Racituri

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Racituri

Mesajde angelique » 11/01/2006 10:35

am folosit 3 adidasi si 2 pulpite de pui,la inceput am pus la fiert prima data adidasi ,cand erau fierti pe jumatate am adaugat pulpele de pui,o lingurita de sare ,cateva boabe de piper si un morcov,dupa ce a inceput sa se desprinda carnea de pe oase am adaugat 5 catei de usturoi pisati si am mai fiert nitel
am curatat carnea de pe oase ,am pus-o in tavite si am pus la rece
asta e doar o parte ,maine o sa pun si partea a doua (adica cealalta tava de racituri)
Fişiere ataşate
PICT1586.JPG
PICT1586.JPG (80.31 KiB) Vizualizat de 14496 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 11/01/2006 11:05

Mmmm ce bine arata! :buuun:
Sa va fie de bine! Presupun ca ati mancat ce e pe farfurie nu? :D

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 11/01/2006 11:16

desi nu ne-a fost usor,am dat gata "colacul"de racituri ,mai am un "chec" de racituri ,dar si maine e o zi....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/01/2006 05:56

Super ideea de a le pune in formr dr prajnturi! :pup:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 17/01/2006 02:57

Chiar o reteta de Racituri lipsea din Cartea de Bucate. Nu o adaugi pe asta? Ca arata foarte bine si presupun ca e si foarte buna :buuun:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 17/01/2006 03:09

angelique, tu nu ai pus gelatina nu?
ca acum am aflat ca trebuie sa mananc racituri pentru refacerea cartilajelor(spatele meu....), dar sa fie facute natural, fara gelatina si alte alea.... si reteta ta pare exact ce trebuie.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 17/01/2006 03:16

Am produs si eu azi piftia,cu telefonul la ureche si cu indicatiile mamei,care moare de drag ca are o fata asa gospodina!!!

La fel si eu,am pus 1 "adidas" ca era mare si mananc doar eu(am rugat pe nenea macelarul de vineri sa imi tina ca aici ii arunca si azi mi ia facut cadou!!!),am pus si putina carne de porc extra cu o bucatica de os,am pus un morcov,o ceapa,doua cuburi de knorr de vita,piper boabe,sare(mai la final),niste mirodenii amestecate pe care le am pt preparate din carne si la foc mic aproape 50 ore,dar foc miiiic!!!!
Cand a cazut carnea de pe oase,am scos toatul din oala,in afara de zeama si mama mi-a zis sa ies la rece si sa o vantur cam 10 minute pana se raceste un pic,apoi sa pun usturoiul in supa racita si am mai vanturat alte 5 minute!!!
Am impartit carnea in trei,un vas de yenna,un castronel ic(sa il mananc eu repede,fiind mic se va face mai repede si in forma de silicon cu gaura in mijloc,dar nu s-a umplut!!!Totul a fost strecurat,ca sa ramana afara usturoiul si eventuale oase!
Am si ceva poze,dar inca nu le-am descarcat!
Nici eu nu am pus gelatina,e in oase cata vrei!
Revin

Sa nu ma certati daca am facut greseli de ortografie,va roooooooooooog!!!
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 17/01/2006 05:18

eu te cert ,dar nu pt. greselile ortografice(ca le-am mai uitat si eu) ci pt. ca ai scris ca ai fiert raciturile 50 ore 8)
Ioana nici eu nu am pus gelatina,da-i cu adidasi si carnita de pui sau porc si ai sa vezi ce de cartilaje...
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 17/01/2006 06:19

Hai ca rad cu gura pana la urechi.,..a venit Alexandros si nu intelege de ce rad singura...asa ca nu mai corectez...a se citi CINCI ore...eram cu teama ca o sa fiu corectata si uite ca nu am scapat!
Imagine

Imagine

Imagine

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 17/01/2006 06:46

apa se pune numai cat sa acopere oasele?


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori