Foaia de aluat:
180 g făină + extra
50 ml ulei
1 ou mare
1/2 linguriţă zahăr
1/2 linguriţă de sare
30 ml lapte
1 linguriţă praf de copt
oţet
Umplutura:
2 pulpe de pui
mărar proaspăt
sare
piper
Pentru uns:
1 gălbenuş
1linguriţă lapte
Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.
Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt , se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.
Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească , se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica . Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.
Se coc la 180 grade, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.
Se pot servi ÅŸi calde ÅŸi reci, simple sau cu sos.
Poftă bună!
Placintele cu carne de pui
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
-
- Incepator
- Mesaje: 0
- Membru din: 06/11/2015 11:46
Placintele cu carne de pui
- Fişiere ataşate
-
- pl-4.jpg (80.91 KiB) Vizualizat de 3065 ori
-
- pl-3.jpg (88.28 KiB) Vizualizat de 3065 ori
-
- pl-2.jpg (105.6 KiB) Vizualizat de 3065 ori
-
- pl-1.jpg (84.11 KiB) Vizualizat de 3065 ori
-
- pl-55.jpg (119.92 KiB) Vizualizat de 3065 ori
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori