Retete simple

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Retete simple

Mesajde Nally » 30/04/2006 11:35

Fetele am nevoie de ajutorul vostru :rugaciune:

Am nevoie de retete culinare ce pot fi facute si de nevazatori! Am o verisoara buna care este in aceasta situatie care e foarte incantata sa gateasca... numai nu se poate avanta in retete complicate si nici nu poate cauta pe net pe toate site-urile de specialitate ... :(
M-a rugat sa ii dau retete simple si usor de facut de persoane in situatia ei eventual cu timpi de preparare pentru a le impartasi si prietenelor ei din Asociatia Nevazatorilor din Romania.

Credeti ca ma puteti ajuta? :hug:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 01/05/2006 04:02

Chiar nu ma poate ajuta nimeni? :?
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 01/05/2006 04:25

e foarte complicat..; am citit ceea ce ai scris inca de ieri (si de ieri, ma tot gandesc)

o sa postez o reteta, doua. dar nu stiu daca e exact ce cauti.

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 01/05/2006 09:46

Nally...am o prietena cu probleme foarte mari de vedere (nu vede aproape deloc..citeshte cu lupa...acuma am impresia ca nici lupa nu o mai ajuta, diabetica)...colege de facultate...ma invita foarte des la masa... gatea cel mai des supe...tocane din legume...brinza batuta cu smintina (nu lipsea niciodata) daca imi mai aduc aminte si altele...placerea mea!!!
liliana

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 05/05/2006 08:11

Multumesc lili numai ca e greu sa le transcriu astfel incat sa poata fi executate cu usurinta de catre nevazatori. Am cautat si pe net site sau ceva facut de ei sa vad daca au postat ceva sa ma pot inspira... ca m-as apuca sa transcriu din retetele pe care le stiu si eu... :)

M-am cam prins cu aceste retete! :? :blushing:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/05/2006 10:11

Nally eu nu imi pot imagina cita autonomie are verisoara ta in bucatarie .. dar daca deja a mai gatit cite ceva atunci ma gindesc ca as putea scrie retete de risotto :care e simplu de facut , sunt citiva pasi de urmat : pui ulei in cratita cu ceapa la prajit, adaugi orezul si invirti sa nu se prinda , cind s-a calit usor adica maxim 1 minut adaugi supa sau apa calda cite un polonic pe rind si tot amesteci ... cind e gata isi da seama daca isi pune un ceas de bucatarie sa sune ... cam la 17 -20 min, stinge focul si adauga parmezan/ cascaval / sau alta brinza rasa in functie de reteta. Si deci pe modelul asta exista zeci de retete cu diverse legume sau cu carne din cirnati, cu diverse tipuri de brinza ... cu sau fara ceapa ...
Apoi retetele de paste italienesti sunt toate usor de facut ( zic eu ) caci pui ceasul sa sune pt timpul cit tb sa fiarba "macaroanele" le scurge si le amesteca cu diverse sosuri in general usor de facut... asta iti ia cam 15 min pt 2 persoane de cind pui apa la fiert pina ai pus in farfurie sa maninci ---
Mi-a venit ideea asta pt ca imi amintesc ca am auzit un interviu cu o cintareata italiana care e in aceeasi situatie cu verisoara ta si spunea ca ea gateste pt sotul ei, evident ca se referea in primul rind la aceste 2 feluri de mincare care sunt nelipsite de pe masele italienilor cel putin 1 data pe zi.
Tot scriind aici mi-a mai venit o idee , este o reteta pe care o fac eu cind sunt in graba mare dar vreau sa fac si impresie buna ...Asta numai dc e obisnuita sa coaca in cuptor.
lasagna cu peste (din conserva)
Se iau foi de lasagna in cutie de la magazin ( de preferat cele pe care nu tb sa le mai opareasca ca sa nu se chinuiasca prea tare). O conserva de peste in sos natural sau ulei sau si mai bine cea in sos de rosii . Primele doua se scurg de apa sau ulei, se scoate sira spinarii sau oasele pestilor daca exista , se maruntesc si se amesteca intr-o craticioara cu un sos facut din rosii / merge foarte bine suc de rosii de la sticla si ceva rozmarin, busuioc, patrunjel, sare, piper, ceapa calita daca ii place cu ceapa ( noi nu mincam si deci retetele mele sar mereu peste acest ingredient ) . Intr-o tava de Jena unsa cu ulei se pun 2 linguri de suc de rosii si se intind cu lingura , se aseaza un strat de foi , unul se sos ( rosii+peste) iar foi iar sos si tot asa ... la sfirsit se termina cu sosul . Se da tava la cuptorul incalzit , la 180 grade pt 20-25 minute. Important e sa fie sosul destul de lichid ca sa umfle foile ( asta pt ca nu au fost oparite inainte ... daca sunt oparite poate fii sosul ami putin lichid). Cind le scoate din cuptor mai le lasa 10 min sa se raceasca inainte de a taia si servi.

merge cu orice fel de peste , macrou, sardine, ton ...

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

reteta simpla a la Loredana sau (ramada)

Mesajde ramada » 09/05/2006 03:50

salutare! nally.
Sper sa-ti fie de ajutor reteta mea. Nu este foarte complicata si nici nu necesita mult timp..

Gulas
Ingrediente:

500g carne vita,
1 ceapa,
sare, piper,
1 lingurita boia dulce,
200g bakon afumat

Preparare:

Se taie carnea julien se prajeste in putin ulei, (cam 7-8 minute) apoi se pune ceapa taiata tot julien, sare piper (dupa gust)

Se amesteca continu (cam 5 minute), dupa aceia se pune boia se amesteca (2 minute) dupa aceia se adauga bakonul taiat tot julien si se mai amesteca cam 3-4 minute. Si este gata. :master: :peace:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 09/05/2006 04:14

Crista Ramada :hug: :pup:

Chiar inseara aceasta le voi trimite la destinatar! :love:
Va pupic mult si multumesc din suflet! Daca mai aveti .... :love: :hug:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

Mesajde ramada » 09/05/2006 07:09

Buna nally! Ma bucur ca ai primit cu bratele deschise reteta mea :hug: ai sa vezi ca este foarte buna si foarte usoara, eu intarzii inca la servici si printre picaturi iti scriu si tie. Pana data viitoare te salutt!!!!!! :peace: :master:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 24/05/2006 01:13

Fetele am trimis retetele si e super incantata de ele! :love: Va multumeste foarte mult! :hug: :pup:

S-ar putea sa le publice si in revista lor! :clipocit: Sa se bucure cat mai multi pasionati de bucatareala! :love:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori