Retete de Craciun

Cunoasteti retete culinare atat de bune incat va aduc prietenii in casa la fiecare Paste sau Craciun? Sunteti rugati sa gatiti mancaruri speciale pentru aniversarile altora sau alte ocazii? Descrieti aici mancarurile care fac sarbatorile voastre mai speciale decat ale altora.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 15/12/2005 10:44

am uitat sa spun ceva. eu cand am facut ultima oara nu am pus morcov crud cand am calit ceapa. am pus morcov murat odata cu castravetii si a fost interesanta ideea, dar si gustul...

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 15/12/2005 06:20

Pare super gustoasa. Am sa o incerc imediat cum ajung acasa. Thanks :)

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 15/12/2005 09:08

Nally scrie:Mira ce este chisca? :?:

Un fel de caltabos, dar diferenta este de "ambalaj": se face in duoden, deci o parte mult mai groasa decat a celorlalte intestine groase. In plus, chisca se pune si la fum. Este o specialitate ardeleneasca.

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 16/12/2005 11:14

As fi zis ca-i moldoveneasca 100 % ... Cel putin pe aici prin zona se consuma constant si de multa vreme...Despre chisca zic...

ionica_iftimie
Incepator
Mesaje: 15
Membru din: 25/10/2005 10:29
Localitate: AB Romania

Din ardeal

Mesajde ionica_iftimie » 18/12/2005 08:49

Cel mai tare este pomana porcului, să pui ĂŽntr-o oală (de tuci) cane de la gât, slănină, ceva costiţă, iar dacă mai ai ceva afumătură , unsoare şi totul pus la foc potrivit . Faci o mămăligă pui ĂŽn mijloc inainte de a răsturna mămăliga nişte brânză de oaie , varză murată si o cană de pălincă, iar la sfârşit o cană de vin sec .
SĂRBĂTORI FERICITE

ionica_iftimie
Incepator
Mesaje: 15
Membru din: 25/10/2005 10:29
Localitate: AB Romania

Mesajde ionica_iftimie » 18/12/2005 08:51

miha1950 scrie:
Nally scrie:Mira ce este chisca? :?:

Un fel de caltabos, dar diferenta este de "ambalaj": se face in duoden, deci o parte mult mai groasa decat a celorlalte intestine groase. In plus, chisca se pune si la fum. Este o specialitate ardeleneasca.


este maioş

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 18/12/2005 09:39

Ai uitat sa adaugi si mujdeiul de usturoi la pomana porcului :) Cat despre palinca, nu trebuie sa lipseasca :)

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 18/12/2005 11:24

ionica_iftimie scrie:
miha1950 scrie:
Nally scrie:Mira ce este chisca? :?:

Un fel de caltabos, dar diferenta este de "ambalaj": se face in duoden, deci o parte mult mai groasa decat a celorlalte intestine groase. In plus, chisca se pune si la fum. Este o specialitate ardeleneasca.


este maioş

Sunt deja produse specifice unor zone, ceea ce determina si diferentele de limbaj.
Maios de la mai, nu?Este un caltabos care se face fara orez.dupa cate stiu eu.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Re: Din ardeal

Mesajde cara » 21/12/2005 07:32

ionica_iftimie scrie:Cel mai tare este pomana porcului, să pui ĂŽntr-o oală (de tuci) cane de la gât, slănină, ceva costiţă, iar dacă mai ai ceva afumătură , unsoare şi totul pus la foc potrivit . Faci o mămăligă pui ĂŽn mijloc inainte de a răsturna mămăliga nişte brânză de oaie , varză murată si o cană de pălincă, iar la sfârşit o cană de vin sec .
SĂRBĂTORI FERICITE


oh, as simula si eu pomana porcului..da` n'am inteles unde si cum pun canile alea de palinca si de vin sec :evil:

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 10/07/2006 04:02

Aici unde ma aflu eu acum de Craciun se mananca curcan . In Anglia se gateste curcan pentru masa de Craciun ..plum puding si fruitcake un gen de pandispan plin ochi cu fructe uscate ..nuci,cirese confiate, stafide..care mie sincer nu-mi place mai deloc.Iese ceva tare de spargi geamul cu el.Ca toate fructele astea uscate si confiate le baga in compozitia de pandispan si se coc impreuna .Cand e gata se lasa sa se raceasca si cu o seringa se introdiuce alcool din loc in loc(de preferat brandy sau wisky).Un Craciun am facut aici deocamdata dar stiu ca altul in genul asta nu-mi mai trebuie.Am hotarat ca de Paste si Craciun ma duc in Romania ..
kiss for you


Înapoi la “Retete pentru sarbatori”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori