Rulada in crusta de cascaval

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Rulada in crusta de cascaval

Mesajde lucia_bp » 17/01/2014 06:43

Sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere si la prima degustare.
Metoda de preparare a acestei rulade este una simpla, dar cu un rezultat final grozav.
Gustul este foarte, foarte bun :buuun:
Rulada este moale, aromata, frageda si se taie perfect.

Cu siguranta o mai repetati...


Ingrediente pentru aprox 15 felii

-1 legatura ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa, tocata marunt
-4 ciuperci mari, proaspete ( champignion / pleurotus) sau 3- 4 linguri ciuperci din conserva
-½ ardei rosu, taiat cubulete
-1 ardei gras verde, taiat cubulete
-1 lingura smantana
-½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
-600 g carne de pui ( piept sau pulpe ori amestec ), trecuta prin masina de tocat carne
-2 linguri pesmet
-1 lingurita sare sau dupa gust
-Âź lingurita piper, proaspat macinat sau dupa gust
-400 g cascaval, ras
-4 oua
-ulei

Preparare

Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie, fara sa o rumeniti.
Puneti ciupercile si caliti inca 5 min, amestecand ocazional.
Adaugati ardeiul gras, taiat cubulete si dunstuiti inca 3 min.
Inglobati smantana, putin piper si sare, amestecati si lasati 2-3 min sa fiarba, la foc mic.
Dati deoparte, puneti patrunjelul verde, omogenizati si lasati sa se raceasca.
Turnati peste carnea de pui tocata, impreuna cu pesmetul, potriviti gustul de sare, piper si lasati la indemana.

Separat, omogenizati bine cascavalul ras cu ouale.
Intindeti uniform amestecul intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt ce imbraca si marginile, astfel incat sa aveti un strat de cca 5-6 mm grosime
Dati la cuptor, pentru 10-15 min, la 180- 200 grade sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.

Intre timp, pregatiti o coala de folie de aluminiu peste care puneti o coala de hartie de copt, mai mari ca dimensiune decat tava folosita si lasati-le suprapuse pe masa de lucru.

Scoateti tava din cuptor si cu grija, asa fierbinte, luati cu mainile hartia de copt din tava si rasturnati blatul de cascaval peste cele doua coli.
Indepartati repede hartia ( se scoate usor, doar trageti de ea).
Puneti repede amestecul de carne pe marginea lunga a blatului de cascaval si dati-i forma de sul, lasand putin loc pe marginile laterale.
Formati repede rulada, cat timp blatul de cascaval este cald si sigilati capetele, indoind putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
Inveliti-o strans, intai in hartia de copt, apoi in folia de aluminiu, sigiland bine marginile. Repuneti rulada invelita in tava.
Dati din nou la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la 180 grade.
Scoateti pe un gratar, lasati sa se raceasca complet, apoi indepartati colile.

Serviti portionata in felii de grosimea dorita.


* Perfecta ca aperitiv, mancare sau langa preparate din carne.
** Puteti face cu ea si sandwich-uri. Un inlocuitor bun si sanatos al mezelurilor.
Fişiere ataşate
cimg6598.jpg
cimg6598.jpg (93.84 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6600.jpg
cimg6600.jpg (98.33 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6601.jpg
cimg6601.jpg (119.73 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6613.jpg
cimg6613.jpg (121.56 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6615.jpg
cimg6615.jpg (125.19 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6620.jpg
cimg6620.jpg (80.28 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6625.jpg
cimg6625.jpg (81.15 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6627.jpg
cimg6627.jpg (73.65 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6629.jpg
cimg6629.jpg (88.37 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6632.jpg
cimg6632.jpg (70.63 KiB) Vizualizat de 6640 ori
cimg6637.jpg
cimg6637.jpg (54.17 KiB) Vizualizat de 6640 ori
dsc_0005.jpg
dsc_0005.jpg (50.72 KiB) Vizualizat de 6640 ori
dsc_0003.jpg
dsc_0003.jpg (75.73 KiB) Vizualizat de 6640 ori
dsc_4128.jpg
dsc_4128.jpg (87.76 KiB) Vizualizat de 6640 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 17/01/2014 06:45

O bunatate... :master: =D> :flower:

Lucia,am mai spus-o si ma repet,ai maini de aur... :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/01/2014 07:34

Ce bine arata!!! :buuun:
Imi place foarte tare si cred ca e si tare gustoasa! :hug: :pup: :love:
Tina Chl

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/01/2014 08:29

Am notat reteta, imi place mult ce ai folosit la ea....am piept de curcan in congelator, cred ca pentru duminica am sa fac rulada asta langa o garnitura de salata....cat de bine poate sa arate in sectiune :roll: :roll: :roll: , numai pofte imi faci :D :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/01/2014 11:12

Da! Pe mine m-a cucerit la prima vedere! =D> =D> =D> Sectiunea arata minunat! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 18/01/2014 07:59

Lucia :master: :master: :master: nota maxima am o lista lungaaaa de facut sper sa reusesc curand sa fac si rulada ca tare bine arata :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Rulada in crusta de cascaval

Mesajde biaskitchen » 18/01/2014 08:17

Lucia imi place ca ai folosit hartia de pergament in contact cu rulada inainte de pune folia de aluminiu. Ideal este sa folosim hartiede pergament inchisa la culoare,din aceea maronie deoarece cea alba este albita cu clor.

Asa cum ne-ai obisnuit reteta este foarte frumos si explicit prezentata si chiar este o varianta buna pentru a inlocui mezelurile. O sa o pregatesc si eu pt pachetelul de scoala al Alessiei .Daca imi iese revin si cu poze.

Felicitari!!!!!!!!!!


:master: :love: :master:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/01/2014 09:23

Danieluta scrie:O bunatate... :master: =D> :flower:

Lucia,am mai spus-o si ma repet,ai maini de aur... :hug: :pup: :flower:


Multumesc :master:

Chiar o bunatate...si a avut succes maxim...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/01/2014 08:37

inna_tina scrie:Ce bine arata!!! :buuun:
Imi place foarte tare si cred ca e si tare gustoasa! :hug: :pup: :love:


Sper sa o incerci...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/01/2014 10:53

pupi scrie:Am notat reteta, imi place mult ce ai folosit la ea....am piept de curcan in congelator, cred ca pentru duminica am sa fac rulada asta langa o garnitura de salata....cat de bine poate sa arate in sectiune :roll: :roll: :roll: , numai pofte imi faci :D :hug: :hug: :pup: :pup:


Chiar este buna si cu un aspect " festiv "...Se taie tare bine :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori