Salata Libaneza Tabbouleh

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Salata Libaneza Tabbouleh

Mesajde admin » 17/06/2015 04:53

(timp de pregatire 60 min, complexitate redusa)

Ingrediente:
(2-3 portii)
Cous cous – 120 g – 150 g
Apa fierbinte – 300 ml – 330 ml
Zeama de la 2 lamai (sau lime)
Ulei de masline – 60 ml
Ceapa rosie (potrivita) – 4 buc.
Menta proaspata – cca 15 frunze – 20 frunze
Patrunjel – 4 legaturi
Rosii – 4-5 buc.
Castravete – 1 buc.
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Puneti apa fierbinte peste cous cous, adaugati sare, jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, jumatate din cantitatea de ulei de masline, amestecati si lasati sa stea la temperatura camerei pentru cca o ora;
Tocati ceapa rosie si rosiile cubulete mici;
Scoateti miezul castravetelui, si fara sa il decojiti, tocati-l cubulete potrivite;
Tocati menta si patrunjelul (nu foarte marunt);
Asezonati cu sare si piper si amestecati toate ingredientele (inclusiv cous cous-ul) intr-un bol incapator;
Lasati la rece pentru cateva ore (aromele se amesteca mult mai bine) si serviti cu placere;

Pofta buna !
Fişiere ataşate
tabbouleh_3.jpg
tabbouleh_3.jpg (113.77 KiB) Vizualizat de 1318 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/06/2015 07:05

Buna salata asta de cous cous... :buuun:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori