Rulade rosii

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Rulade rosii

Mesajde lucia_bp » 20/12/2008 05:01

Seamana a sarmale,dar nu sunt !
Se fac cu varza rosie,carne,dar au si ciuperci.
Lipseste orezul.
Credeti ca sunt chiftele sau parjoale ?Nu sunt !
Au un gust aparte si...noua ne plac !

Pentru 8 rulade avem nevoie de:

-8 frunze mari de varza rosie
-650-750g carne tocata(din amestec porc-vita sunt mai savuroase)
-200-250g ciuperci
-2-4 linguri smantana
-1-2 buc oua
-1-2 felii paine,fara coaja,mai veche de 1 zi
-2-4 linguri vin rosu sec(demisec)
-1-1,5 pahar supa de carne(1 pahar = 250 ml ;se poate obtine din cub.Eu pun 1 l pentru ca ne place sosul)
-1-2 buc cuisoare
-3 linguri otet de vin(2 linguri zeama de lamaie)
-1 lingura zahar
-1 lingura faina
-sare
-piper alb macinat
-41/2 linguri margarina

In 30 min sunt gata de pus la cuptor,harnicute cum suntem,dar pentru asta,urmam pasii,astfel:

Se fierbe 1 l de apa cu 1 lingura de sare,1/4 lingurita piper,zahar,cuisoare si otetul de vin(zeama de lamaie)
Se spala frunzele de varza,se elimina nervurile mai groase,se introduc in apa si se fierb 5 min.Nu le lasati mai mult pentru ca riscati sa se rupa .Se scot cu grija si se lasa sa se zvante.
Intre timp se pune painea la inmuiat,in apa.
Ciupercile spalate si taiate marunt se calesc intr-o craticioara,in 1 lingura margarina topita,apoi se adauga doar cateva linguri de apa(1-2) si se inabusa cateva minute.Se lasa sa se raceasca putin si se dau prin masina de tocat carne.
Se stoarce bine painea si se marunteste.
Se framanta carnea cu painea sfaramata,oul si smantana.Se adauga ciupercile si se omogenizeaza.Se potriveste ,dupa gust cu sare si piper si se imparte in 8.
Pe fiecare frunza de varza se repartizeaza o parte din amestecul cu carne si se infasoara ca o sarma,inchizand bine capetele.
Intr-un vas termorezistent se pune restul de margarina, topita pe foc,se aseaza frumos ruladele,se toarna supa peste ele,se acopera vasul cu o folie de aluminiu,pentru ca ruladele sa nu-si inchida prea tare culoarea si se dau la cuptor,timp de 1 ora,la temperatura de 180 grade.
Intre timp se desface faina in vin,iar spre sfarsitul perioadei de tinut in cuptor,se toarna in vas,se amesteca cu licidul de aici, cu grija sa nu rupem ruladele si se lasa fara folie sa mai dea cateva clocote,pana se leaga sosul.
Ruladele se servesc cu sosul rosu turnat peste ele.
Sunt deosebit de gustoase cu paine proaspata si cu cartofi nature sau pireu.
Deci,avem timp suficient sa curatam cartofii si sa pregatim un pireu delicios.
Fişiere ataşate
CIMG2967-1.JPG
CIMG2967-1.JPG (56.28 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2964-1.JPG
CIMG2964-1.JPG (60.11 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2969-1.JPG
CIMG2969-1.JPG (55.36 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2961-1.JPG
CIMG2961-1.JPG (67.7 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2948-1.JPG
CIMG2948-1.JPG (72.76 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2943-1.JPG
CIMG2943-1.JPG (79.16 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2940-1.JPG
CIMG2940-1.JPG (62.42 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2941-1.JPG
CIMG2941-1.JPG (73.11 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2937-1.JPG
CIMG2937-1.JPG (84.31 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2931-1.JPG
CIMG2931-1.JPG (70.34 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2927-1.JPG
CIMG2927-1.JPG (52.83 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2900-1.JPG
CIMG2900-1.JPG (56.68 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2886-1.JPG
CIMG2886-1.JPG (47.17 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2882-1.JPG
CIMG2882-1.JPG (38.31 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2881-1.JPG
CIMG2881-1.JPG (43.19 KiB) Vizualizat de 2887 ori
CIMG2799-1.JPG
CIMG2799-1.JPG (40.67 KiB) Vizualizat de 2887 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/12/2008 09:36

Oare unde sunteti dragi forumisti?
Cred ca sunteti obositi !
Nu va este foame?
Eu v-am pregatit ceva ..bun...zic eu.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 20/12/2008 09:51

Lucia cred ca acum la sfarsit de an am cam obosit :P eu una nu prea ma complic cu mancarurile de sarbatori si am sa fac ceva simplu si traditional,dar bravo pentru tot ce faci =D> esti chiar in forma :flower:
Chiar zici ca sunt sarmale aceste rulade,dar sigur au un gust aparte dupa ingrediente :roll:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 20/12/2008 10:10

Asa este,ai dreptate.
Tot ar trebiu incercate odata si odata !
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

silvia13
Incepator
Mesaje: 279
Membru din: 05/02/2008 03:20
Localitate: Brasov

Mesajde silvia13 » 21/12/2008 12:42

Oau Lucia ce fain arata si sigur sunt minunate si la gust.
Cred ca ti-ai pus in gand sa ne omori cu bunatatile tale :wink: :pup:
Imagine

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 21/12/2008 03:03

arata foarte apetisante, chiar ca nu sunt nici sarmale nici parjoale...e ceva care mi-a lasat gura apa :buuun:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori