Rahat lokum

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Rahat lokum

Mesajde iasmina » 19/06/2007 06:11

Se fierbe 1 litru de apa cu 1 kg de zahar,2 plicuri de zahar vanilat si cateva felii de lamaie.se fierbe cam jumatate de ora la foc mic,si se ia de pe foc.separat se amesteca 200 gr. de gustin cu 1 litru de apa, dar foarte bine, fara gogoloase, si se adauga la siropul de zahar, se amesteca foarte bine, si se pune din nou totul pe foc, si se fierbe pana se dezlipeste compozitia de cratita.dupa ce e fiert, adaugam ce aroma si culoarea preferata.eu adaug doar esenta de lamaie.se unge o tava cu ulei de migdale si se toarna compozitia, inalta cam de 3 cm.se lasa sa se raceasca intr-un loc racoros, nu la frigider.cand e racita foarte bine(cam 10-12 ore) se taie cuburi si se dau prin zahar pudra(cam 150 gr).
am incercat vreo 3 retete , dar asta mi-a placut cel mai mult, si e usor de facut.e bun si cu esenta de trandafir, dar am primit de la verisoara mea din america.nu stiu unde s-ar putea gasi.cine gaseste poate face, ca e foarte bun.
sa imi scrieti daca v-a placut. :pup: :flower:
iasmina

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 20/06/2007 10:09

Iasmina, interesanta reteta si cred ca iese aproape (sau mai bun decat cel de cumparat).Eu insa n-am inteles ce e "gustin".Sincera sa fiu n-am mai auzit.
In ceea ce priveste esenta de trandafiri eu in Italia n-am vazut dar asta nu inseamna ca nu exista. Daca intra pe aici "enciclopedia" Crista poate ne lamureste!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/06/2007 11:07

nu stiu ce e gustin dar banuiesc ca e maizena sau fecola di patate ( acum eu nu stiu care e diferenta intre ele inafara ca una e din porumb si alta din cartofi ) ... adica ceva amidon ...

esenta de trandafir poate la magazinele arabesti sau la astea bio ... dar intrebat inainte sa nu fie esenta de pus in vas pt parfumat casa ci alimentara ...

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/06/2007 11:19

gustin e intradevar amidon de la Dr Oetker, amidon alimentar fin.

iasmina
Bucatar in devenire
Mesaje: 463
Membru din: 15/01/2007 03:02
Localitate: timisoara

Mesajde iasmina » 20/06/2007 11:34

adry si crista, in italia este maizena, adica fecola de porumb, dar cred ca merge si cea de patate, pentru ca noi in romania avem doar amidon alimentar de porumb, "gustin", asa si scrie pe cutie si cum a zis ioana, este de la dr.oetker. :flower: :pup:
iasmina

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 20/06/2007 05:32

Multumesc pentru lamuriri! :pup:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 23/06/2007 04:33

Buna fetelor, nu am intrat pe site cam de multisor, iar acum vad minunatele voastre retete! Intr-adevar esenta de trandafir am luat dintr-un supermarchĂŠ, la produse din alte tari: produse arabesti; este o sticla de 500 ml si esenta este f buna.
nadia

zapacita
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 01/04/2014 08:33

Mesajde zapacita » 01/04/2014 08:38

esenta de trandafiri gasiti pe ,, lumea basmelor "


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori