Pulpe la Vas Roman

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 18/04/2007 03:58

beba scrie::?: De ce trebuie tinut vasul de lut in apa atat de mult? :?:

Chiar ma intrebam si eu acelasi lucru! De ce?

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Vas Roman

Mesajde albinuzza » 18/04/2007 04:17

Am si eu o minune de vas Roman.Se lasa in apa deoarece peretii absorb apa.Prepararea alimentelor nu se face prin foc direct ci prin intermediul vaporilor rezultati dn apa care se absoarbe in peretii vasului.Doar ca timpul de scufundare este cca 15 minute(am in fata instrctiunile vasului).Vasul se introduce in cuptorul rece ,temperatura din cuptor ridicandu-se treptat.Daca mai vrei detalii si retete sa le solicitati ca le ofer!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/04/2007 05:16

da.. numai la prima folosire ( prima din viata vasului ) se lasa mai multa vreme in apa ... pe urma e ok...

atentie la spalat ca poate sa ramina cu miros de detergent ... tb clatit bine sau cel mai sigur il spalati cu bicarbonat, otet/ zeama de lamiie + sare astea toate degreseaza si nu lasa miros de detergent ...

Eu il tin in dulap cu niste plante aromate ( dafin , rosmarin ) in el .. in felul asta nu va avea vreun miros ciudat ( de lut/pamint in general ) ... si nici rau nu e ...

asta cu titlu informativ nu obligatoriu :lol:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori