Somn cu sos marinat

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Somn cu sos marinat

Mesajde Mona S P » 20/11/2006 11:46

Ingrediente:1kg somn proaspat,150ml ulei,150g ceapa,150g morcov,100g telina,75g bulion,75g faina,2 foi dafin,2 linguri otet,75g lamaie,piper,sare.
Preparare:Somnul se curata ,se spala ,se taie in bucati,se sareaza se trece prin faina si se prajeste pe jumatate din cat ar trebui ,in ulei.In uleiul ramas se calesc: ceapa taiata in felii si zarzavatul taiat rondele.Se adauga faina ramasa ,se condimenteaza cu sare si piper,se stinge cu bulion desfacut in apa cu otet ,se pun foile de dafin si se lasa sa fiarba 30 min.Se paseaza sosul obtinut prin sita .Se pune totul in tava ,sosul si bucatile de peste,se aseaza peste ele felii de lamaie curatate de coaja si se pune in cuptor pentru 15 min.
Se poate folosi si alta specie de peste care este gras (crap ,novac,sanger)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Re: Somn cu sos marinat

Mesajde cara » 20/11/2006 03:46

Mona S P scrie:Preparare:Somnul se curata ,se spala ,se taie in bucati,se sareaza se trece prin faina si se prajeste pe jumatate din cat ar trebui ,in ulei.In uleiul ramas se calesc: ceapa taiata in felii si zarzavatul taiat rondele.Se adauga faina ramasa ,se condimenteaza cu sare si piper,se stinge cu bulion desfacut in apa cu otet ,se pun foile de dafin si se lasa sa fiarba 30 min.


Referitor la prepapare:
Trebuie sa iti spun ca nu as pune la calit ceapa si zarzavatul in uleiul in care am prajit pestele trecut prin faina. Ceapa si zarzavatul cred ca si-ar schimba gustul (si nu in bine).
Eu recomand sa se foloseasca alt ulei.
Iar referitor la adaugarea fainei in uleiul fierbinte: cred ca e mai bine ca faina sa se desfaca in apa rece , in aceeasi apa in care se desface si bulionul. ( e doar o sugestie).

ps: ar ajuta si cateva poze din timpul prepararii sau macar una cu produsul final.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 21/11/2006 09:09

Cand sotul se va duce la pescuit o sa vezi si niste poze grozave.Ramane sa-si gaseasca timp,asta e singura problema,


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 5 vizitatori