Rulouri de vitel cu branza Camembert

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
ablodde
Incepator
Mesaje: 103
Membru din: 20/11/2007 05:42
Localitate: Normandie, Franta/ Cluj, Romania

Mesajde ablodde » 15/04/2008 10:59

Cristina, eu locuiesc in Normandia, patria Camembertului :D , asa ca gatesc destul de des cu acest tip de branza. Si eu fac o retete care se aseamana mult cu a ta, si de fiecare data am un mare succes cu ea. Eu fac un sos cu 250 gr de camembert, 20 de cl de smantana lichida dulce, du 200 gr de ciuperci pe care il pun alaturi de cateva gratare de vitel (sau curcan) si adaug la garnitura cativa cartofi sautĂŠ. E intr-adevar delicios!
dar o sa incerc si varianta ta!
Alex

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 15/04/2008 11:08

Branza Camembert nu am :? cu ce alt tip de branza mai ot face?

Avatar utilizator
ablodde
Incepator
Mesaje: 103
Membru din: 20/11/2007 05:42
Localitate: Normandie, Franta/ Cluj, Romania

Mesajde ablodde » 15/04/2008 11:24

melianda scrie:Branza Camembert nu am :? cu ce alt tip de branza mai ot face?


In Romania e destul de scump Camemebertul (stiu pt ca de fiecare data cand ma intorc la ai mei incerc sa le fac tot felul de preparate frantuzesti iar branzeturile sunt cel putin de 2 ori mai scumpe ca in magazinele din Franta).
Cristina ti-a recomandat Grogonzola, insa o sa ai un gust total diferit, foarte bun, insa diferit de reteta initiala. dupa mine, Camembertul poti sa-l inlocuiesti cu Brie (tot o specialitate franceza) iar gustul o sa fie mult mai apropiat.
Alex

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/04/2008 03:03

Ablonde am retinut .. caut Brie ... pt ca merita sa incerc si as a...

Cristina azi am facut cu gorgonzola ... o bunatate .. nici poze n.am mai apucat ca muream de foame dar o sa mai fac caci ne-a placut mult si atunci sigur pozez...


=D> =D>


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori