Roua dulce a diminetii

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Roua dulce a diminetii

Mesajde lucia_bp » 30/04/2009 04:51

Ingrediente:

-150 g faina
-1 lingurita praf de copt
-290 g zahar
-65 g unt
-4 oua
-500 ml lapte
-500 g branza de vaci degresata
-150 ml ulei
-1-2 plicuri zahar vanilat
-sucul de la 1 lamaie
-1 plic praf de budinca de vanilie(sau de lamiae)

Preparare:

Amestecati faina cu praful de copt, cerneti impreuna si framantati un aluat cu 65 g zahar,fulgi de unt si 1 ou.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece, in frigider pentru cel putin 30 min.
Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius.
Separati 2 oua.
Amestecati branza de vaci paserata, cu ulei, 175 g zahar,zaharul vanilat si sucul de lamaie. Inglobati praful de budinca, laptele, 1 ou si galbenusurile.
Ungeti o forma de tort cu peretii detasabili (puteti folosi si forma de tarta)(cu diametrul de 26 cm) sau tapetati cu hartie de copt.
Din 2/3 din cantitatea de aluat intindeti o foaie circulara cu care imbracati fundul si peretii tavii.
Din restul aluatului faceti un rulou pe care-l veti aseza pe marginile formei.
Umpleti cu amestecul de branza, pus peste aluat. Este de consistenta smantanii? Nu va impacientati ! Asa trebuie sa fie !
Dati la cuptorul incins pentru 75 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt, se aureste frumos, iar compozitia de branza capata aspectul unei creme bine inchegate.
Spre sfarsitul perioadei de coacere bateti albusurile cu 50 g zahar, spuma tare.
Puneti bezeaua, cu lingura, peste prajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru inca 10 min,la foc moderat, spre mic, astfel ca bezeaua sa capete o usoara tenta aurie si este inchegata.
Scoateti din cuptor si din tava, asa fierbinte, asezati-o repede pe un gratar si acoperiti-o IMEDIAT cu un clopot de sticla sau plastic pentru a se forma “ roua dulce” pe bezea.
Lasati-o asa acoperita pana se raceste.
Portionati-o si serviti-o numai dupa racirea completa !
Are un gust si aspect deosebit !

POFTA BUNA !
Fişiere ataşate
CIMG8037-1.JPG
CIMG8037-1.JPG (29.03 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8030-1.JPG
CIMG8030-1.JPG (26.88 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8029-1.JPG
CIMG8029-1.JPG (26.74 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8024-1.JPG
CIMG8024-1.JPG (31.16 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8003-1.JPG
CIMG8003-1.JPG (27.75 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8002-1.JPG
CIMG8002-1.JPG (20.93 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8000-1.JPG
CIMG8000-1.JPG (28.16 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8006-1.JPG
CIMG8006-1.JPG (27.94 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG8001-1.JPG
CIMG8001-1.JPG (31.82 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7966-1.JPG
CIMG7966-1.JPG (23.31 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7961-1.JPG
CIMG7961-1.JPG (22.57 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7952-1.JPG
CIMG7952-1.JPG (18.13 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7945-1.JPG
CIMG7945-1.JPG (13.53 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7939-1.JPG
CIMG7939-1.JPG (23.76 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7932-1.JPG
CIMG7932-1.JPG (16.06 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7928-1.JPG
CIMG7928-1.JPG (19.06 KiB) Vizualizat de 5504 ori
CIMG7923-1.JPG
CIMG7923-1.JPG (29.7 KiB) Vizualizat de 5504 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 30/04/2009 05:15

ARATA SUPERRRRRR!!!!!!! =D> =D> =D> =D> =D>
FELICITARIIIIII...nu stiu daca am sa reusesc sa fac asemenea minunatie.... :(
:pup: :pup: :pup:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 30/04/2009 05:18

Ce aspect apetisant are prajitura ta!
Ceva asemanator am facut si eu
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ulce-2412/
(am pus si o poza la pagina 2) dar ideea cu roua imi place nespus!
Prajitura este nemaipomenita ( am repetato de multe ori) si ma bucur ca a iesit iara la iveala reteta!
Lucia :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/04/2009 05:49

Sunt sigura,draga Roxy 14,ca esti in stare sa faci orice prajitura daca urmezi pasii din reteta si respecti cantitatile(se subantelege ca reteta sa fie scrisa corect si cu explicatii)
Multumesc !
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/04/2009 08:44

Lucia, branza am, budinca am , restul ingredientelor sant si ele, sambata se apropie cu pasi repezi... deci prajitura asta va sta pe masa mea cat de curand...revin cu imagini cat de curand.
O singura intrebare.. daca pun capac peste praji ca sa se formeze acea "roua dulce" bezeaua se inmoaie da?
Daca da , atunci am sa sar peste faza "capac", nu imi place bezeaua moale.
Astept info si mersi :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/04/2009 09:35

Adry,
cred ca a trecut neobservata prajitura despre care ai vorbit si-mi pare tare rau pentru ca daca o descopeream o faceam de mult.
Intr-adevar este tare buna !
Mi-a placut si mie ideea cu " roua dulce" si ii da o nota aparte fata de ceea ce stiam eu .
Multumesc pentru comentarii si aprecieri.
Iti doresc o seara placuta !
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/04/2009 10:01

Draga Pupi,
Asa cum ai intuit, ca o foarte buna si priceputa gospodina ce esti, ai dreptate si de data aceasta !
Bezeaua pusa sub clopot va fi inmuiata datorita aburului creat de caldura prajiturii(sub clopot se face condens,care va dizolva partial zaharul din bezea si care va da nastere la acele picaturi de roua.)
Bezeaua nu mai este crocanta, ci usor moale(cleioasa-este deja mult spus !)
Dar tocmai acesta este farmecul prajiturii si o face sa fie aparte !
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/04/2009 10:08

Lucia , mersi , am sa cer aprobarea clanului dupa ce le dau explicatiile de rigoare. :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/04/2009 11:16

Cu multa placere ! :love:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 01/05/2009 02:28

Arata grozav Lucia si cred ca e delicioasa, am notat....
=D> =D> =D>
:flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori