6 oua
7 linguri de zahar
6 linguri ulei
7 linguri faina (cu varf)
2-3 pliculete zahat vanilat
1 pliculet praf copt
2 linguri cacao
1 lingurita esenta de vanilie de Madagascar Oetker
Budinca de cafea:
2 plicuri budinca de cafea
1 l lapte
6-7 linguri zahar
floricele de zahar
Decor:
Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam intr-o forma de copt, rotunda, cu inel reglabil de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, trei sferturi din compoztie, iar restul o amestecam cu cacao si esenta de vanilie. Repartizam compozitia cu cacao pe toata suprafata, apoi, dam la cuptorul preincalzit, circa 30-35 minute, foc mediu.
Scoatem forma, lasam sa se raceasca blatul, apoi il punem pe un platou intins si adaugam cercul reglabil. Daca dorim, putem insiropa putin blatul cu suc din compot, apoi turnam usor budinca de cafea pe toata suprafata blatului, apoi decoram cu floricelele de zahar.
Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea
- Fişiere ataşate
-
- img-20170319-100453.jpg (1.46 MiB) Vizualizat de 2189 ori
Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 24 vizitatori