Pui cu smantana usturoiata, la cuptor

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Pui cu smantana usturoiata, la cuptor

Mesajde lucia_bp » 28/03/2014 08:25

Un mod excelent de a pregati pieptul de pui :peace: si cu un gust extraordinar de rafinat :buuun:

Un preparat super bun si in acelasi timp cea mai simpla reteta posibila de a gati pieptul de pui. Carnea fierbe bine in sosul de smantana cu usturoi si devine frageda, aromata, iar cascavalul ii da o crusta rumena si putin crocanta. Intre crusta crocanta de cascaval si pieptul de pui se formeaza un strat moale de smantana.
Si inca un avantaj- este tare buna si rece :!:

Puteti pregati la fel si pulpele de pui dezosate.


Ingrediente

-cca 300 g * smantana grasa, min 20 % grasime sau mai muta ( dupa gust)
-3- 5 catei usturoi, pisati
-sare
-piper, proaspat macinat
-2 buc mari de piept de pui
-150 g cascaval ras ( gen Hochland) sau dupa gust
-ulei

* NU folositi smantana slaba, riscati sa se branzeasca la cuptor.

Preparare

Intr-un bol, amestecati smantana cu usturoiul pisat si sare, piper, dupa gust.
Dati deoparte sa se intrepatrunda aromele pana pregatiti carnea.
Spalati si stergeti cu servetele absorbante pieptul de pui.
Taiati carnea in fileuri mari ( cam in 4- 5 parti fiecare) si presarati-le cu putina sare si piper.
Treceti-le prin amestecul cu smantana.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, asezand bucatile de carne, una langa alta, intr-un singur strat.
Turnati deasupra restul de sos si presarati cu cascaval ras.
Dati la cuptorul incins pentru 45- 50 min, la 180 grade sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este cald langa garnitura si salata preferata, dar este la fel de buna si rece.
Fişiere ataşate
cimg7023.jpg
cimg7023.jpg (82.11 KiB) Vizualizat de 6896 ori
cimg7021.jpg
cimg7021.jpg (120.27 KiB) Vizualizat de 6896 ori
cimg7026.jpg
cimg7026.jpg (71.16 KiB) Vizualizat de 6896 ori
cimg7031.jpg
cimg7031.jpg (77.66 KiB) Vizualizat de 6896 ori
cimg7039.jpg
cimg7039.jpg (82.78 KiB) Vizualizat de 6896 ori
cimg7041.jpg
cimg7041.jpg (95.83 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_0004.jpg
dsc_0004.jpg (88.93 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_0020.jpg
dsc_0020.jpg (99.26 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_0018.jpg
dsc_0018.jpg (82.09 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_0023.jpg
dsc_0023.jpg (58.12 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_7614.jpg
dsc_7614.jpg (62.5 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_0016.jpg
dsc_0016.jpg (99.27 KiB) Vizualizat de 6896 ori
dsc_0029.jpg
dsc_0029.jpg (85.64 KiB) Vizualizat de 6896 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/03/2014 11:43

O idee minunata :peace: ...cu siguranta am sa incerc si eu reteta dupa post :wink:
Multumesc de idee :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 28/03/2014 01:42

Ce culori frumoase sigur a fost deliciossss :buuun: :buuun:
Am sa il fac si eu curand :wink:
Brava Lucia =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/03/2014 03:18

si eu ma trec pe lista ( dar fara usturoi )...



:lol:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/03/2014 04:47

Imi place!!! :roll:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/03/2014 08:55

d_dana_a scrie:O idee minunata :peace: ...cu siguranta am sa incerc si eu reteta dupa post :wink:
Multumesc de idee :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:


Multumesc :pup: Cu siguranta o sa-ti placa :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2014 07:06

Stii bine sa faci omul sa moara de pofta numai uitandu-se la poze :roll: :roll: ....pun reteta la pastrare pana dupa post...imim place la nebunie cum arata :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/03/2014 12:50

alejoe scrie:Ce culori frumoase sigur a fost deliciossss :buuun: :buuun:
Am sa il fac si eu curand :wink:
Brava Lucia =D> =D> :master: :master:


Cred ca este una din retetele in care pieptul de pui este zemos, cremos :buuun: , nu sec, asa cum este deobicei.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/04/2014 11:12

crista scrie:si eu ma trec pe lista ( dar fara usturoi )...

:lol:


...am emotii...sper sa ajunga la toata lumea :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/04/2014 06:30

Danieluta scrie:Imi place!!! :roll:

=D> :hug: :flower:


Si noua ne-a placut :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori