupa ce primesc confirmarea vin cu intrebarile :wink:

prin germania produsele bio exista ca alternativa la produsele obisnuite in toate magazinele- nu doar in cele scumpe. de exemplu la lidl, penny, aldi sunt toate legumele in varianta bio- diferenta de pret e de 15-25 centi. am vazut si lamai bio, mere bio, carne tocata tot bio, lactate- toate si in varianta bio- ce sa zic.. e plin ..
am luat pana acum o smantana bio (nu pentru mine) deci nu pot spune daca e o diferenta de gust. banuiesc ca nu. :? 8)

themaster
Incepator
Mesaje: 40
Membru din: 29/01/2009 03:03

Mesajde themaster » 13/02/2009 12:05

Alina

In primul rand nu e bine ce faci, nu am jignit pe nimeni si nici nu doresc asta. Fiecare isi alege drumul lui cum simte si doreste, eu am spus cum am ales eu, nu am spus ca e rau ce au facut altii, ai interpretat tu aiurea.
In al doilea rand ce dracu` sunt ? Atat timp cat sunt medic diabetolog nu ajunge (asta inseamna si nutritie) ?! Ca oi fi narcisist sau nu, este alta treaba. Diferenta este ca eu ma documentez zilnic ca sa aflu cat mai multe amanunte in relatia diabet-factori de risc, fapt ce medicii in varsta nu prea-l fac.
Din partea mea nu pune nici o intrebare, pune la altii care habar n-au pe ce lume traiesc sau nu-si dau interesul. Eu as fi dat orice la vremea mea sa fi avut cui sa pun intrebari, dar n-am avut.
Si ca sa-ti dau un exemplu...pacienti cu tumoare (desi sunt f rare cazurile) pancreatica neuroendocrina secretoare de insulina, au fost diagnosticati cu epilepsie, le-a fost administrat tratament ca atare fara sa se stie ca de fapt convulsiile sunt efectele hipoglicemiei acute in acest caz, nici macar nu le masurase glicemia la internare, altii s-au internat si la psihiatrie tot asa cum ca aveau tulburari psihice, deci cam astia sunt generatia veche de medici. Asta asa ca paranteza.
Apoi cu batranetea ce sa spun, tu crezi ca eu traiesc tineretea ptr batranete ? Fi serioasa. Eu traiesc clipa, ce o fi o fi, poate oi avea eu destui bani la batranete ca sa platesc om sa-mi deschida usa :)))), bani sa ai, restul se rezolva in afara de sanatate, dar si asta tot cu bani, daca nu ai, mori cu zile mai ales in Romania.
Sa-ti mai spun ceva, diabetul de tip 2 (despre cel ce tip 1 nu discutam intrucat ala e pe baza autoimuna si-l faci oricum) apare in 80 % din cazuri la pacientii supraponderali, la sedentari dar mai ales la cei cu stres f mult, suparari, tensiune psihica, neajunsuri, deci cu alte cuvinte pe sistem nervos.
Sigur ca si mostenirea genetica este un factor foarte important, insa nu musai, la aia exista risc crescut cu un hai 35 %, insa daca au o viata linistita pot sa nu dezvolte boala sau torusi da. Insa eu ma refer la cei ce nu au pe nimeni cu diabet deci nu prea au de unde mosteni boala, astia o fac pe sistem nervos de nu se poate, pe banda rulanta chiar. Asa ca linistea, indestularea financiara si sufleteasca tine omul departe de boala asta in caz de lipsa anomalii genetice.
Si asta e valabil si ptr hipertensiune.
Apoi foarte important (poate ca nu te intereseaza ce spun eu (ala narcisistul), dar imi fac datoria si spun ptr cei ce vor sa asculte:
NU alimentatia curata cauzeaza diabetul sau colesterolul in mare parte chiar daca este abuziva, ci chimicalele din mancare, E-urile sunt asa de toxice..ca ataca in mod direct organele sau le slabeste in tmp de te trezesti cu faze de genul "NU manca multa paiine ca faci diabet (care e un polizaharid ce nu este dulce adica amidonul), nu manca dulce ca faci diabet, nu manca carne de porc ca faci colesterol", te trezesti ca ai organismul slabit din cauza E-urilor (afara de stres pe care nu-l mai discutam) si va trebui sa reduci drastic din alimentatie ca sa te mentii.
Ca demonstratie, (asa ca tot sunt un nimeni si un amarat de narcisisit), de ex mezelurile, aparent sunt ok, nu sunt glucide deci nu au treaba cu diabetul.
Insa majoritatea din ele contin ca si conservanti nitrati si nitriti ce fac parte din familia Nitrozaminelor. Astea ataca celulele beta-pancreatice DIRECT ! Te poti trezi cu un diabet de tip 1 insulinodependent de nu te vezi la un moment dat, sau desigur nu. Ori cu DZ de tp 2 prin hiposecretie de insulina datorata distrugerii doar in parte a celulelor Beta.
Desigur daca am avea mezeluri curate, acest lucru nu s-ar mai putea inatmpla.
Mai exista de ex un medicament anticancerigen care se numeste Streptozotocin, acesta face acelas lucru, bine asta e medicament, nu iei din alimentatie, insa tot din Nitrozamine face parte.
Si cate exemple sa mai dau ?! Cata exemple sa mai dau ca lumea inconstienta sa NU Mai lase copiii sa-si cumpere Hamburgeri, Shaorme, Chipsuri, coca-cola, fanta, Sprite, ciocolate, croissante, biscuiti. Nu este vorba de caloriiile ce le au, de glucide sau lipide, este vb de E-urile ce le contin toate astea ! De aia acum 15 ani copiii de 12-15 ani erau slabil acum este epidemie de grasi la varsta asta.
Ca sa nu mai discutam ca nu fac miscare deloc, in mod normal un 45-60 minute pe zi plimbare in ritm alert asigura o sanatate de fier, Nu statul 7 ore la calculator pe chat si cu bidonul de coca-cola in stanga, hamburger-ul in dreapta si cu chispsuri.
Am avut cazuri de glicemii de 150-175 (normal este sub 140) la 2 ore de la masa...dupa legume !
Mancase omul rosii, ardei gras, castraveti, morcovi, 140 g branza telemea crezand ca mananca sanatos, insa stupoare: alea in afara de branza care era de la tarani, erau plin de toxice mai multe decat vitaminele, asa ca a dereglat glicemia de nu s-a putut. Ca-l intrebasem de unde le-a luat si mi-a zis zambind "din piata domne".
Nici viermii nu intra in ele de toxice ce-s :)))))))))))))), vai de mama noastra.

Majoritatea medicilor in varsta acopera realele cauze si recurg la reducerea drastica a alimentatiei (ca altceva si asa nu prea mai au ce face in faza terminala), ca dovada ca e ca mine, oare de ce tot neamul meu si altii de acum 40-50 ani mancau o paiine zilnic sau mai mult + marmelada de rupeau, + zahar pe paiine (zahar Candel se numea), asta zilnic, alte zile mancau carne de porc grasa de nu mai puteau, Puneau in paiine Unt si smantana si mancau pe saturate, mancau branza telemea de nu se poate zilnic desi are 20-25 % grasime, nu au avut nici colesterol, nici diabet, desigur nu prea erau grasi ptr ca munceau.

De aia am recurs la produse Bio intrucat vreau si eu sa mananc pe saturate, tocmai ca stiu ce anume duce la aceste boli groaznice, deci nu mancatul pe saturate cum zic cei in varsta, ca doar argumente exista contra lor.
Le cumpar de la magazinul Leacul, este pe undeva pe langa spitalul Floreasca.
Deja cand mananci paiine ecologica neagra + branza ecologice la cutie, deja ai 10 puncte din start, la asta poti adauga ca dulce un pahar sau doua de lapte de soia cu ciocolata tot bio ce arr 11,2 % glucide deci la 1 L ai 112 g. E deja o masa.
Cand mananci paiine cu crema de ciocolata toate bio, iar ai 10 puncte, nimic nu este chimic in ele. La asta se poate bea apa plata sau lapte dulce.
Pentru proteine nu prea ai ce face decat sa iei oua de acolo si branza telemea cand este (ca e rar).
Lapte dulce exista frecvent deci si calciul il acoperi din bio.
Orez bio, pulpa de rosii bio, deja ai gatit o mancare bio.
Paste de dinti bio (nu are fluor, deci favorizeaza regenerarea gingiilor, nu are zaharina si alte chimicale ca pastele din comert).
Ceaiuri bio, miere bio, ciocolate, spaghete, cascaval, Ketchup, cartofi, morcovi, Grapefuit.
Ce nu au, este carnea si preparatele din ea, aici iau din comert ca asta este. Si la legume stau cam restrictiv si au cam rar si fructe la fel, insa iau din timp.
Se asigura vitaminele si mineralele din legume, fructe, lacatate si carne, apoi poti sa te saturi cu cele care au calorii goale adica care nu prea aduc decat energie corpului: paiine, nutella bio, lapte soia cu ciocolata in el, ciocolate, magiun de prune fara zahar si fara conservanti, miere. Asta ptr pofte. Insa f multa miscare, asta e regula, ca ingrasa.
E bine ca de 1-2 ori pe saptamana neconsecutiv sa se manance pe saturate ceva bun in afara de vitamine, in rest e mai bine sa se axeze mai mult pe legume, fructe, lacatate, carne si doar un hai 200 paiine neagra/zi, intrucat de nu, apare rezistenta la insulina in urma ingrasarii si e vai si amar daca nu faci miscare ca sa dai tot jos din acele calorii, daca faci, merge.

Apoi....pacientii cu diabet au 2 solutii nu una cum zic ceilalti in varsta:
1 - Metoda 98 % utilizata daca glicemiile sunt bune fara medicatie dar cu restrictii alimentare: regim + plimbare rapida 45-60 min/zi, aceias metoda se aplica si cand glicemiile nu se pot tine in frau doar cu regim si miscare, doar ca se adauga si medicatia orala.
Metoda asta poate duce la inanitie dar e buna ptr grasi, la disconfort psihic pe baza foamei permanente la unii si deci la nebunie, la majoritatea nu insa, ei suporta f bine asta.
2- Metoda 2 si anume "mananci ce vrei" dar cu administrare de insulina rapida, problema deci rezolvata, dar + miscare un pic cam multa gen sala sport, fortza de 4 ori pe saptamana cate 1,5-2,5 ore intens in care intsa si 6-7 Km de alergat in 35 minute. Dezavantaje: risc de hipoglicemie, intepaturi zilnice.

Si uite asa, nr diabeticilor creste in concluzie din cauza sedentarismului, obezitatii, stres puternic si pe timp indelungat, ingestia de chimicale extrem de toxice. Excludem cazurile genetice desigur.
Degeaba imi deschide cineva usa la 80 ani daca la tinerete mananc numai chimicale, am stres si nervi din diverse motive si ma imbolnavesc, nici nu imi mai trebuie sa ating 80 ani asa, asta e opinia mea personala repet, nu condamn pe nimeni. Eu tin la calitatea vietii nu la cantitate, pot sa mor si la 50 ani insa sanatos si multumit de ce am trait, nu sa ma uit in vitrine si sa nu mananc pe saturate prajituri ca....au draci pe ele :))))))))))))), sau alte lucruri.

In alta ordine de idei, multi medici NU au interesul ca pacientul sa evite boala (indiferent care e ea), ei te deruteaza in speranta ca oricum vei ajunge pacient si vei fi dependent toata viata de el !
Dieta nu reprezinta (ca atat stiu ei sa faca si la colesterol si la diabet), decat o amanare a bolii, ea tot se dezvolta si ei stiu asta, asa ca ramai si nemancat si cu diabet pana la urma :)).
Sigur ca uneori nu se mai poate face nimic, insa in anume cazuri ori DA ! Fie incerci sa repari pancreasul daca omul a suferit o dereglare suspecta brusca, fie daca are probleme, protejezi pancreasul care a mai ramas functional cat de cat cu administrare de insulina si asa omul ala nu moare de foame, pancreasul fiind protejat, dupa 1-2 ani este f posibil ca de la insulina sa treaca pe medicatie si NU invers cum fac ceilalti, epuizeaza pancreasul cu medicatie, cand e distrus te baga pe insulina pe tot restul vietii.

Asa se prezinta treaba. Eu am o vorba "spune-mi ce mananci (nu ce cantitate) ca sa stiu cat de sanatos esti". Cine vrea sa ia aminte bine, cine nu sa fie sanatos, eu tot Bio o sa mananc si cu asta basta, tineretea doresc sa mi-o traiesc la maxim si atat, eu am explicat cu argumente ce se intampla practic.

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 13/02/2009 07:30

Am zis bine, ca terenul este minat :) :wink:
Oricum esti greu de urmarit ... 8)
Ai oarece frustrari si repet inca odata ca nu numai sanatatea fizica este esentiala ...
Cat despre alimentele cumparate de pe la nu stiu ce intreprinzator, pe care dai o gramada de bani doar pentru ca pe eticheta scrie "bio" ... ma abtin sa mai comentez pentru ca se vede clar ca esti foarte convins de ele ...
Apropo de meserie... pe unde ai cabinetul? Cred ca pacientii tai sunt foarte multumiti ...
Cu acelasi respect,
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator