Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Mesajde andraconstantinescu » 17/02/2019 10:10

Aluat:
500-520 g faina (sau cat cuprinde)
200 g unt
50 g untura solida
150 g smantana
50 g zahar
50 g zahar pudra vanilat
esenta de vanilie
1 ou
1 plic praf de copt (10 g)
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita otet
Umplutura:
* Mere:
500 g mere curatate de coaja si seminte
100 g zahar (sau dupa gust)
1 plic zahar vanilat (8 g)
1/2 baton de scortisoara
100 ml apa
1/2 lingurita de scortisoara macinata
** Dovleac placintar:
500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
100 g zahar (sau dupa gust)
1 plic zahar vanilat (8 g)
1/2 baton de scortisoara
100 ml apa
1/2 lingurita de scortisoara macinata
Pentr uns:
1 galbenus
1 lingura lapte
1 lingura zahar
Dimensiune tava: 27/37 cm
Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece.

Se pregateste umplutura.

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in patru parti egale.

Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.

Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.
Fişiere ataşate
20181125-161438-001.jpg
20181125-161438-001.jpg (5.48 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-160304-001.jpg
20181125-160304-001.jpg (6.07 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-160126-001.jpg
20181125-160126-001.jpg (6.24 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-160045-001.jpg
20181125-160045-001.jpg (6.25 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-131514-001.jpg
20181125-131514-001.jpg (2.43 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-122141-001.jpg
20181125-122141-001.jpg (1.93 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-121807-001.jpg
20181125-121807-001.jpg (1.76 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-120849-001.jpg
20181125-120849-001.jpg (2.56 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-120747-001.jpg
20181125-120747-001.jpg (2.34 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-115636-001.jpg
20181125-115636-001.jpg (2.82 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-115430-001.jpg
20181125-115430-001.jpg (2.44 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-113739-001.jpg
20181125-113739-001.jpg (3.48 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-113703-001.jpg
20181125-113703-001.jpg (2.65 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-110254-001.jpg
20181125-110254-001.jpg (2.57 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-110205-001.jpg
20181125-110205-001.jpg (3.09 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-104458-001.jpg
20181125-104458-001.jpg (1.54 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-093716-001.jpg
20181125-093716-001.jpg (3.39 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-092343-001.jpg
20181125-092343-001.jpg (3.04 MiB) Vizualizat de 199 ori
20181125-160235-001.jpg
20181125-160235-001.jpg (5.85 MiB) Vizualizat de 199 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator