Prajitura cu cafea si crema mascarpone

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
ancarm
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 02:26

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Mesajde ancarm » 18/05/2017 01:46

Foi
-300 gr zahar
-200 gr unt
-400 gr faina
-50 ml cafea
-2 linguri cacao
-3 oua
-praf de sare
-3 linguri miere albine
-150 ml lapte
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema:
-250 gr mascarpone
-200 ml frisca
-semintele de la o pastaie vanilie
-zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
Glazura
-200 gr ciocolata amaruie
-50 ml lapte
Pt insiropat
-50 ml cafea
Punem intr-o oala mica laptele, impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul , mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.

Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.

Impartim aluatul in mod egal in 3 sau 4.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam. Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.

Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri ).

Cand foile au fost reci, am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Crema trebuie sa o impartim egal intre foi, deci daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi, atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte.
Nivelam glazura si punem prajitura la frigider.


Fişiere ataşate
dsc-0037mic.jpg
dsc-0037mic.jpg (651.93 KiB) Vizualizat de 50 ori
dsc-0021mic.jpg
dsc-0021mic.jpg (370.03 KiB) Vizualizat de 50 ori
dsc-0017mic.jpg
dsc-0017mic.jpg (432.46 KiB) Vizualizat de 50 ori
dsc-0012mic.jpg
dsc-0012mic.jpg (352.21 KiB) Vizualizat de 50 ori
dsc-0011mic.jpg
dsc-0011mic.jpg (298.38 KiB) Vizualizat de 50 ori
dsc-0043mic.jpg
dsc-0043mic.jpg (681.26 KiB) Vizualizat de 50 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori