Retete de Post - Ce gatim?

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/03/2006 07:08

adinutaa scrie:maine voi incerca spanacul. il am la punga congelat. am uitat sa precizez ca stau la camin si nu dispun decat de 1 resou si un cuptor cu microunde ca "instrumente" ptr gatit. :) deci nu prea pot sa aplic multe din retete. Am observat ca la unele se recomanda cuptorul cu mirounde dar combinat cu cel normal... :(


salut, adinutaa :)

si eu am dispus multa vreme de un resou si un cuptor cu microunde..

Iti propun o reteta de spanac de post(mai diferita de cea propusa de miha)

ingrediente:
-spanac(cel congelat trebuie decongelat si pus intr-o strecuratoare sa se scurga)
-ceapa(o ceapa)
-un catel ustoroi
-sare
-lamaie
-faina( o lingurita)
-ulei

Ceapa se taie foarte marunt si se caleste in putin ulei, pana devine aurie. Faina se dizolva in 180ml de apa _rece_(trei sferturi dintr-o cana). Peste ceapa calita se pune o lingura/sau o linguritza de bulion/pasta de tomate, si se amesteca juma` de minut(daca vrei sa fie sosul mai rosu pui o lingura si jumate). Se toarna apoi apa in care a fost dizolvata faina si se amesteca iarasi. Apoi se pune spanacul scurs. Se amesteca. Apa nu trebuie sa acopere spanacul. Dupa ce ai adaugat spanacul, in 15 minute e gata. Cu 5 minute inainte de a lua spanacul de pe resou, adaugi sare (o lingurita rasa), un catel de usturoi(intreg sau taiat felii) si zeama de la jumatate lamaie(daca e o lamaie mai mare).

reteta e in special pentru cei care ai probleme cu stomacul(gastrita, ulcer, etc)

Ion Martha
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 02/03/2006 07:44
Localitate: Ploiesti

Mesajde Ion Martha » 12/03/2006 09:01

Eu nu mananc spanac decat cu orez.Dar mamica mea nu-l mai opareste de ani buni.Foloseste spanac proaspat,dupa ce-l spala f.bine il taie marunt..marunt intre timp ceapa taiata solzi o fierbe, adauga spanacul maltratat si il fierbe impreuna cu ceapa cand este bine fiert si scazut adauga pasta de tomate si cateva felii de lamaie il scapa la cuptor 10-15 min.si gata..cica este mult mai gustos.Pentru persoanele cu afectiuni gastrice nu este indicata calirea cepei si nici ingrosarea cu faina.
martha

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/03/2006 11:07

nu se recomanda "prajirea fainei" in ulei. Sigur, ca nici calirea cepei nu e prea recomandata, dar..stiu din experientza, ca spanacul, in forma asta, poate sa fie mancat de persoane operate de ulcer perforat.

Ion Martha
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 02/03/2006 07:44
Localitate: Ploiesti

Mesajde Ion Martha » 13/03/2006 07:52

Sunt convinsa ca ai dreptate, dar era un punct de vedere al unei persoane f.sensibile la stomac(tata),care nu mananca nici macar ciulama deci nu suporta faina in mancare -doarme la baie dupa aceea.
martha

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 13/03/2006 08:01

miha multumec de reteta !
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 13/03/2006 12:57

Pe cand niste retete de post cu poze? As vrea sa aleg o reteta de post drept reteta saptamanii, nu de alta dar nu e prea bine sa enervam pe cei care chiar tin post cu o friptura apetisanta :D

SimonaR
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 13/03/2006 03:16
Localitate: Romania, Arad

Mesajde SimonaR » 13/03/2006 04:09

Buna la voi. Si eu tin tot postul si nu e chiar asa de greu daca faci tot altceva de mancare.Eu ma inspir din revista ''Practic in bucatarie''. Miha 1950,mi-a placut foarte mult mie si sotului meu (desi el nu tine post dar mananca ce fac de post)reteta ''musaca de macaroane cu ciuperci'' a fost super si o sa o pun pe lista de retete de post. As dori sa imi scrii reteta de sarmale cu ciuperci daca se poate pt ca vreau sa fac niste sarmalute de post si numai cu soia nu prea imi plac.
SimonaR

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 13/03/2006 11:47

Simona, multumesc pt. aprecieri.Am sa scriu si reteta de sarmale cu cuperci, dar in seara asta am postat la RETETE DE POST sarmale cu linte si fasole,Incearca-le, caci sunt deoebite.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 13/03/2006 11:51

Am scris la Retete iustrate musacaua de macaroane cu ciuperci.Pozele nu sunt f. reusite,caci le-am facut in graba mare, dar reteta v-o recomand chiar si celor care nu postiti.

Am mai pregatit un drob de linte, dar n-am pozat decat produsul final!

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 13/03/2006 11:59

angelique, sa-ti fie de bine!Ce-ti mai fac mofturosii, le-ai venit de hac cu noile retete?


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori