Placinta frageda cu dovleac

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Placinta frageda cu dovleac

Mesajde gicuta69 » 22/01/2016 12:25

Aluat:
600 g faina
100 g zahar pudra
200 g untura solida
150 ml smantana
2 oua
coaja de lamaie
un pliculet praf de copt
un praf de sare
Umplutura:
dovleac (1,700 kg)
6 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
o lingurita scortisoara
<br/><br/> O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura...te lingi pe degete si mai iei o bucata :)

Mixam untura cu ouale,zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare.Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.
Spalam dovleacul, il taiem in bucati ,ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate
Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transferam intr-o tava (25x35 cm). Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie.Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru cca 45 de minute. Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

<br/><br/>
Fişiere ataşate
1_3144.jpg
1_3144.jpg (99.97 KiB) Vizualizat de 24019 ori
2_9668.jpg
2_9668.jpg (81.78 KiB) Vizualizat de 24019 ori
3_8653.jpg
3_8653.jpg (58.81 KiB) Vizualizat de 24019 ori
4_5843.jpg
4_5843.jpg (42.07 KiB) Vizualizat de 24019 ori
5_5200.jpg
5_5200.jpg (72.69 KiB) Vizualizat de 24019 ori
6_6384.jpg
6_6384.jpg (82.84 KiB) Vizualizat de 24019 ori
7_8013.jpg
7_8013.jpg (76.99 KiB) Vizualizat de 24019 ori
8_6831.jpg
8_6831.jpg (81.07 KiB) Vizualizat de 24019 ori
9_8969.jpg
9_8969.jpg (92.86 KiB) Vizualizat de 24019 ori
10_7995.jpg
10_7995.jpg (60.96 KiB) Vizualizat de 24019 ori
11_5864.jpg
11_5864.jpg (53.29 KiB) Vizualizat de 24019 ori
12_6716.jpg
12_6716.jpg (47.99 KiB) Vizualizat de 24019 ori
13_6235.jpg
13_6235.jpg (48.92 KiB) Vizualizat de 24019 ori
14_6598.jpg
14_6598.jpg (63.83 KiB) Vizualizat de 24019 ori
17_4143.jpg
17_4143.jpg (69.17 KiB) Vizualizat de 24019 ori
16_1915.jpg
16_1915.jpg (39.06 KiB) Vizualizat de 24019 ori
15_8423.jpg
15_8423.jpg (87.21 KiB) Vizualizat de 24019 ori
Gicuta

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori