Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor

Mesajde nadynady » 25/11/2016 12:02

500 g faina
250 ml apa
1 plic drojdie uscata
100 g zahar brun
60 ml ulei
coaja de portocala si lamaie rasa
1 lingurita esenta vanilie
1 ciocolata neagra de post
gem
ornamente din zahar
cativa mieji de nuca
zahar pudra
Faina, amestecata cu drojdia, se pune intr-un castron mare. Se adauga celelalte ingrediente si se framanta un aluat neted, dar putin lipicios.

Se unge bila de aluat cu ulei si se lasa la crescut in castronul acoperit, cam 90 minute.

Dupa ce aluatul s-a dublat in volum, il rasturnam pe blatul de lucru infainat, ii dam o forma dreptunghiulara. Jumatatea din dreapta se-ndoaie spre centru, apoi cea din stanga. La fel se procedeaza si cu celelate doua laturi, ca si cum am forma un plic. Se intoarce cu marginile indoite in jos si se intinde cu sucitorul in foaie cu grosimea de 1-1.5 cm.

Decupam gogosile cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei cani. Cerculetul din interior il realizam cu ajutorul unui dop de plastic. La cele cu gem am folosit tot dopul, dar intors si am apasat usor pentru a crea un cerc interior, unde am pus cate-o lingurita cu gem de prune. Puteti folosi orice gem sau dulceata mai consistente care va plac.

Asezam gogosile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 minute. Le ungem apoi cu apa calda dulce (apa amestecata cu putin zahar) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Intr-o craticioara topim ciocolata cu o lingura de ulei, la bain marie.

Dupa ce gogosile scoase din cuptor s-au racorit putin, le scufundam in ciocolata si le presaram cu ornamente colorate, fulgi de cocos, etc.

Deasupra celor cu gem am pus putina nuca macinata si le-am pudrat cu zahar.

Nu cunosc multe persoane carora sa nu le placa gogosile. Iar cele de post si mai ales cele coapte in cuptor, nu sunt deloc mai prejos decat cele preparate cu lapte, oua si prajite in baie de ulei. Sunt gustoase, aromate si mai ales, mult mai sanatoase...
Fişiere ataşate
20161123-233357.jpg
20161123-233357.jpg (3.31 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-233123.jpg
20161123-233123.jpg (2.54 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-225035.jpg
20161123-225035.jpg (3.12 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-224651.jpg
20161123-224651.jpg (3.11 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-224414.jpg
20161123-224414.jpg (2.73 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-212049.jpg
20161123-212049.jpg (3 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-211109.jpg
20161123-211109.jpg (2.75 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-210522.jpg
20161123-210522.jpg (2.53 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-210506.jpg
20161123-210506.jpg (3.01 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-210437.jpg
20161123-210437.jpg (2.5 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-195929.jpg
20161123-195929.jpg (2.64 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-194330.jpg
20161123-194330.jpg (3.04 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-000854.jpg
20161124-000854.jpg (3.34 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-000607.jpg
20161124-000607.jpg (3.39 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-001640.jpg
20161124-001640.jpg (3.29 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-001506.jpg
20161124-001506.jpg (2.98 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-001447.jpg
20161124-001447.jpg (2.92 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161123-234702.jpg
20161123-234702.jpg (3.39 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-001547.jpg
20161124-001547.jpg (3.05 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-230542.jpg
20161124-230542.jpg (5.56 MiB) Vizualizat de 910 ori
20161124-230444.jpg
20161124-230444.jpg (5.69 MiB) Vizualizat de 910 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori