Pui in/pe sare

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Pui in/pe sare

Mesajde Ioana » 25/11/2005 11:28

1. Pulpele pe sare le fac fiindca nu trebuie sa folosesc grasime.

ungi pulpele cu putin mustar, apoi le condimentezi cu ce-ti place(piper, boia, rozmarin....), dar fara sare. in tava de cuptor pui un strat de 2 cm sare mare, pui pulpele deasupra si dai la cuptorul foarte fierbinte(cam jumate de ora).




2. Puiul in sare e mai migalos dar merita. Fenomenul aici e ca sarea se intareste si nu lasa grasimea sa se scurga iar carnea nu mai este foarte uscata(ca la puiul la rotisor sau la capac). Plus ca daca il umpli cu legume sau fructe aromele intra in carne.

Reteta de mai jos e de la Jamie Oliver.

La un pui de 1.5 kg amesteci: 1.5 kg sare mare+sucul de la 2 lamai+2 lingurite chimen+1 ou batut+150 ml apa. Sarea trebuie sa fie umeda doar.

Puiul il ungi bine cu o marinata din ulei+rozmarin+cimbru+piper(dar poti face marinata cu ce condimente iti plac); il ungi si in interior; apoi in pui bagi cojile de la cele doua lamai+cativa catei de usturoi(intregi)+o crengura de cimbru.

Pui puiul pe folii de aluminiu(lungi ca sa-ti ajunga sa impachetezi puiul); torni 1/3 din sare si faci un strat de 2 cm. Se pune puiul pe sare si apoi restul de sare il pui pe pui, sa fie acoperit complet(ca in ghips :lol: ). Aduni folia de aluminiu strans in jurul puiului ca sa fie bine impachetat, sa nu cada sarea. apoi dai la cuptor cam 1 ora 45 min - 2 ore la 200 gr.


Cand e gata, desfaci folia si sarea se va desface usor, in bucati mari. Dac in anumite zone nu puteti lua sarea cum trebuie(se sfarma) sa ia cu tot cu pielea din acea zona. eu am patit asat in jurul aripilor.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Pui pe sare

Mesajde adi » 27/11/2005 01:02

Suna foarte bine :) Sper sa se apuce careva dintre membrii care pot sa faca poze sa o incerce si sa ne arate si noua cum a iesit :D

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 28/11/2005 09:33

Probabil ca sunt super. Mie imi plac foarte mult aripioarele dar nu le-am gatit niciodata asa. Sunt chiar curios.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 28/11/2005 10:57

eu am facut puiul in sare chiar acum 2 saptamani dar din pacate nu am avut aparatul foto si am ratata momentul.


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori