Aluat:
500 GR FAINA
50 ml.ULEI
200 gr apa
1 pliculet drojdie
1 praf sare
Umplutura:
1 varza (potrivita)
2 cepe
sare
piper
pasta de tomate 200 g
putin cimbru
ulei
Sos:
200 ml pasta de tomate
100 ml apa
marar tocat
1 lingura ulei<br/><br/> Aluat:Se pune drojdia in apa,se lasa la dospit 10 min ,dupa care se adauga uleiul,sarea si faina. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.
MOD DE PREPARARE UMPLUTURA:
Varza se toaca marunt,se framanta putin cu sare pe masa de lucru,ceapa se taie julien ,dupa care se caleste in putin ulei.Cand ceapa a devenit aurie adaugam varza, 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade toata apa.Se adauga pasta de tomate si cimbru,se mai da 2-3 clocote si se stinge focul.
Se rupe din aluat bucati cat mingea de ping-pong ,se pune cu lingura varza calita(2-3 linguri).Se dau lateralele spre interior,dupa care se ruleaza.
Se aseaza placintele intr-o tava cu hartie de copt pe ea ,se pun una langa alta.
Mod preparare sos:
Se impreuna pasta de tomate cu apa,mararul tocat si 1 lingura ulei.
Se pune sosul peste placintele din tava.
Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 220 grade. <br/><br/>
placinta cu varza calita
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
placinta cu varza calita
- Fişiere ataşate
-
- placinta_cu_varza.jpg (45.59 KiB) Vizualizat de 2551 ori
Înapoi la “Bucatarie vegetariana”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori