Prajitura cu menta si ciocolata neagra

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Prajitura cu menta si ciocolata neagra

Mesajde thea » 21/08/2011 11:25

am preluat reteta de pe un blog,
mi-a facut cu ochiul pt ca este combinatia care mie imi place foarte mult

ciocolata neagra si menta
:roll:

ingrediente:
3 oua
300 gr faina
180 gr iaurt natural / vanilie(eu am pus lapte batut)
280 gr zahar
130 ml sirop de menta
60 gr mac (trebuia nuca de cocos dar nu am avut)
80 gr ulei floarea soarelui
1 plic zahar vanilat sau 1/2 fiola de vanilie
1 plic praf de copt

250 gr ciocolata amara(eu doar 200 gr am avut)

Intr-un vas, amestecam faina cu ouale, zaharul, iaurtul,macul(fulgii de nica de cocos), siropul de menta, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si praful de copt
Amestecam bine pana obtinem un aluat cu o consistenta fluida si uniforma.
Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele
Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam inainte si o stoarcem bine.
Daca nu folositi o forma teflonata, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt uda si stoarsa bine.
Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea, tava trebuie sa fie de 33cm x 22 cm; eu am avut o tava mult mai mare din pacate; daca tava mea era cat scria la reteta, stratul de ciocolata era mai inalt
Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 190°C pentru 30-40 min minute. Reteta originala este cu 180 grade si 25-30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca( intre timp am fost la zilele Aradului )
, dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt.
O pudram cu zahar vanilat(sau nu ...), o taiem in patratele sau romburi si o servim.


Este foarte buna, racoroasa insa pt gustul meu este prea dulce , desi din cantitatea de zahar am scos 30 gr. Siropul a fost extrem de dulce si cred ca din aceasta cauza si prajitura este dulceeeee-dulceeee . :roll:

Off topic: imi place acum mai mult RC-ul :love:
nu mai trebuie sa prelucrez pozele, le atasez pur si simplu... :party: :party: :party:
Fişiere ataşate
DSC_2055.jpg
DSC_2055.jpg (99.47 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_2054.jpg
DSC_2054.jpg (76.99 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_2053.jpg
DSC_2053.jpg (79.75 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_1998.jpg
DSC_1998.jpg (68.11 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_1994.jpg
DSC_1994.jpg (89.15 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_1992.jpg
DSC_1992.jpg (67.44 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_1988.jpg
DSC_1988.jpg (66.84 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_1983.jpg
DSC_1983.jpg (40.96 KiB) Vizualizat de 4860 ori
DSC_1976.jpg
DSC_1976.jpg (80.88 KiB) Vizualizat de 4860 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/08/2011 11:35

foarte interesanta reteta =D> =D>


are gustul puternic de menta ( ca in ciocolatile 5 o'clock ) ?? sau se mai pierde la copt ?? mie nu imi plac ciocolatile alea desi menta imi place

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 21/08/2011 01:37

Ce reteta inedita!Cred ca e f.buna.Si eu sunt fan cioco cu menta! :hug: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 21/08/2011 05:15

crista scrie:foarte interesanta reteta =D> =D>


are gustul puternic de menta ( ca in ciocolatile 5 o'clock ) ?? sau se mai pierde la copt ?? mie nu imi plac ciocolatile alea desi menta imi place

mmm...nu pot spune ca e fix ca 5O-clock, ciocolata aceea este delicata, fiiiiiinaaaa,
prajitura are aroma destul de puternica , se simte menta si dupa inghitire ramane acel gust racoros(ca la Ciunga peppermint) :P
In orice caz este foarte simplu de preparat 8)

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 21/08/2011 06:36

Waaaiii-thea, ce culoare marfaaaaa!!!si cred ca e buna tare cu aroma de menta,rece...yam yam.
Cred ca tot pe blogul ala am vazut-o si eu si chiar imi facuse cu ochiul,
dar am uitat de ea.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 21/08/2011 06:43

Flore, data viitoare o sa incerc cu fulgi de cocos, chiar sunt curioasa de varianta originala !

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 21/08/2011 10:12

eu la varsta asta am dat de gustul ciocolatii :D :Dinca nu-s asa sofisticata sa o combin cu arome,dar combinatia asta parca imi sureda.

deci,daca statea ciocolata in casa si nici nu ma uitam si acum salivez dupa ciocolata (mai ales cea belgiana) inseamna ca am devenit o ciocoholica? :D :)
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/08/2011 10:16

mitinita scrie:eu la varsta asta am dat de gustul ciocolatii :D :Dinca nu-s asa sofisticata sa o combin cu arome,dar combinatia asta parca imi sureda.

deci,daca statea ciocolata in casa si nici nu ma uitam si acum salivez dupa ciocolata (mai ales cea belgiana) inseamna ca am devenit o ciocoholica? :D :)

ai mare grija cu ciocolata, mai ales cu cea belgiana !!! tu ai intrat direct la delicatese :P
eu abia m-am dezobisnuit de ea, mancam zilnic ciocolata si nu putina :x , acum cam o data de 2 ori pe saptamana mananc ciocolata dar doar Milka; sper sa-mi treaca pofta de aroma Milkai 8)

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 22/08/2011 03:03

ce buna e,si eu am facut o prajitura combinatia asta,ciocolata cu menta,vara e buna tare si inghetata de menta cu bucatele de ciocolata


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori