Ingrediente:
spanac (500 g)
o ceapa medie sau mare
usturoi (unul sau doi catei)
lamaie
pasta de rosii/bulion
sare
Mod de preparare:
Frunzele de spanac se curata de codite. Se spala foarte bine cu apa rece.
Intr-un recipient mai mare se fierbe apa cu un pic de sare. Cand apa da in clocot se pune spanacul si se lasa 10 minute. Spanacul oparit de scoate din apa si se scurge bine.
Se toaca o ceapa uscata. Se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Se adauga spanacul si pasta de tomate si se amesteca. Se adauga apa rece si sare si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mediu. Dupa ce se ia mancarea de pe foc, se stoarce zeama de la jumatate lamaie, se amesteca bine in mancare si se pun doi catei de usturoi. Se acopera cratita cu un capac si se lasa inca 10 minute.
Se serveste simplu cu felii de lamaie sau ca garnitura la carne de pui sau de porc.
Se serveste, de asemenea, si cu oua ochiuri.
Spanac
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Spanac
- Fişiere ataşate
-
- 07.jpg (44.25 KiB) Vizualizat de 10331 ori
-
- 06.jpg (69.18 KiB) Vizualizat de 10331 ori
-
- 05.jpg (79.58 KiB) Vizualizat de 10331 ori
-
- 04.jpg (44.25 KiB) Vizualizat de 10331 ori
-
- 03.jpg (72.52 KiB) Vizualizat de 10331 ori
-
- 02.jpg (65.43 KiB) Vizualizat de 10331 ori
-
- 01.jpg (68.88 KiB) Vizualizat de 10331 ori

Eu gatesc de obicei spanacul in fel urmator

fierb spanac si iltoc marunt
pe 3 linguri de ulei prajesc un pic 2 linguri de faina
adaug spanacul tocat, si lapte cat sa acopere putin .Aici adaug si vreo 3 catei de usturoi pisati, sare , si las sa fiarba pana se ingroasa.
Se serveste cu ochiuri de ou.
Imi place felul in care ai gatit spanacul am sa-l incerc si eu

- maria MIHULESCU
- Bucatar de elita
dragele mele,
nu e nimic deosebit. e doar un spanac clasic. nici nu-mi venea sa mai postez reteta, ca au iesit niste poze...oh..
si nu aveam de gand sa postez spanacul +oua ochiuri (asta e alta problema.)
spanacul in sine e gatit de post (e singura forma in care l-am gatit pana acum)..
ce punem pe langa el poate sa nu fie de post. (oua, carne)
la noi acasa, primul spanac se gatea cu miel, dupa Paste. aceeasi reteta, numai ca se prajea carne de miel inainte. era ..un deliciu. la subiectul asta am sa postez dupa Paste spanac cu miel. si cred ca am sa deschid si subiect separat cu ' stufat cu miel' . nu stiu daca va spune ceva 'stufatul' dar o sa va lamuresc eu ce e

nu e nimic deosebit. e doar un spanac clasic. nici nu-mi venea sa mai postez reteta, ca au iesit niste poze...oh..
spanacul in sine e gatit de post (e singura forma in care l-am gatit pana acum)..
la noi acasa, primul spanac se gatea cu miel, dupa Paste. aceeasi reteta, numai ca se prajea carne de miel inainte. era ..un deliciu. la subiectul asta am sa postez dupa Paste spanac cu miel. si cred ca am sa deschid si subiect separat cu ' stufat cu miel' . nu stiu daca va spune ceva 'stufatul' dar o sa va lamuresc eu ce e

cara scrie:dragele mele,
la noi acasa, primul spanac se gatea cu miel, dupa Paste. aceeasi reteta, numai ca se prajea carne de miel inainte. era ..un deliciu. la subiectul asta am sa postez dupa Paste spanac cu miel. si cred ca am sa deschid si subiect separat cu ' stufat cu miel' . nu stiu daca va spune ceva 'stufatul' dar o sa va lamuresc eu ce e![]()
![]()
Nu as crede sa nu cunoasca cineva stufatul

noi cind eram la mama acasa nu puneam praz, numai ceapa si usturoi verde si faceam coronite din astea doua ( ineluse) ... arata super frumos in farfurie ... Tot cu miel ca era specific pt Paste.
Spanacul eu am invatat aici sa nu il fierb ( si tu l-ai oparit putin ) .. il spal si il pun asa ud cu 1 lingura de ulei si utina sare in cratita cu capacul pus , la foc mic si il las sa se inabuse ... dc e nevoie mai adaug cite putina apa si cind a inceput sa se inmoaie pun si putin unt .. asa ca iese inabusit in unt /margarina . La sfirsit pun si zeama de lamiie . Asta e spanacul meu ( na sa ma dau si eu mare aici la reteta ta
).
Spanacul eu am invatat aici sa nu il fierb ( si tu l-ai oparit putin ) .. il spal si il pun asa ud cu 1 lingura de ulei si utina sare in cratita cu capacul pus , la foc mic si il las sa se inabuse ... dc e nevoie mai adaug cite putina apa si cind a inceput sa se inmoaie pun si putin unt .. asa ca iese inabusit in unt /margarina . La sfirsit pun si zeama de lamiie . Asta e spanacul meu ( na sa ma dau si eu mare aici la reteta ta