Sarmale de post

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Sarmale de post

Mesajde alina_i » 15/03/2009 09:03

Pentru perioadele de post sau pentru vegetarieni, va propun reteta dupa care eu pregatesc sarmale in astfel de perioade:

50-60 frunze de vita de vie (proaspete sau congelate),

Pentru umplutura:
* 500 gr soia granule,
* 500 gr ciuperci (pleurotus),
* 300 gr miez de nuca,
* 300 gr arpacas,
* 100 gr seminte de susan,
* 300 ml ulei,
* 100 gr stafide rosii,
* 2 morcovi,
* 1 pastarnac,
* 3 cepe mari,
* 3 linguri pasta de rosii,
* 4 linguri cimbru uscat,
* 3 legaturi marar verde,
* sare , piper - dupa gust,
* 300 ml vin alb,
* 100+300 ml apa.

Pentru supa:
* 1 ceapa mare,
* 2 morcovi,
* 1 pastarnac,
* 300 ml apa,
* 2 lingurite sare.

Pentru sos:
* 3 linguri pasta de tomate,
* 100 ml apa,
* 100 ml vin alb,
* 1 lingura ulei,
* 2 linguri miere,
* 1/2 ceapa,
* sare, piper - dupa gust,
* 1 legatura marar verde.

Faceti o supa din ingredientele indicate. Strecurati legumele. Puneti soia sa se hidrateze in supa strecurata cata vreme pregatiti restul compozitiei.
Alegeti arpacasul si spalati-l in cateva ape.
Tocati marunt ciupercile si scadeti-le cu putin ulei si sare.
Spalati miezul de nuca in mai multe ape, uscati-l si apoi pisati-l nu foarte marunt.
Tocati marunt ceapa si rumeniti-o usor in putin ulei.
Alegeti stafidele si spalati-le in cateva ape.
Dati pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul apoi, prajiti-le in putin ulei.
Scurgeti soia de excesul de lichid.
Amestecati toate ingredientele pregatite pana acum, adaugati cimbrul si mararul tocat fin. Amestecati. Potriviti de sare si piper. Adaugati 100 ml apa apoi omogenizati.

Cu acest amestec, impaturiti sarmale in frunze de vita de vie. Asezati pe fundul oalei un rand de frunze, dupa care puneti sarmalele iar deasupra lor inca un strat de frunze.
Puneti peste sarmale o farfurie - care sa le tina presate, turnati vinul si apa si acoperiti cu capac. Fierbeti la foc mic. Dupa 2,5 ore diluati pasta de rosii cu zeama in cara au fiert sarmalele si turnati-o la loc in oala. Mai fierbeti 1/2 ora apoi stingeti focul.

Pentru sos : fierbeti toate ingredientele indicate pentru sos pana cand scade si devine mai consistent. Stingeti focul si amestecati cu marar tocat marunt.

Serviti sarmalele impreuna cu sosul. Bautura: vin alb, demidulce.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
sarmale10.JPG
sarmale10.JPG (68.51 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale9.JPG
sarmale9.JPG (54.19 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale8.JPG
sarmale8.JPG (39.97 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale7.JPG
sarmale7.JPG (58.81 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale6.JPG
sarmale6.JPG (69.95 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale5.JPG
sarmale5.JPG (48.09 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale4.JPG
sarmale4.JPG (52.76 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale3.JPG
sarmale3.JPG (46.58 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale2.JPG
sarmale2.JPG (32.13 KiB) Vizualizat de 14604 ori
sarmale1.JPG
sarmale1.JPG (59.47 KiB) Vizualizat de 14604 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/03/2009 10:03

:master: :master: sant buna. Am mancat si eu acuma cativa ani la Timisoara la niste rude , au fost buna. Eu nu le-am incarcat , am cerut reteta dar se pare ca a fost uitata. Mersi de reteta, amsalvat-o
:hug:

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Mesajde adriana_stefan » 16/03/2009 06:38

Si eu fac Alina sarmale de post,dar recunosc ca nu le fac asa.Ale mele dunt mai simple,ca ale tale nu am mancat niciodata.Cred ca sunt foarte bune.Felicitari!!Azi fac si eu sarmale de post si poate intr-o zi cand am timp voi face reteta ta.Pana atunci mi-o salvez in cartea de bucate. :peace: :flower:
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 16/03/2009 07:18

Felicitari,Alina !
M-ai dat gata si cu aceasta reteta !
Si eu le pregatesc ,dar altfel !
Reteta propusa de tine mi se pare EXTRAORDINARA !
:master: :master: :master:
=D> =D> =D>
:love: :love: :hug: :hug: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 16/03/2009 09:08

Pupi, Adriana, Lucia, va multumesc si va asigur ca sunt delicioase chiar daca nu au carnita :D

:hug: :pup: :hug: :pup: :hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 16/03/2009 04:24

Alina voi incerca si eu aceasta reteta, e mai complexa a ta dar sigur ies mai gustoase cu atatea ingrediente :lol:

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 16/03/2009 06:54

:o :o :o Vai , n-am mai mancat sarmale in frunze de vita de vie .............nici nu mai stiu de cand , facea mama cu pasat de post , ce bune erau .......... :cry:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 17/03/2009 01:18

:roll: excelente sarmalutele :peace: , toate ingredientele le am mai putin arpacasul :D , dar cred ca merge si fara :?:

=D> =D> Alina , ca intotdeauna ne incanti cu rete deosebite :flower: :flower:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 17/03/2009 07:51

Melianda sarmalele astea ies putin dulci (de la stafide) dar gustul se completeaza cu al celorlalte ingrediente si mai ales al vinului :wink: Noua ne plac mult si le fac chiar si daca nu este post :hug: :pup:

Danuka frunzele de vita le-am avut congelate. Personal, imi plac mai mult asa decat cu varza mi se par mai usor de digerat :lol: Si cu pasat sunt bune dar acum... s-a coconit lumea :clipocit: nu mai pune porumb pe camp d-apai sa mai piseze si pasatul :paguba:
:hug: :pup:

Lia daca n-ai arpacas poti sa pui orez :D
:hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 17/03/2009 08:22

:P ca bine zici :pup: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori