Rulouri de paine in frunze de sfecla rosie( sarmale false)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 04/04/2014 09:33

pupi scrie:Bia, reteta este foarte, foarte simpla . De cate ori fac paine in casa pun la congelator putin aluat " pentru zile negre" ..niciodata nu se intampla sa nu am aluat in frigider :wink: :D .
La reteta asta nu e nimic complicat, doar speli frunza o rulezi inainte pentru a inmuia codita frunzei si pui bucatica de aluat pe frunza dupa aceia, rulezi si gata , asezi in cratita/vas si coci....nu cred ca este o reteta mai usoara si mai rapida decat asta daca ai la indemana aluatul .....sa nu mai vorbesc de bunatatea acestor" sarmale"....le ador. :roll: :roll: :hug:


Pupi, foarte interesanta reteta. Neaparat trebuie sa o incerc.
Si eu procedez la fel ca tine cu sfecla, o las in pamant si in primavara urmatoare am recolta de frunze inainte de inceperea sezonului.
Inca odata felicitari pentru reteta!
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/04/2014 12:10

Super ...o reteta deosebita! =D> :roll: Vreau sa o incerc .
Sfecla folosesc destul de des ...nu rosie ...cea alba ,la care se folosesc si tijele.
Chiar acum vreau sa pun o reteta cu sfecla. :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/04/2014 09:08

Danuta draga mea :P :P polonicul ala m-a ajutat sa scot cateva sfecle ramase de anul trecut si care nu au produs frunze anul asta ...au ajuns mancare la viermi :P :P ...asa s-a nimerit =)) =)) ....multumesc .Daca ai ocazia , incearca reteta asta , e foarte buna :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/04/2014 09:09

Dani, mersi :hug: :hug: :pup: , daca ai fi mai aproape am manca impreuna asa ceva( sant un deliciu) :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 21/04/2014 05:50

Reteta este excelenta (este unul dintre acele preparate care atrag atentia pe orice masa si te imbie sa servesti). Pentru mine este nou-nouta (nici nu stiam ca exista :blushing:) dar imi place foarte mult. =D> =D> =D>

Pentru rabdare... ce sa mai spun?! :vis: Ai rabdare si pricepere maxima (in acelasi timp), ceea ce face ca preparatele tale sa fie deosebite.

Sa nu razi de mine dar mie nu mi se pare deloc simpla reteta :blushing: (aluatul & impachetarea). Necesita cel putin un chinez... (si unul in stand-by). =))

Te pup. Felicitari! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/04/2014 01:50

Bia , multumesc....daca ai sa ai ocazia nu ocoli reteta....daca ai aluat de paine in congel;ator, merge foarte repede si daca ai si frunze de sfecla in gradina, rulourile sant ca si facute in cateva minute....ce dureaza mai mult e timpul de dospire DAR MERITA ....sant tare bune.....am incercat sa le fac in varianta vegana dar nu mi-au placut adica sosul nu era asa de bun ca si cel original. :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/04/2014 01:52

Nico, am vazut reteta postata , aia de tarta( am si comentat la ea, e atre buna) ....daca ai sa ai aluat de paine pune putin deoparte la congelator si cand vei avea frunze de sfecla sa nu ocolesti reteta....are sa iti placa....multumesc :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/04/2014 08:12

Antonia, reteta in sine este foarte usor de pregatit....idea este sa ai aluat la congelator ca atunci cand ai si frunzele sa o poti pregati rapid.....nu e greu deloc si nici timp mult nu iti ia. Ce dureaza mai mult este asteptatul ( dospirea aluatului in tava)
Rulatul asa ziselor sarmalute se face repede de tot....odata daca le incerci sant sigura ca le vei mai face....sosul le ridica pe un piedestal inalt :roll: :roll: ...multumesc draga mea :hug: :hug: :pup: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori