Scalopina cu sos de lamaie

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leandra
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 30/12/2006 02:23
Localitate: Neamt
Contact:

Scalopina cu sos de lamaie

Mesajde Leandra » 06/01/2007 10:55

Scalopina este probabil o mancare italiana, dar se serveste in restaurantele arabesti de pe la noi.

Iata in ce consta:

2,3 bucati de friptura de piept de pui, pentru o singura portie, taiate foarte subtire, tinute in zeama de lamaie 10 minute si fripte in abur (ies extrem de moi).
in timp ce se frige pieptul de pui se face un sos Bechamel (de faina), care se stinge cu apa amestecata cu zeama de la o lamaie peste care se aduga cele 2,3 bucati de friptura si se mai lasa inca putin sa intre sosul in carne.

toate astea se servesc cu cartofi prajiti si salata de morcov dat prin razatoarea marunta, la care se aduga maioneza si lamaie, sau cu legume mexicane.

pofta buna!

este un fel de mancare la care cu greu as renunta... :shock:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 06/01/2007 11:57

bun venit pe la noi!de unde esti?ca sa intelegem de unde vin retetele...nu de alta ...ca nu facem recensamant :D
scaloppina ii nume italian de obicei se intelege o felie de carne de manzat sau de vitel,in caz ca felia de carne ii de altceva se specifica scaloppina de pui,de peste...
amu sa nu te superi pe mine dar azi am chef de criticat sosul Bechamel se face cu lapte ,desi sosul propus de tine e sigur mai potrivit in aceasta reteta.
oricum eu fac ceva asemanator,dar voi incerca si varianta ta ca e interesanta

In speranta ca nu te-ai suparat pe comentariile mele inchei aici raspunsul meu dorindu-ti bine ai venit si sa ne mai scrii retete! :hug:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Leandra
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 30/12/2006 02:23
Localitate: Neamt
Contact:

Mesajde Leandra » 06/01/2007 11:17

multumesc de urarea de bun venit!
sunt de prin Romania, si tot aici revin. :D :love:

reteta este de la restaurantul arabesc, din orasul meu natal, de aici, din Ro. ea nu se cheama scalopina de pui, ci exact asa cum am scris, scalopina cu sos de lamaie; cel putin asa scrie pe meniu. pentru conformitate, restaurantul cu scalopina se numeste Nefertiti, iar cel cu shaorma, Sahara. dar asta nu cred ca va ajuta prea mult la localizare. daca-i musai sa zic locu' de unde postez, o sa ma conformez, ce-o sa fac?

nu ma pricep la retete arabesti, dar ce am mancat prin restaurantele lor si nu a fost prea condimentat, mi-a placut. vezi reteta de shaorma :wink: de la topicul respectiv.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 07/01/2007 12:02

shaorma prefer sa o cumpar ..ca parca-i mai buna,desi am gasit si paine de aia de-a lor speciala ,
azi am sa pregatesc scaloppina de pui cu sos de lamaie...ii musai ca am musafiri multi si putina carne de pui,putina de vita ..asa ca voi face 2 feluri de mancare...
obligatoriu sa scrii de unde esti ,nu-i era doar asa ca nota informativa,eu credeam ca esti pe undeva in tarile arabe ca sa mai aflam ceva retete de pe acolo!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 11:03

:o scaloppina e un alt fel de a zice 'escalop'?
(ma aflu intr-o ceata densa :lol: )

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 08/01/2007 04:04

DEX-ul zice ca escalopul ii un preparat culinar făcut din bucăţi subţiri de muşchi de viţel sau din peşte
pt mine scaloppina ii o felie de carne,
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 08/01/2007 07:16

:) angi, n-am verificat, d-aia am si intrebat pentru ca sunt sigura ca stii si de una si de alta. eu n-am gatit nici una din ele. de escalop am auzit, dar nu stiu ce e si nici n-am mancat. mi s-a parut ca denumirile seamana si am zis sa intreb..

Avatar utilizator
Leandra
Incepator
Mesaje: 43
Membru din: 30/12/2006 02:23
Localitate: Neamt
Contact:

Mesajde Leandra » 11/02/2007 05:19

angelique scrie:obligatoriu sa scrii de unde esti ,nu-i era doar asa ca nota informativa,eu credeam ca esti pe undeva in tarile arabe ca sa mai aflam
ceva retete de pe acolo!


din Piatra Neamt.

ONICA ELENA
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 28/02/2007 05:23

BINE GATITA ,RETETA ESTE DELICIOASA NU FITI CARCOTASE

Mesajde ONICA ELENA » 28/02/2007 05:59

[/quote]

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Re: BINE GATITA ,RETETA ESTE DELICIOASA NU FITI CARCOTASE

Mesajde maria MIHULESCU » 28/02/2007 06:08

ONICA ELENA scrie:
[/quote]

Cuvantul "CARCOTASE" nu face parte din vocabularul acestui site. :x

Daca vrei sa fii bine venita, respectata, mai intai trebuie sa inveti sa respecti :oops:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori