Placinta rulata cu mere si gutui

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Placinta rulata cu mere si gutui

Mesajde nadynady » 01/03/2017 09:16

Pentru foaie:
500 g faina
4 galbenusuri
3-4 linguri zahar
1 pliculet drojdie uscata
180 ml lapte putin caldut
100 g unt la temperatura camerei
2 pliculete cu zahar vanilinat
1 lingurita esenta de rom
Pentru umplutura:
2 gutui
4-5 mere potrivite
150 g zahar
scortisoara
1 ou pentru uns placinta

Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide, apoi cele solide, ultima fiind drojdia uscata care nu trebuie sa intre in contact cu primele. Pornim programul de framantare si, cand este gata, lasam aluatul la dospit o ora, in loc caldut.
Daca dorim sa framantam aluatul manual, procedam in felul urmator: din 2-3 linguri de lapte caldut (nu fierbinte), 1 lingura zahar si drojdie; facem o maia pe care o lasam la dospit 15-20 minute. Apoi, punem maiaua in castron, peste restul de ingrediente si incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, putin lipicios. Lasam, de asemenea , la dospit, o ora.
Intre timp, pregatim umplutura. Merele si gutuile curatate si taiate cubulete se calesc cu zaharul, pana se inmoaie si se evapora zeama lasata, adaugam scortisoara si le lasam la racit.
Dupa ce aluatul este gata, se rastoarna pe blatul uns cu ulei si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm. Deasupra acesteia, asezam merele, lasand o margine libera, pe care o taiem in fasii. Rulam, cat se poate de strans.
Asezam placinta in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut aproximativ 20-30 minute.
Dupa aceea, o ungem cu ou batut si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand placinta capata o culoare aurie.
Rece, se pudreaza cu zahar pudra. Are un gust nemaipomenit, plin de arome imbietoare.
Fişiere ataşate
20170226-183513.jpg
20170226-183513.jpg (2.91 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-183808.jpg
20170226-183808.jpg (2.91 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-183853.jpg
20170226-183853.jpg (2.7 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-183916.jpg
20170226-183916.jpg (2.96 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-172845.jpg
20170226-172845.jpg (3.21 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-172624.jpg
20170226-172624.jpg (3.08 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-160743.jpg
20170226-160743.jpg (2.51 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-160754.jpg
20170226-160754.jpg (2.62 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-154913.jpg
20170226-154913.jpg (2.85 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-150542.jpg
20170226-150542.jpg (2.86 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-144335.jpg
20170226-144335.jpg (2.56 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-144321.jpg
20170226-144321.jpg (2.32 MiB) Vizualizat de 408 ori
20170226-184007.jpg
20170226-184007.jpg (3.38 MiB) Vizualizat de 408 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori