Retete de Post - Ce gatim?

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2006 03:29

da, andrei...dar blatul din faina?? crezi ca te slabeste?? poate ca te epuizeaza un pic ..eforul de a manca..dar de slabit nu slabesti :wink:

glumesc! nu tre` sa urmezi o cura foarte stricta! o pizza vegetariana e numa` buna la meci + bere :P

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/03/2006 03:38

Ei, mananc si eu cu grija si nu una intreaga. Acum ca vine si primavara in sfarsit mai am si eu timp de sport asa ca va fi mai simplu :)
Si sa stii ca e destul de greu de renuntat la bere mai ales ca sunt atatea meciuri in perioada asta si atatea lucruri de sarbatorit :D

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2006 03:45

oricum, berea e de post, nu?? si e foarte indicata pentru rinichi(dar trebuie sa bei cel putin 2-3 beri

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/03/2006 05:14

Este este ... :D
Si in general e buna la tot organismul :) Si ca valoare energetica cica e cat 2 oua =)) Dar cum e post , iata ca am gasit ce sa mananci in loc de oua ;) :lol:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 20/03/2006 07:43

Andrei, o pizza intreaga din cea facuta de mine este imposibil sa mananci(la o masa!)

Dar serveste-te cu incredere :)

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 20/03/2006 07:50

Cara,intr-adevar ulei poti sa pui ceva mai mult.Eu pun uleiul cand framant
(in palma).Daca mai este nevoie,mai pun.Important este sa nu fie aluatul prea consistent.Cred ca asta este secretul unui aluat reusit de pizza.
Mie blatul imi iese cum trebuie:subtire, moale si totusi crocant.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 20/03/2006 08:22

inseamna ca iti iese bun :)

aluatul trebuie sa fie destul de moale, intr-adevar, ca sa iasa blatul fraged si un pic de tot crocant..
Ultima oară modificat 28/03/2006 09:25 de către cara, modificat 1 dată în total.

gemola
Incepator
Mesaje: 23
Membru din: 08/02/2006 10:27

Mesajde gemola » 20/03/2006 08:55

si eu am ajuns la concluzia ca uleiul e secretul aluatului perfect la pizza.
Eu pun mai mult ulei, ochiometric, deci nu pot spune cite linguri, dar in orice caz mai mult de 2. fiica-mea e mare amatoare de pizza, asa ca am avut ocazia sa tot incerc. Mama facea fara ulei, dar de cind a gustat pizza mea, a ajuns si ea la concluzia ca uleiul e secretul...
Oricum perfect nu iese, din cauza ca adevarata pizza e facut in cuptoare speciale, unde temperatura e mult mai mare...

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 25/03/2006 06:03

Cine ma ajuta cu o reteta cu ciperci buuuuuuuuna...de post...am facut citeva incercari...dar nu a ieshit mare lucru...astazi am cumparat altceva decit champignoane...ma gindeam ca poate soiul e de vina...va rog :master: ... sa ma lumineze cineva :(
liliana

Avatar utilizator
adinutaa
Incepator
Mesaje: 9
Membru din: 11/03/2006 08:36
Localitate: iasi
Contact:

Mesajde adinutaa » 28/03/2006 08:20

Si iata si renumitul spanac !!! Abia in seara asta am ajuns sa il gatesc... :)
Fişiere ataşate
spanac_mamliguta1.jpg
spanac_mamliguta1.jpg (14.59 KiB) Vizualizat de 6357 ori
pofta buna Imagine


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator