Scones pufoase si aromate

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Scones pufoase si aromate

Mesajde lucia_bp » 27/10/2009 05:44

Sunt niste painici pufoase cu o crusta perfecta la suprafata, gata in 30 minute, tocmai bune pentru micul dejun sau o cina usoara.

Ingrediente pentru 9 bucati :

-85 g unt, rece
-350 g faina (cea mai buna este cu agent de crestere)
-1/4 lingurita sare
-1 lingurita praf de copt
-4 linguri zahar brun
-150 g iaurt gras
-4 linguri lapte integral
-1 lingurita esenta de vanilie
-1 ou usor batut cu 1 lingura lapte
-faina alba pentru intins aluatul

Preparare :

Omogenizati repede (cel mai bine folosind un robot) faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, untul rece si zaharul.
Transferati compozitia intr-un vas mai mare si faceti la mijloc o gropita.
Separat, incalziti intr-o tigaie, pe foc, 1 minut (sau intr-un vas la microunde), pana se infierbanta bine, dar sa nu fiarba, iaurtul, laptele si vanilia. Nu va panicati daca amestecul incalzit nu va arata prea bine.
Turnati-l fierbinte peste compozitia cu faina si amestecati repede cu ajutorul unui cutit, doar pana se omogenizeaza.
Intre timp, incingeti o tava de copt in cuptor, la 220 grade.
Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru infainata si framantati usor, cu mainile date prin faina, atat cat sa obtineti o consistenta fina si moale.
Intindeti o foaie cu grosimea de 2-3 cm, din care decupati cu o forma trecuta prin faina, cercuri.
Framantati repede si usor aluatul ramas, intindeti-l din nou si repetati operatiunea de decupat cercuri, pana epuizati tot aluatul.
Ungeti rondelele cu ou batut si amestecat cu putin lapte.
Scoateti tava incinsa din cuptor, presarati-o imediat cu faina si asezati repede in ea discurile de aluat, usor distantate.
Dati repede tava la cuptorul incins si coaceti aproximativ 10-12 minute sau pana ce painicile cresc, sunt coapte si usor aurii.
Se servesc imediat, fierbinti sau in ziua prepararii.

Precizari:
-Daca nu aveti faina cu agent de crestere, adaugati in plus la faina, de la Dr.Oetker, putin mai mult de ½ din plicul “ Garant pentru aluaturi dospite”, fara insa sa renuntati la praful de copt din reteta.
-Secretul reusitei este sa framantati aluatul cat mai putin posibil.
-Lichidele fierbinti vor face ca aluatul sa creasca pe loc, inca de la inceput, de aceea trebuie sa lucrati repede.
-Painicile coapte si racite, pot fi congelate cel mult 1 luna, in pungi speciale pentru congelator, din care ati eliminat aerul.
La nevoie, decongelati la temperature camerei si incalziti-le la cuptor, cateva minute.
Fişiere ataşate
CIMG4756.JPG
CIMG4756.JPG (46.47 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4751.JPG
CIMG4751.JPG (47.31 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4759.JPG
CIMG4759.JPG (46.89 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4754.JPG
CIMG4754.JPG (33.45 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4750.JPG
CIMG4750.JPG (43.09 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4735.JPG
CIMG4735.JPG (49.46 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4733.JPG
CIMG4733.JPG (37.29 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4730.JPG
CIMG4730.JPG (34.4 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4728.JPG
CIMG4728.JPG (40.26 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4726.JPG
CIMG4726.JPG (32.78 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4721.JPG
CIMG4721.JPG (15.51 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4725.JPG
CIMG4725.JPG (37.59 KiB) Vizualizat de 3536 ori
CIMG4700.JPG
CIMG4700.JPG (40.22 KiB) Vizualizat de 3536 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/10/2009 06:12

Lucia mie imi plac scones-urile sub toate formele si felurile. Eu le fac si cu umplutura si simple, , aici se mananca scones-uri de astea peste tot, au o trecere mare.
La Starbucks se vinde pe lnga cafeluta :) :buuun: .....un mic dejun super bun, sau un snack la indemana oricand. :master: :master: =D> :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/10/2009 06:24

Vezi Pupi cum m-am re-format !
Ce sa faci, daca am rude in America !
Influente culinare !
Cat priveste scones-urile, pana nu demult, nici nu puteam sa-mi imaginez ce sunt acelea.
Mai mult ca sigur le spuneam altfel.
Ei, dar acum....sunt edificata si chiar le-am pregatit in mai multe variante.
Sunt incantata de ele !
Dupa cum ti-am mai spus:
MARE NOROC CU RUDELE !
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/10/2009 06:31

Lucia :pup: :hug: :hug: :hug:
Incearca sa le faci triunghiuri ( in asa fel ca sa nu se inchida complet( ridici doar putin marginile si in :hug: causul format pune gem de zmeura....sau in aluat pune afine ( daca iti plac :wink: )

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/10/2009 06:34

OK !
Iti multumesc pentru precizari.
Precis pregatesc si cum mi-ai spus.
Eu le-am facut doar cu stafide.
Inca o data iti multumesc !
:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 27/10/2009 06:37

:pup: :pup: :hug: :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 27/10/2009 07:20

Lucia, ce painici minunate! Seama cu pogacelele cu jumeri.(doar la aspect). O sa le incerc si eu, se mananca simple sau se pot umple cu ceva etc. :?:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 27/10/2009 07:21

pupi scrie:Lucia :pup: :hug: :hug: :hug:
Incearca sa le faci triunghiuri ( in asa fel ca sa nu se inchida complet( ridici doar putin marginile si in :hug: causul format pune gem de zmeura....sau in aluat pune afine ( daca iti plac :wink: )
Aha, am vazut acum ce zice pupi, grozave mai sunt, poate ne pui si niste poze cu ele ump,lute, sa nu fac vreo boacana! :roll:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 27/10/2009 07:29

Lucia,mi-ai trezit amintiri... :) mie-mi plac alea cu stafide in ele,sa le tai in doua sa pun unt si la micro cu ele,mmm....super!dar de cand n-am mai mancat scones-uri am slabit 11 kg :P .

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 27/10/2009 10:56

ce bine arata pitutele :roll:

ai putea sa trimiti cu fan curier vroe cateva si la mine :wink:

=D> =D> =D>

:pup:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori